تخلف صید و شکار پرندگان مهاجر در بازارهای گیلان مشاهده نشد؛

آیا تخلفات شکار پنهان‌سازی می‌شود؟

0 6

 

به فاصله کمتر از یکماه از هشدار محیط زیست گیلان به مراکز عرضه و خرید و فروش پرندگان مهاجر در بازارهای استان و تایید نگهداری و خرید و فروش غیر قانونی پرندگان در این مراکز، امروز مدیرکل بازرسی و رسیدگی به شکایات و ارزیابی عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست مدعی شد؛ هیچ مورد تخلفی در خصوص صید، شکار و فروش پرندگان مهاجر در بازارهای استان مشاهده نشده است.

 

«حامد مقصود طالقانی» اظهار کرد: توجه به این که در ماه‌های اخیر گزارش های متعددی در خصوص امکان تخلف در گیلان درخصوص شکار و صید و فروش پرندگان مهاجر در بازارهای گیلان مطرح شد به صورت سر زده وارد استان شدیم و چندین نقطه در بازارهای گیلان اعم از لنگرود، صومعه سرا و بندر انزلی در ساعت های مختلف مورد بررسی قرار گرفت که مورد تخلفی در سطح استان مشاهده نشد.

 

این ادعا در حالی مطرح شده است که تصاویر و فیلمهای متعددی در فضای رسانه ای و مجازی استان از شکار، نگه داری و فروش پرندگان مهاجر در سطح بازارهای محلی و بازارهای هفتگی استان منتشر شده است و پیش از این مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان نیز  از دستگیری شکارچیان متخلف در شهرهای آستانه اشرفیه و صومعه سرا به دلیل زنده گیری و فروش پرندگان مهاجر در بازارهای محلی این شهرستانها خبر داده بود.

 

در همین رابطه یک فعال پرنده نگر گیلان به مرور اظهار کرد: در بازارهای محلی مناطق انزلی، صومعه سرا و جمعه بازار به وضوح عرضه و فروش گوشت پرندگان شکار شده قابل مشاهده است و تصاویر مختلفی از ان در فضای مجازی منتشر شده است.

وی تاکید کرد: عمده تخلفات شکار پرندگان مهاجر در سطح آب بندانهای مزارع برنج انجام می‌شود که شکارچیان با استفاده از ابزار و روش‌های جدید، صید سنتی را به قتل عام تبدیل کرده‌اند.

این فعال محیط زیست همچنین تصریح کرد: علاوه بر افزایش شکار غیر مجاز که بالاتر از مجوز صادر شده انجام می‌شود، آسیب اصلی در این حوزه به زیستگاه های پرندگان مهاجر وارد شده است که به مرور شاهد خشکی و نابودی این مناطق به دلیل عوامل مختلف هستیم.

 

حال این سوال مطرح می‌شود چگونه است که با توجه به حجم بالای فروش گوشت پرندگان مهاجر در سطح بازارهای محلی استان، نه تنها با هیچ‌ یک از عاملان صید و عرضه غیرقانونی پرندگان برخورد قانونی صورت نمی‌گیرد بلکه با پنهان سازی تخلفات، مصونیت قانونی برای شکارچیان برای جلوگیری از هرگونه برخورد فراهم شده که از دید بازرسان سازمان محیط زیست به دور مانده است.

 

لازم به ذکر است: صدور پروانه شکار پرندگان آبزی و کنار آبزی در گیلان، 23 آبان امسال توسط اداره کل حفاظت محیط‎زیست آغاز شد. بر این اساس  فصل مجاز شکار از تاریخ صدور پروانه نهایتا تا 30 بهمن ماه سال جاری برای شکار گونه‌های خوتکا، چنگر و اردک سرسبز صادر شده است.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.