شرکت برق منطقه ای برای تولید برق از زباله از سرمایه گذاران بخش خصوصی دعوت به همکاری کرد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای گیلان با اشاره به اهمیت تولید انرژی از زباله از دعوت سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در این بخش خبر داد.
«محمود دشت بزرگ» مدیرعامل شرکت برق منطقهای گیلان و رئیس کارگروه انرژی و تأمین نیازهای ضروری در پنجمین کارگروه انرژی و تأمین نیازهای ضروری شورای پدافند غیرعامل گفت: در برهه کنونی که کشور با ناترازی در حوزه انرژی روبهرو است، باید منبع پایدار و لایزالی برای تأمین انرژی فراهم کنیم.
دشتبزرگ، از زباله به عنوان ابرچالش استان یاد کرد و گفت: تولید انرژی برق از زباله یا طلای کثیف از جنبه زیستمحیطی از ضرورت و اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی همچنین از دعوت سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در این بخش خبر داد و ابراز امیدواری کرد که گامهای مؤثری در این حوزه برداشته شود.
مدیرعامل برق منطقه ای همچنین با تاکید به توسعه فرهنگ نیروگاههای تجدیدپذیر به عنوان منابع دائمی و همیشگی تأمین انرژی، از احداث نیروگاه خورشیدی در منطقه جنوب استان به ظرفیت 20 مگاوات خبر داد.
لازم به ذکر است: ساخت نیروگاه زباله سوز به عنوان یکی از مهم ترین راه حل های بلند مدت مدیریت زباله در دنیا شناخته میشود. با این حال بیش از یک دهه است که ساخت نیروگاه زباله سوز در محل دفن زبالهها در سراوان رشت به دلیل کمبود اعتبارات بلاتکلیف رها شده است.
این درحالیست که ظرفیت تولید برق در نیروگاههای پسماند کشور حدود ۱۱ مگاوات است که از ۵ نیروگاه در شهرهای شیراز، تهران و مشهد تولید میشود.
نیروگاه ۶۰۰ تنی زباله سوز رشت که قرارداد احداث آن در سال ۱۳۹۲ توسط شهرداری رشت منعقد شد، تاکنون ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و این درحالی است که در این نیروگاه، قابلیت تولید ۳۸ هزار مگاوات برق در سال نیز پیش بینی شده است.
روزانه نزدیک به ۲ هزار تُن زباله در مناطق شهری و روستایی گیلان تولید میشود که این زباله ها در ۲۶ محل دفن زباله ساماندهی یا رها میشوند.