به داد درختان گیلان برسید، آفت به رشت رسید

آلوده شدن تمام نقاط استان به آفت برگخوار؛

10,424

عدم اجرای اقدامات کنترلی و پیشگیری در کنار موازی‌کاری دستگاه‌های مسئول از منابع طبیعی گرفته تا جهاد کشاورزی و شهرداری‌ها باعث شده آفت قرنطینه‌ای پروانه سفید درختان یا پروانه سفید آمریکای، به تمام نقاط گیلان و پارک‌های رشت سرایت کند.

گفته شده این آفت از سال ۱۳۸۱ از طریق الوار از روسیه وارد ایران شده و شروع گسترش آن طبق گزارش‌ها از نهالستان پیلمبرای پره‌سر بوه است.

هر چند که برخی متخصصان حوزه جنگل معتقدند اولین نشانه‌های آفت برگخوار را در اوایل دهه ۵۰ در گیلان مشاهده کرده‌اند.

۶۳۶ گونه درخت در جهان میزبان و در واقع غذای آفت برگخوار است. آفتی که بیش از سه مرحله لاروی دارد. تنها روش مبارزه موثر، مبارزه فیزیکی از قبیل قطع شاخه‌های آلوده و چال کردن یا سوزاندن است.

این آفت در طبیعت دشمنان طبیعی مانند پرنده سار و زنبور پارازیتوئید دارد و همزمان با شروع فصل بهار و تابستان فعالیتش به اوج می‌رسد.

با توجه به عدم سمپاشی و جای خالی اجرای اقدامات کنترلی توسط منابع‌طبیعی، گستره فعالیت آفت پروانه سفید آمریکایی از جنگل‌های هیرکانی و سایر مناطق جنگی گیلان فراتر رفته به طوری که فضای سبز شهری استان را درگیر خود کرده است.

در هفته‌های اخیر درختان خیابان منظریه و پارک شهر رشت تا اکثر شهرها و روستاهای گیلان از منگوده، طش و للکا گرفته تا پیرده، تخته پل، پیربازار و روستاهای اطراف رشت و جنگل‌های سیاهکل با طغیان و هجوم این آفت مواجه شده‌اند.

حال این سوال مطرح می‌شود دقیقا  چه زمانی اقدامات کنترلی و مقابله با این آفت از سوی دستگاه‌های متولی اجرایی خواهد شد؟

 

عکاس: نگین عیناوی‌پور

 

نظرات بسته شده است.