روحانی: اعضای باقیمانده در برجام سریعتر به تعهدات خود عمل کنند

0 517

رئیس جمهور، موقعیت جغرافیایی راهبردی، ذخایر غنی انرژی و معدنی، امنیت پایدار و نیروی انسانی تحصیل کرده ایران را فرصتی ویژه برای سرمایه گذاران و تجار کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای دانست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در نشست شورای سران کشورهای سازمان همکاری شانگهای موقعیت جغرافیایی راهبردی، ذخایر غنی انرژی و معدنی، امنیت پایدار و نیروی انسانی تحصیل کرده ایران را فرصتی ویژه برای سرمایه گذاران و تجار کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای دانست.

وی با تاکید بر این که بهره گیری از این فرصت ها می تواند در کشورهای عضو جهش اقتصادی ایجاد کند، تصریح کرد که تهران آماده ارائه همه تسهیلات برای فعالیت‌های اقتصادی شهروندان، شرکت‌ها و دولت‌های عضو این سازمان است.

رئیس جمهور در نشست شورای سران کشورهای سازمان همکاری شانگهای در بیشکک پایتخت قرقیزستان همچنین برجام را دستاورد مهم دیپلماسی چندجانبه خواند و اظهارداشت: دولت آمریکا طی دو سال گذشته با استفاده ابزاری از ظرفیت اقتصادی، مالی و نظامی خود و با اتخاذ رویکرد تهاجمی، کلیه ساختارها و قواعد بین‌المللی را بر هم زده و به تهدیدی جدی برای ثبات منطقه و جهان تبدیل شده است.

بخشی از سخنان روحانی به این شرح است:

در ابتدا مایلم مراتب تشکر و قدردانی خود را از آقای سورنبای جئین بکوف، رییس محترم جمهوری قرقیزستان به خاطر میزبانی این اجلاس اعلام نمایم. همچنین خوشحالم که باردیگر فرصت یافتم تا در جمع سران سازمان همکاری شانگهای حضور داشته باشم.

نوزدهمین نشست سران سازمان همکاری شانگهای در حالی برگزار می‌شود که جامعه جهانی با چالش‌ها و معضلات بی‌سابقه‌ای روبرو است. تروریسم در انواع مختلف آن، افراط‌گرایی، یکجانبه‌گرایی، مداخله کشورهای فرامنطقه‌ای در امور سایر مناطق و دخالت در امور داخلی سایر کشورها ، جامعه بین‌المللی را در وضعیتی خطیر قرار داده است؛ وضعیتی که می‌تواند ثبات، امنیت و منافع همه کشورهای جهان را تهدید کند.

مناطق پیرامونی ما با بحران‌های متعددی روبرو است که با از بین بردن زیرساخت‌های اولیه کشورها و بازتولید ناامنی، این مناطق را در شرایط حساسی قرار داده است. از سوی دیگر دولت آمریکا طی دو سال گذشته با  استفاده ابزاری از ظرفیت اقتصادی، مالی و نظامی خود و با اتخاذ رویکرد تهاجمی، کلیه ساختارها و قواعد بین‌المللی را بر هم زده و به تهدیدی جدی برای ثبات منطقه و جهان تبدیل شده است.

همه ملتها و همه دولتها صرف نظر از باورها و فرهنگهای خود در پی رفاه، توسعه،‌آزادی و حقوق خویش هستند؛ و با حفظ ارزش های دینی و اخلاقی و ملی خویش می‌خواهند در تعامل با یکدیگر در برابر دشمنان مشترک بشریت ایستادگی کنند. امروزه همه ما از شرق تا غرب در برابر خطر افراط‌گرایی باید متحد باشیم. چرا که افراط‌گرایی توسعه، صلح و امنیت جهان را تهدید می‌کند. مهم نیست مسلمان، ‌مسیحی، یهودی،‌ بودایی یا به هر دین و ‌آئین دیگری باشیم؛ مهم این است که در برابر افراط‌گرایی از هر رنگ و نژاد و مذهب متحد باشیم. ما از آن جهت با داعش در عراق و سوریه جنگیدیم  چون تفکر آنا را تفسیری افراطی و ضدانسانی از دین علیه انسانیت می‌دانستیم و در دفاع از شهروندان غیر مسلمانِ این کشورها نیزتردید نکردیم. ما از آن جهت با صهیونیسم مخالفیم که آن‌را یک ایدئولوژی انحرافی در دین یهود می‌دانیم که با ارزشهای انسانی در ستیز است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.