بازرسی گیلان جلوی مفقود شدن اعتبارات را بگیرد

پروژه‌های راهسازی همچنان نیمه‌تمام و لنگ بودجه و تأمین مصالح؛

12

جاده‌های گیلان به گواه رییس پلیس راه کشور، جاده‌هایی فوق‌العاده ناایمن و خطرآفرین هستند که با این حجم از ترافیک ورودی و خروجی و برای کاهش تصادفات منجر به فوت و مصدومیت‌های شدید به بهسازی و تعریض نیاز فوری دارند. با این حال اما شاهدیم که پروژه‌های راه‌سازی در گیلان، سال‌هاست نیمه تمام رها شده‌اند و پیشرفت فیزیکی قابل قبولی ندارند.

مدیرکل راه و شهرسازی گیلان اخیرا در مورد یکی از مهم‌ترین پروژه‌های راه‌سازی استان که اتمام سریع‌ عملیات اجرایی آن سال‌هاست مورد مطالبه مردم است گفته: تأمین مصالح یکی از موانع مهم اجرای این پروژه‌ها بوده که درصددیم مشکلات مورد نظر را برطرف کنیم تا سرعت اجرای کار افزایش پیدا کند.

 

پروژه نیمه تمام محور سراوان – سنگر – سیاهکل، بهسازی و چهار خطه کردن محور سیاهکل – بازکیاگوراب، تعریض جاده لاکان، جاده جیرده، جاده پیربازار، جاده سراوان، جاده شفت احمدسرگوراب، جاده صومعه سرا ماسال، کمربندی خمام و ده‌ها راه دسترسی از این دست تنها بخشی از جاده‌های مرگبار گیلان هستند که با توجه به ترافیک ورودی و خروجی و همچنین ورود گردشگران و مسافران، شرایط مناسبی برای تردد ندارند و به قتلگاه مردم و وقوع تصادفات فراوان منجر به فوت و مصدومیت‌های شدید تبدیل شده‌اند.

 

طبق گفته‌های «محمدرضا فلاحتگر» مدیرکل راه و شهرسازی گیلان که گویا در حضور بازرس کل گیلان انجام شده بخشی از پروژه‌های راهسازی استان به این دلیل با سرعت بسیار پایین در حال اجرا هستند و حتی متوقف شده‌اند که مصالح مورد نیاز برای پیشبرد کار در دسترس نیست و این اداره کل تلاش کرده تا این مشکل را رفع کند.

حال سوال اینجاست وقوع سالانه بیش از ۷۲ فقره تصادف رانندگی فقط در جاده سیاهکل به سنگر، یا تصادفات منجر به فوت در جاده لاکان، جاده جیرده، جاده پیربازار، جاده سراوان، جاده شفت – احمدسرگوراب، جاده صومعه سرا – ماسال و بسیاری از جاده‌های دیگر استان که نیاز به ساماندهی، بهسازی و تعریض دارند را چگونه می‌توان با دلایلی مانند نبود مصالح و یا کمبود بودجه و اعتبار توجیه کرد؟

 

«ویشکایی» معاون برنامه‌ریزی و امور عمرانی فرمانداری شهرستان رشت، تقریبا ۵ سال پیش و در حین حضور رویایی داماش گیلان در جام حذفی در جلسه‌ای که در فرمانداری تشکیل شده بود اعلام کرده بود که اعتبارات تعریض و بهسازی جاده جیرده به طور کامل تأمین شده است.

 

حالا سال‌ها از این خبر معاون فرماندار می‌گذرد و شاهدیم که همچنان جاده جیرده با توجه به وجود ایستگاه راه آهن و ورزشگاه سردار جنگل با این حجم از ترافیک به شکل نصفه و نیمه تعریض و رها شده و حتی عملیات زیرسازی بخش زیادی از این محور هنوز به انجام نرسیده و مشخص نیست اعتباراتی که معاون فرماندار چند سال قبل از تأمین و حتی پرداخت آن صحبت کرده بود به کجا رفته و چگونه هزینه شد است که این پروژه همچنان با مشکلی با نام نبود اعتبار مواجه است.

 

نمونه این دست اتفاقات دامنگیر بسیاری از پروژه‌های جاده‌سازی گیلان است. «احمد آقایی» بازرس کل استان گیلان، اخیرا در جریان بازدیدی که از پروژه نیمه تمام محور سراوان – سنگر – سیاهکل به عمل آورد ضمن اشاره به بلاتکلیفی یک تا دو دهه ای برخی از پروژه های راه‌سازی و با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین نگرانی های مردم استان در حوزه پل سازی و راه سازی است نشان داد که هوشیار است و از این مطالبه و حق مردم گیلان به خوبی آگاهی دارد.

 

آقایی همچنین تاکید کرد: بازرسی استان به موضوع پروژه های نیمه تمام، ورود کرده است. به گفته وی معارضات اجتماعی، تملک و تامین مصالح و تخصیص اعتبار و… از جمله مشکلاتی است که موجب عدم تکمیل پروژه های حوزه راه شده است. این در حالیست که سال گذشته نزدیک به ۵۹۹ نفر در تصادفات جاده ای گیلان جان باختند که بخشی از آن مربوط به محورهای پرتردد و بهسازی و تعریض نشده است.

 

خبرها همچنین حاکیست: بازرس کل گیلان در همین زمینه اضافه کرده که موانع قانونی تامین مصالح پس از بررسی اولیه و با رعایت ضوابط زیست محیطی و جلوگیری از تخریب زیستگاه آبزیان برداشته شده و تلاش می‌شود پروژه های نیمه تمام استان به ویژه در حوزه بزرگراه ها، هرچه سریع تر تکمیل شود.

نظرات بسته شده است.