گوجه فرنگی های مرغوب صادرات و گوجه های بی کیفیت روانه استانها شده است.
بعد از اینکه درهفته های گذشته هزینه های حمل و نقل بار و خودداری رانندگان کامیون از حمل بار در کشور تاثیر بسزایی در افزایش قیمت گوجه فرنگی داشت و قیمت هر کیلو گوجه فرنگی را تا ۲۵ هزار تومان افزایش داد، حال با وجود عرضه فراوان و کاهش قیمت، اما این محصول با کیفیت پایین به دست مصرف کننده می رسد.
به گفته «ابراهیم حسنی بوساری» رییس اتحادیه میوه و تره بار رشت به مرور، در بازار و میادین رشت به اندازه زیادی گوجه فرنگی عرضه شده اما این محصول با کیفیت پایین به استانها ارسال شده و گوجه های مرغوب همچنان به کشورهای همجوار صادرمی شوند.
حسنی با اشاره به اینکه در حال حاضر گوجه فرنگی با کاهش قیمت مواجه شده و هر کیلو بین ۴ الی ۱۰ هزار تومان در سطح بازار و میادین عرضه شده افزود: عدم کشت این محصول در کنار خیار و سایر صیفی جات در گیلان موجب کمبود و افزایش قیمت آن شده است.
وی تاکید کرد: بیشتر محصولات سبزی و صیفی در بازار از خارج استان و شهرهای جنوبی تامین می شود و این درحالیست که علیرغم برخورداری از اراضی و باغات مرغوب، این محصولات به صورت صنعتی دراستان به زیر کشت نمی روند.
رییس اتحادیه میوه و تره بار رشت همچنین از کاهش قیمت میوه های نوبرانه در رشت خبر داد و گفت: قیمت هر کیلو توت فرنگی در رشت به زیر ۶۰ هزار تومان و هر کیلو گوجه سبز نیز به زیر ۱۰۰ هزار تومان کاهش یافته است.
وی تاکید کرد در حال حاضر بازار میوه در میادین رشت در ثبات قیمتی قرار دارد.
در همین رابطه منوچهر پارسافر مدیر باغبانی جهاد کشاورزی گیلان به مرور پاسخ داد: الگوی کشت گیلان برنج، چای و کیوی است و نباید انتظار داشت کشت انواع صیفی جات در استان در سطح وسیعی انجام شود.
پارسافر با تاکید به اینکه برای کشت صیفی جات باید شرایط کشت مهیا باشد افزود: گرانی و کمبود گوجه فرنگی در گیلان به صادرات بیش از اندازه آن مربوط است و در شرایطی که در گیلان باغات و اراضی محدودی داریم به صورت محدود این محصولات کشت و به بازارهای محلی و خود مصرف عرضه می شود.
وی تاکید کرد: برای کشت انواع صیفی جات به شرایط گلخانه ای نیاز است چراکه رطوبت بالا موجب مصرف بیش از حد سموم و آلودگی محصول می شود.
بنابر آمارهای سازمان جهاد کشاورزی گیلان، سطح زیر کشت محصولات گلخانه ای در این استان بالغ بر ۷۱ هکتار و نیز هزار و ۸۲۹ هکتار فضای باز برای کشت سبزیجات و صیفیجات وجود دارد. از این سطح به طور میانگین چیزی حدود ۹۰۰ تن انواع سبزی و صیفی جات گلخانهای در گیلان تولید میشود. این درحالیست که اجرای طرح توسعه گلخانهها در برنامه ششم با هدف افزایش تولید و ضریب امنیت غذایی، مصرف بهینه آب، افزایش صادرات و اشتغال پایدار چندان پیشرفتی در استان نداشته و افزایش گلخانه ها و سطوح زیر کشت نیازمند ورود بخش خصوصی است.
لازم به ذکر است گیلان به لحاظ تولید محصولات گلخانهای در جایگاه ششم کشور قرار دارد. بیشترین محصولات گلخانه ای گیلان شامل گلهای زینتی، توت فرنگی و گل شاخه بریده است.