مدیرکل سازمان بازرسی استان گیلان با بیان اینکه حدود 3 هزار گزارش سالانه از طریق سامانههای مرتبط به بازرسی استان ارسال میشود که همه باید بررسی شود تصریح کرد: علاوه بر بررسی گزارشات مردمی، ما موظف هستیم هیاتهای خود را به دستگاهها بفرستیم لذا با وجود تعداد نیروی اندک اما بازرسان ما بهطور محسوس و نامحسوس بر دستگاهها نظارت دارند.
تسنیم نوشت: سیفالله مسرور صبح امروز در نشست خبری سازمان بازرسی استان گیلان اظهار کرد: در سال 1400 بیش از 100 گزارش هشداری به دستگاهها در راستای جلوگیری از لغزش در دستگاه و سوءجریان نوشتیم و بازرسی استان بالغ بر 45 تا 50 درصد توان خود را در راستای جلوگیری از لغزش و وقوع سوءجریان بهکار میگیرد.
مدیرکل سازمان بازرسی استان گیلان با بیان اینکه 60 تا 65 درصد پروندههایی که توسط این سازمان ارسال میشود در هیاتهای رسیدگی منجر به محکومیت و حکم قطعی قضایی میشود گفت: 68 نفر در سال 1400 به مراجع قضایی معرفی شدند که 31 نفر محکومیت قطعی گرفتند.
به گفته وی، ۸۱ نفر از مدیران استان در ۵ سال اخیر به مراجع قضایی معرفی شدند و ۱۳۹ فقره پرونده کیفری به دادسراها و ۴۰۰ فقره پرونده به تخلفات اداری ارسال شد.
مدیرکل سازمان بازرسی استان گیلان با اشاره به اینکه در کشف سوء جریانات و همچنین کشف عدم حُسن اجرای قوانین، بخشی از این کار به دستگاهها باز میگردد تصریح کرد: در همین راستا، کشف سوءجریان و تخلفات جزو وظایف سازمان بازرسی است اما مجازات متخلفان خارج از اراده این سازمان است.
وی با اشاره به 560 ماموریت خارج از پرونده این سازمان در سال 1400 گفت: ارتقاء سطح علمی و توان کارشناسی، استفاده کمتر از روشهای سنتی در بازرسی، جلب اعتماد افکار عمومی و برخی نهادهای حاکمیتی و خودداری از شتابزدگی در تصمیمات را همواره در انجام وظایف مورد توجه قرار دادیم.
مسرور با اشاره به معرفی 159 نفر به هیئت رسیدگی به تخلفات در سال 1400، محکومیت 112 نفر و اجرا و قطعی شدن حکم 5 مدیرکل ابراز داشت: در 3 سال اخیر اقداماتی از قبیل 33 هکتار اراضی صنعتی به ارزش 130 میلیارد تومان در شهرکهای صنعتی خلع ید شد.
مدیرکل سازمان بازرسی استان گیلان گفت: ما پروندههایی که به مراجع قضایی ارسال میکنیم رها نمیکنیم و از سال 96 تا 1400 در 521 جلسه مرجع قضایی و دادگستری شرکت داشتیم و در سال 1400 نیز بازرسان ما در 130 جلسه دادسرا برای دفاع از پروندهها و گزارشات ارسال شده توسط بازرسی حضور داشتند.
مسرور با بیان اینکه سازمان بازرسی گیلان در طول 5 سال گذشته، 595 گزارش اصلاحیه به دستگاهها ارسال و ایرادات کار دستگاهها را متذکر شده است تصریح کرد: بیش از 2 هزار پیشنهاد همراه این گزارشات بود که 70 درصد پیشنهادات اجرا و 30 درصد اجرا نشد.
وی افزود: در طول 5 سال گذشته، 139 فقره پرونده کیفری به دادسراها و مراجع قضایی و 400 فقره پرونده به تخلفات اداری ارسال کردیم و 651 نفر به مرجع قضایی و تخلفات اداری معرفی شدند که81 نفر مدیر و شهردار بودند و 127 نفر هم به مراجع رسیدگی به تخلفات اداری معرفی شدند و 226 نفر به مرجع قضایی معرفی شدند.
مسرور با اشاره به اقدامات بازرسی استان در زمینه کارخانه رشت الکتریک گفت: این شرکت تا سال 98 کاملاً رها شده بود و کسی به فکر آن نبود لذا با کلی رفت و آمد به تهران توانستیم مجوز گزارش این شرکت را بگیریم و در ادامه شهامت قوه قضاییه و شجاعت بازرسی استان موجب اقاله زمینِ این شرکت شد.
وی با بیان اینکه پیگیری برای احیای مجدد کارخانجات پوشش نیز با ورود همزمان دستگاه قضا، دستگاه نظارتی و پیگیری برخی مسئولان آتیه دماوند سرانجام این کارخانه در مسیر احیاء قرار گرفت افزود: هماکنون یک سالن 8 هزار متری در این کارخانه آماده افتتاح است.
مدیرکل سازمان بازرسی استان گیلان خاطرنشان کرد: بسیاری از دستگاههای پیشرفته کارخانه پوشش که در حال خاک خوردن بودن دوباره نصب و احیاء شدند و این اقدامات در واقع شروع کار است چراکه حداقل تا 10 برابر قابل گسترش و قابلیت احیاء در این کارخانه وجود دارد.
مسرور واحدهای تولیدی تحت تملک بانکها را یکی دیگر از مشکلات استان برشمرد و افزود: در همین راستا با بانک وارد مذاکره شدیم و توانستیم در طول سال 1400، 4 شرکت تولیدی که تحت تملک بانکها بودند را مجدداً احیاء کنیم و این اقدام نیز ادامه دارد.