خانه تاریخی مدیری لنگرود تخریب شد

حذف تاریخ لنگرود؛

126

خانه تاریخی خانواده مدیری واقع در بافت تاریخی شهرستان لنگرود به دلیل بی توجهی میراث فرهنگی تخریب شد.

خانه تاریخی مدیری لنگرود یکی از معدود بناهای تاریخی به جا مانده از اواخر دوره قاجار که به عمارت تاریخی خاندان مدیری شهرت دارد، با وجود ارزش های ثبت شده در فهرست آثار ملی  هیچگاه به ثبت نرسید.

این خانه با ساختار معماری منطقه گیلان دارای تزئینات معماری ارزشمندی شامل پنجره ها، تزئینات معماری و گچ بری بوده و بسیاری از اهالی لنگرود با خانواده مدیری و این خانه آشنا بودند. اکنون به دلیل بی توجهی مالکان و مدیران میراث فرهنگی گیلان همچون خانه دریا بیگی و خانه تاریخی نجم السلطنه لنگرود به خاطره ها پیوست.

 

امروز به دنبال تخریب خانه تاریخی مدیری در شهرستان لنگرود، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان وعده داد: بنای واجد ارزش مدیری لنگرود باید عین به عین بازسازی شود. این در حالیست که سایر بناها و خانه های تاریخی مانند خانه اقبال انزلی، هتل تهران انزلی و خانه شبان و کاشانی رشت .. که در معرض تخریب و چشم انتظار مرمت رها شده بودند در کش و قوس میان دعوای مالک و اداره کل میراث فرهنگی در نهایت تخریب شدند.

در پی انتشار فیلمی در فضای مجازی مبنی بر تخریب ساختمان مدیری؛ «ولی جهانی» مدیرکل میراث فرهنگی گیلان گفت: یگان حفاظت میراث فرهنگی پس از اطلاع از اقدام به تخریب ساختمان واجد ارزش تاریخی مدیری توسط مالک از ادامه عملیات جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: این یگان برای اطمینان از روند مذکور و عدم آغاز عملیات تخریب، با درخواست معاونت میراث فرهنگی، واحد حقوقی این اداره کل نسبت به اخذ دستور دادستان شهرستان مبنی بر توقف عملیات، اهتمام لازم را بعمل آورد.

وی تاکید کرد: پیگیری موضوع این پرونده تا حصول نتیجه لازم در دستور کار اداره کل قرار دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان اظهار کرد: بدیهی است مطابق با ضوابط و مقررات باید وضعیت ساختمان به شکل قبل برگشته و عین به عین بازآفرینی شود.

 

جهانی افزود: همچنین پیرو استعلام صدور پروانه ساختمانی برای ملک موردنظر از سوی شهرداری در اسفندماه سال ۱۴۰۲ در پاسخ به صراحت عنوان شده است که ساختمان در جرگه بناهای واجد ارزش بوده، بنابراین هرگونه تخریب ساختمان ممنوع است و حفظ بنا با تثبیت وضعیت موجود اجتناب ناپذیر است.

 

لازم به ذکر است: گیلان دارای بیش از پنج هزار اثر تاریخی شناسایی شده است که بیش از یک هزار و ۲۰۰ اثر از آن به ثبت ملی رسیده است. اغلب بناهای تاریخی استان رها شده باقی مانده اند و اقدام موثری برای مرمت و نگه داری آنها انجام نشده است.

 

 

 

 

 

نظرات بسته شده است.