صنایع چوب و کاغذ چوکا که زمانی نبض تپنده اقتصاد غرب گیلان محسوب میشد از اوایل دهه ۹۰ مسیر ورشگستگی را پیش گرفت تا جاییکه اکنون این کارخانه به دلیل بدهی ۲۲۰ میلیارد تومانی با مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکند.
در حالیکه چوکا در دهه ۷۰ با تولید حدود ۱۲۰ هزارتن کاغذ در ماه به یک رکورد تازه ای در زمینه تولید دست پیدا کرد اکنون به دلیل عدم تولید و ناترازی در فهرست بنگاه های ورشکسته غیرقابل سرمایه گذاری و اجرای مولد سازی دولت قرار گرفته است.
روز گذشته نماینده مردم شهرستانهای تالش و رضوانشهر از اجرای طرح مولدسازی در کارخانه چوکا تالش انتقاد کرد و گفت: اموال کارخانه چوکا باید برای توسعه و پیشرفت خود این کارخانه هزینه شود.
«یاسر اسلامدوست» نماینده مردم شهرستانهای تالش و رضوانشهر در مجلس شورای اسلامی، در نشست مدیران و کارگران کارخانه چوکا تالش با وزیر کار و استاندار گیلان با تأکید بر اهمیت کارخانه چوکا برای منطقه اظهار کرد: کارخانه چوکا نماد شهرستان تالش است و احیای آن برای مردم منطقه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و متأسفانه در سالهای گذشته، سوء مدیریت در این کارخانه خسارات جبرانناپذیری را به تالش وارد کرده است.
وی با اشاره به بدهی ۲۲۰ میلیارد تومانی کارخانه چوکا تالش افزود: اقتصاد مردم تالش به طور مستقیم به سرنوشت کارخانه چوکا گره خورده و با وجود دارایی ۱۵ هزار میلیارد تومانی، این کارخانه به دلیل بدهی ۲۲۰ میلیارد تومانی با مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکند که بسیار تأسفبار است.
وی با انتقاد از اجرای طرح مولدسازی در کارخانه چوکا تالش بیان کرد: اموال کارخانه چوکا باید در جهت توسعه و پیشرفت خود این کارخانه هزینه شود، اگر اجرای طرح مولدسازی در کارخانه چوکا تالش صرفاً برای پرداخت بدهیهای مالیاتی و موارد مشابه باشد، مورد تأیید مردم و نمایندگان آنها نبوده و باید در آن تجدید نظر شود.
در همین رابطه «هادی حقشناس» استاندار گیلان اظهار کرد: این کارخانه در گذشته با مشکلات مدیریتی زیادی روبهرو بوده، اما با این حال ساختار اصلی چوکا، شامل سولهها، خطوط تولید و اراضی، بدون آسیب باقی مانده است.
استاندار گیلان بر اهمیت حل بدهیهای استانی کارخانه چوکا تالش تأکید کرد و افزود: اگر ۱۳۰ مورد بدهی این کارخانه در داخل استان قابل حل باشد، باید از تمام ظرفیتها برای حل آن بهره ببریم و هیچ بهانهای در این زمینه پذیرفته نیست.