عدم لایروبی رودخانه‌های رشت و سرریز شدن فاضلاب‌ها موجب شد؛

افزایش انتقادها از آبگرفتگی و عذرخواهی استاندار

27

عدم لایروبی دو رودخانه گوهررود و زرجوب و عدم ساماندهی فاضلاب، همزمان با شدیدتر شدن بارش باران و سرریز آب رودخانه به سمت مناطق مسکونی، یکی از اصلی‌ترین دلایلی است که برای وضعیت پیش‌آمده شهر رشت در دو روز گذشته مطرح شده و مردم از این بابت از مسئولان انتقاد دارند.

 

بارندگی‌های شدید دو روز گذشته به میزان بیش از 200 میلیمتر، که رشت را به رکورددارترین شهر ایران از این حیث تبدیل کرد، باعث شد سطح آب دو رودخانه گوهررود و زرجوب رشت به طرز غیرمنتظره‌ای افزایش پیدا کند. سرریز آب این دو رودخانه که یکی از آلوده‌ترین رودخانه‌های ایران و جهان محسوب می‌شوند، موجب شد بیشتر از 100 واحد مسکونی در رشت و پیربازار به زیر آب بروند و خسارات زیادی به زیرساخت‌ها و مناطق مسکونی وارد شود.

 

«آیت‌الله رسول فلاحتی» نماینده ولی فقیه در گیلان نیز روز گذشته بازدیدی از مناطق سیل‌زده شهر رشت و پیربازار به عمل آورد و خواستار مشخص شدن دلایل عدم لایروبی کارشناسی در ۲ رودخانه گوهررود و زرجوب شد.

 

وی روز گذشته به رسانه‌ها گفته بود؛ اگر در گذشته لایروبی این دو رودخانه در منطقه پیربازار تا تالاب بین‌المللی انزلی به‌خوبی انجام می‌شد اکنون شاهد وقوع سیل و ترک منازل توسط خانوارها نبودیم.

 

امام جمعه رشت همچنین تأکید کرده است؛ طول دو رودخانه زرجوب و گوهر رود در منطقه پیربازار تا تالاب بین‌المللی انزلی ۴۰ کیلومتر است و انتظار داریم دستگاه‌های ذیربط نسبت به لایروبی آن‌ها اقدام کنند.

 

«هادی حق‌شناس» استاندار گیلان هم که در دو روز گذشته چندین نوبت نسبت به بازدید از مناطق مختلف شهر رشت و پیربازار اقدام کرده است هم در واکنش به آبگرفتگی شدیدی که در برخی محلات رخ داد معتقد است؛ ریشه آب‌گرفتگی سطح شهر رشت، مشکل شبکه فاضلاب است.

 

نماینده عالی دولت در گیلان اضافه کرده است: با لایروبی و احداث دیواره حفاظتی می‌توان از ورود آب با داخل کوچه‌ها و منازل مسکونی جلوگیری کرد.

 

به استناد صحبت‌های اخیر استاندار گیلان، میانگن تکمیل شبکه فاضلاب و تصفیه خانه فاضلاب در کشور ۶۶ درصد بوده در حالی‌که این آمار در گیلان ۲۶ درصد است. هادی حق‌شناس همچنین بابت مشکلاتی که به جهت اختلاط آب باران و شبکه فاضلاب برای مردم به وجود آمده از آنان عذرخواهی کرد.

 

انتقاد صریح استاندار گیلان از روند اجرای پروژه‌های ساماندهی فاضلاب در استان و البته شهر رشت، در حالی مطرح می‌شود که ماه گذشته «علیرضا غیاثی» مدیرعامل شرکت آبفای گیلان، در همین مورد به رسانه‌ها گفته بود؛ کمبود اعتبارات، کفاف اجرای پروژه های فاضلاب را نمی‌دهد.

 

به گفته وی، پروژه های فاضلاب به واسطه احداث ایستگاه های پمپاژ و تصفیه خانه های بهداشتی و تخصصی، گران بوده و نیاز مالی بالایی دارند و اعتبارات دولتی کفاف اجرای این پروژه ها را نمی دهد.

 

شهر رشت توسط دو رودخانه زرجوب و گوهر رود از شرق و غرب محاصره شده است. این دو رودخانه با عبور از مسیری نسبتا طولانی در حوالی محله‌ای به نام پیربازار به هم می‌رسند و با نام رودخانه پیربازار به تالاب انزلی منتهی می‌شوند.

 

لایروبی مقطعی و ناقص این دو رودخانه در کنار عدم ساخت و تکمیل شبکه فاضلاب مدرن باعث شده، در پی بارش شدید باران، علاوه بر سرریز شدن این دو رودخانه، فاضلاب با آب باران مخلوط شود و مشکلات بهداشتی و محیط‌زیستی شهر رشت را دو چندان کند.

نظرات بسته شده است.