یاران توسعه پایدار گیلان در روز یکشنبه 28 بهمن 1403 میزبان تشکلهای فعال حوزه محیطزیست و منابع طبیعی حوزه تالاب انزلی بود.
فعالان محیطزیست و نمایندگان تشکلهای محیطزیستی در گیلان گرد هم آمدند تا درباره بحران تالاب انزلی و رودخانههای زرجوب و گوهررود تبادل نظر کنند. در این نشست، بر لزوم مدیریت یکپارچه، تأمین اطلاعات دقیق و جلب مشارکت جمعی برای حل چالشهای محیطزیستی استان تأکید شد.
در ابتدا «هرمز ربانی» عضو یاران توسعه پایدار گیلان با تاکید اینکه موضوعات حوزه تالاب انزلی، رودخانههای زرجوب و گوهررود و پسماند باید به عنوان یک ابرپروژه تعریف شود تا بصورت یکپارچه مورد بررسی و اقدام قرار گیرد اظهار کرد: وضعیت کنونی تالاب نشان دهنده ناکامی در تحقق این اقدامات در گذشته است.
وی ضمن اشاره به تمام تلاشهایی که در دولتهای پیشین برای حل مشکلات تالاب انزلی انجام شده، بر ضرورت بهره گیری از خرد جمعی و درگیر شدن ذی حقان و متولیان و همکاری و مشارکت جمعی برای حل بحران های محیط زیستی استان تاکید کرد.
در ادامه نشست؛ شرکتکنندگان ضمن ابراز نگرانی از چالشهای حوزه تالاب انزلی، به برخی از راهکارها نیز اشاره کردند و این نکته که تا زمانیکه مدیریت پروسه حوضه تالاب بصورت یکپارچه و توسط یک مدیر متمرکز انجام نشود، امکان گامی به سمت جلو برداشتن محقق نخواهد شد مورد توافق اعضا قرار گرفت.
به نظر میرسد: تشکلها ضمن اعتراض به بسیاری از روندهایی که تا کنون سبب ناکامی در اقدامات مدیریتی تالاب انزلی شده معتقدند؛ اگر این اجماع به دلایل مختلف تاکنون انجام نشده ولی هم اکنون زمان مناسبی برای دستیابی به آن است و میتواند بخش زیادی از استان را در مسیر ایجاد یک هم صدایی برای تالاب انزلی قرار دهد.
در نهایت حاضرین جلسه نسیم طوافزاده؛ مدیرعامل موسسه سبزکاران بالان، زهره شمشادی؛ مدیرعامل موسسه جمعیت زنان و جوانان حافظ محیط زیست، رضا زمانی؛ مدیر مرکز منطقهای کنواسیون رامسر، محمد کهنسال؛ انجمن طرفداران توسعه، بهروز رسولی؛ انجمن طرفداران توسعه، آلن پطروسیان؛ نهضت پرندهنگری تالاب انزلی، پیمان رستمی؛ مدیرعامل انجمن نبض طبیعت خزر، آقای خیاطی؛ از سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان، آقای رسایی و آقای مومنصالحی؛ عضو یاران توسعه پایدار گیلان موارد اصلی خواسته های خود را اعلام کردند که به شرح زیر است:
انتخاب تالاب انزلی بعنوان نقطه صفر اکولوژیک استان گیلان، ایجاد نظامی برای تأمین و تجمیع اطلاعات، تدوین برنامه عمل اجماع و آگاهیرسانی عمومی توسط تشکلها، شناسایی فرصتها و تجهیز منابع مالی همه جانبه، استفاده از فرصتهای فرا مرزی و فعالسازی کنوانسیون تهران یا فرصت ثبت شهر تالابی بندرانزلی.
گفتنی است؛ سلسله جلسات با صاحبنظران و ذینفعان تالاب، رودخانهها و پسماند طی هفتههای آینده توسط یاران توسعه پایدار گیلان تا وصل به خرد جمعی و صدای واحد رفع موانع محیطزیستی استان گیلان ادامه خواهد داشت.