سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: منشاء ناترازیها و تغییر کاربری اراضی به دلیل نبود پیوستهای توسعهای و زیست محیطی در طرحهای توسعهای استان است.
«فرهاد حسینی طایفه» به ایرنا اظهار کرد: در گیلان، توسعه بر اساس اصول آمایش سرزمین به جلو نمیرود و توسعه روستاها توسعه متوازنی نیست؛ متاسفانه در گیلان بحث تغییر کاربری اراضی، دخل و تصرف در منابع طبیعی و محیط زیست و حتی در مناطق حفاظت شده مطرح است.
وی اظهار کرد: شاید فکر کنیم همه اینها بدلیل توسعه استان است؛ اما توسعه با اصولی پیش میرود و توسعه پرونده دارد.
وی عنوان کرد: طرحهای توسعهای استان باید پیوستهای زیست محیطی داشته باشد و باید مراجع محیط زیستی نخست این طرح ها را بررسی و تایید کنند نه اینکه پروژه ها شروع شود بعد تازه محیط زیست به این مبحث ورود کند که آیا این طرح مغایر قوانین و شیوه نامههای حفاظت از محیط زیست هست یا نه.
وی با بیان اینکه لازمه توسعه پایدار، حفاظت پایدار از محیط زیست است، تصریح کرد: دغدغه استاندار گیلان به عنوان نفر اول اجرایی دولت در استان حفظ محیط زیست و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی است پس ما نیز باید تبعیت کنیم؛ بحث ما هم آن است که طبیعت استان باید حفظ شود و توسعه باید متناسب با این طبیعت باشد.
لازم به ذکر است: گیلان تنها استانی است که در زمان حاضر با فرونشست زمین مواجه نیست، جغرافیا، اقلیم، دریا، ساحل، اکوسیستمهای تالابی، زیستگاههای طبیعی و بکر، جنگل، مرتع و حیات وحش متنوع فرصتهای استان در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی خدادادی موجب شده گیلان همه ساله چندین برابر جمعیت استان گردشگر و مهاجر بپذیرد.
از اینرو گیلان با چالشهایی چون تراکم جمعیت، تغییر کاربری اراضی، ناترازی انرژی، تولید زباله و افزایش آلودگیها ، پسروی آب دریای خزر، آلودگی رودخانهها و دریا، فاضلاب، قاچاق چوب، تصرف و تغییرکاربری اراضی جنگلی و مرتعی نیز مواجه است.