تهدید فروش زمین به گردشگران داخلی و خارجی؛

گردشگران عراقی؛ از فرصت تا تهدید

0 ۷

با تشکیل کارگروهی در زمینه جذب گردشگر خارجی در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به دستور استاندار گیلان و در پی آن وجود یک دفتر گردشگری جهت رفع و رسیدگی مسایل مربوط به گردشگران ورودی در فضای فرودگاه سردار جنگل همچنین فعال بودن پرواز‌های مستقیم از بغداد به رشت این روزها شاهد ورود گردشگران عراقی به استان گیلان هستیم.

 

با توجه به راهبردهای توسعه گردشگری در استان ما نیازمند این امر هستیم که فرصت‌ها و تهدیدها را بررسی کنیم تا در نهایت با رفع و پیشگیری عوامل تهدید آن‌ها را به فرصت‌های بهینه برای مقصد تبدیل کنیم.

 

گام اول شناسایی تهدیدها است عواملی مانند این موضوع که آیا برنامه ریزی خاصی برای هدفمند بودن سفر این گردشگران انجام گرفته؟

 

بررسی نقش و سهم راهنمایان تخصصی و آژانس‌های گردشگری در شبکه اهداف این موضوع از نکات بسیار مهم می‌باشد.

 

رسیدگی به شیوه اسکان و محل اسکان آن‌ها از دیگر موضوعات حائز اهمیت است که با توجه به وجود تنوع فضاهای اقامتی در استان پاسخگوی انواع ذائقه‌های گردشگران خواهیم بود.

 

با توجه به تنوع اقلیم در جغرافیای گیلان از آب و هوای ساحلی و کوهستانی گرفته تا تنوع جغرافیایی ساحلی و کوهستانی ما نیازمند تهیه بسته‌های سفر متناسب با سلیقه گردشگران که معرف شایسته این اقلیم باشد هستیم.

 

تنوع محصولات فرهنگی از جمله خوراک؛ صنایع دستی از دیگر موارد مهم برای جذب سرمایه و ارز آور استان محسوب می‌شود.

 

از دیگر موارد تهدید کمبود نیروی انسانی کارآمد و آموزش دیده به ویژه در بخش پذیرایی و مهمان نوازی‌ست که نیازمند ارتقا و توان‌افزایی است.

 

ایجاد امنیت و فضای امن برای تردد و اسکان از موارد مهمی است که با توجه به اینکه استان گیلان از استان‌های گردشگر پذیر کشور است و در سال‌های اخیر در طول کل سال پذیرش گردشگر بسیار بالا داشته، این امر خود بستری برای حضور افراد سودجو برای ایجاد نا امنی و فضای نا امن سرقت و دزدی فراهم می‌کند. این مورد می‌تواند در دراز مدت سبب سفرهراسی در بین گردشگران شود.

 

از سوی دیگر ظرفیت فیزیکی استان است که در ایام تعطیلات بدلیل حضور گردشگران داخلی از حد مجاز خارج می‌شود و این موضوع پیامد ترافیک و افزایش قیمت‌ها همچنین نارضایتی ساکنین بومی را سبب شده و مورد بسیار مهمی‌ست که نیازمند مدیریت مقصد است.

در این فرایند ما نیازمند مطالعه و بررسی نیازهای گردشگران ورودی و زیرساخت‌های استان هستیم تا بتوانیم رضایت میزبان و مهمان هر دو فراهم شود.

 

از دیگر تهدیدها در استان فروش زمین به گردشگران است که این روزها بعنوان معظل از آن یاد می‌شود که اگر بصورت جدی رسیدگی نشود ما در آینده سرایداران زمین‌های ملکی خود خواهیم بود. به‌جای این اتفاق می‌توان روی پیشنهاد سرمایه گذاری‌های درست در استان کار کرد تا برد دو جانبه را سبب شود.

 

اما در نهایت تهدید بسیار بزرگ برای ما کنترل خوشگذرانی‌های نامتعارف گردشگران است که با توجه به فضای مجازی می‌تواند سبب انتشار اخبار کذب و نادرست شود که لطمه زیادی به توسعه گردشگری خواهد زد. برای مدیریت این موضوع آگاهی جامعه میزبان و آموزش‌های لازم از دیگر موارد حایز اهمیت است که در اولویت کار باید قرار گیرد.

 

بپذیریم مقاصد گردشگری، افراد را برای سفر به آن مقصد گزینش و انتخاب نمی‌کنند لذا ممکن است سوء استفاده‌هایی هم در این فعالیت بزرگ اقتصادی و فرهنگی انجام شود که مطابق با سلایق و ارزش‌های حاکم بر جامعه ما نباشد، لذا می‌توان با نظارت، آگاه‌سازی جامعه میزبان و مهمان و رعایت کدهای بین‌المللی اخلاق گردشگری، اقدام به مدیریت مقصد کرد تا ضایعات این گونه موارد‌ اندک و به حداقل برسد.

 

در بررسی فرصت‌های پیش رو می‌توان به ارزآوری و توسعه گردشگری استان اشاره کرد که این موضوع عامل مهمی برای ورود سرمایه گذاران به استان است و می‌توان از این فرصت برای توسعه زیرساخت مثل حمل و نقل، آموزش و … پرداخت.

 

در پایان می‌توان ادعا کرد هر تهدیدی می‌تواند با مدیریت درست تبدیل به فرصت طلایی شود که نیازمند همکاری بخش خصوصی و دولتی در کنار هم است. اما نباید فراموش کنیم توسعه گردشگری در کنار گردشگری پایدار و مسوولانه اهمیت دارد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.