بلندمرتبه‌سازی راهکار استان برای ازدواج و فرزندآوری؛

گیلان فقط ۷ سال وقت دارد

0 ۴

آمار اداره کل ثبت احوال گیلان نشان می‌دهد؛ سال گذشته، تعداد متوفیان استان ۲۴۰۰ نفر بیشتر از موالید بوده است. «هادی حق‌شناس» استاندار گیلان، این کاهش جمعیت را موضوعی به شدت نگران‌کننده خوانده که باید از هم‌اکنون برای آن چاره‌اندیشی شود.

 

استاندار گیلان، امروز در جلسه ستاد خانواده و جمعیت عنوان کرد: در صورت بی‌توجهی به موضوع کاهش موالید که از آمار فوتی‌ها پیشی گرفته، در دهه‌های آینده با پیامدهای جدی‌تری از کاهش جمعیت مواجه خواهیم شد.

 

وی همچنین تأکید کرد: در راستای سیاست‌های دولت برای تسهیل ازدواج جوانان، گیلان آمادگی دارد در قالب طرح نهضت ملی مسکن و با بهره‌گیری از زمین‌های تأمین‌شده، پروژه‌های بلندمرتبه‌سازی را اجرا کند.

 

بر اساس آخرین آمار منتشر شده توسط استانداری گیلان، تاکنون تعداد، ۱۸۰۰ نفر واجد شرایط در این بخش تشخیص داده شدند که برای ۸۶۶ نفر از آن‌ها، ساخت واحدهای مسکونی در قالب بلندمرتبه‌سازی برنامه‌ریزی شده است.  

 

نماینده عالی دولت در استان گیلان اضافه کرد: با توجه به پیش‌بینی کاهش جمعیت دانش‌آموزی در سال‌های آینده، پیشنهاد می‌شود مدارسی که در افق ۱۰ تا ۱۵ سال آینده مورد نیاز نخواهند بود، در قالب طرح مولدسازی تغییر کاربری یافته و برای ساخت مسکن معلمان و زوج‌های جوان استفاده شوند.

 

کارشناسان معتقدند؛ گیلان برای جبران کاهش رشد جمعیت، فقط ۷ سال وقت دارد. تازه‌ترین آمارها حاکیست؛ جمعیت ایران بعد از رسیدن به ۹۰ میلیون نفر روند کاهشی پیدا خواهد کرد.

 

استان‌های گیلان، مازندران، البرز، مرکزی و سمنان پایین‌ترین نرخ باروری کشور را ثبت کرده‌اند. آماری که در طول تاریخ ایران بی‌سابقه بوده است.

 

اما در کنار بحران رشد منفی جمعیت در گیلان، بلندمرتبه‌سازی که استاندار گیلان از آن به عنوان نسخه‌ای برای ترویج فرزندآوری و تسهیل ازدواج جوانان، سخن می‌گوید به عقیده بسیاری از تحلیلگران این حوزه، بخش‌های دیگر را دچار مخاطرات جدی خواهد کرد.

 

پیشنهاد بهره‌برداری بهینه از فضا در شرایطی مطرح می‌شود که تجربه استان‌های مجاور، به‌ویژه مازندران، نشان داده است بلندمرتبه‌سازی بدون برنامه‌ریزی بوم‌محور، نه تنها باعث فرسایش بافت اجتماعی و هویتی می‌شود، بلکه بسترهای طبیعی را نیز به مخاطره می‌اندازد.

 

در مازندران، آن‌چه با عنوان توسعه آغاز شد، به فرونشست زمین، آلودگی منابع آبی، و نابودی نواحی سبز منجر شد. تنها در سال‌های گذشته بیش از ۵۰ مورد فرونشست رسمی زمین در نواحی شهری این استان ثبت شد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.