خطری که در کمین آب‌بندان‌های گیلان است

حل موقتی شکستگی دیواره آب‌بندان روستای آبکنار بندرانزلی؛

27

آب‌بندان روستای آبکنار بندرانزلی یکی از آب‌بندان‌های بزرگ گیلان است که حدود ۱۵۰ هکتار وسعت دارد و مقدار قابل توجهی آب را در داخل خود ذخیره می‌کند. بارندگی‌های شدید روزهای اخیر باعث شد یکی از دیواره‌های این آب‌بندان تقریبا از روز گذشته دچار شکستگی شود. این شکستگی هم‌اینک در حال ترمیم است. با این حال مدیریت بحران اعلام کرده در صورت افزایش این شکاف و خروج ۲ میلیون متر مکعب آب، روستای آبکنار دچار فاجعه‌ای بزرگ می‌شد.

 

بارندگی‌های هفته‌ها و روزهای اخیر در گیلان و مشکلاتی که بعد از آن پدید آمد بسیار خبرساز شده است از آبگرفتگی معابر شهری و روستایی گرفته تا سقوط خودروهای شخصی مردم به داخل رودخانه‌ها خروشان و شکسته شدن دیوار آب‌ّندان‌های بزرگ.

طبق گفته سازمان هواشناسی در هفته گذشته روستای آبکنار بندزانزلی رکورددار میزان بارش باران در ایران شد. در آبکنار بندر انزلی تنها در عرض ۲۴ ساعت ۱۵۸ میلیمتر باران بارید که به آبگرفتگی معابر شهری و روستایی انجامید. البته این مشکلات به همینجا ختم نشد. بلکه آب‌بندان این روستا با مشکلی اساسی‌تر تحت عنوان شکستگی دیواره مواجه شد. اتفاقی که مردم منطقه را به شدت نگران و مضطرب کرد.

 

شامگاه پنج‌شنبه ۱۷ آبان بود که استاندار گیلان با حضور در محل حادثه در گفت‌وگویی اعلام کرد؛ آب‌‌بندان‌ روستای آبکنار بندر انزلی به دلایلی که در دست بررسی است دچار شکاف شده است.

آنطور که استاندار گیلان خبر داده و با توجه به خطر بزرگی که مردم منطقه را تهدید می‌کرد که با ورود سریع ستاد مدیریت بحران و هلال احمر استان در حال حاضر این شکاف کنترل شده است. وی از مردم روستای آبکنار بندرانزلی خواست آرامش خود را حفظ کنند.

 

«محمدرضا حق‌بین» مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان در این باره به مرور گفت: آب‌‌بندان‌ روستای آبکنار بندر انزلی بسیار وسیع است و تقریبا نزدیک به ۱۵۰ هکتار وسعت دارد و آب بسیار فراوانی را هم در خود جای داده که تقریبا به حدود ۲ میلیون متر مکعب می‌رسد.

 

حق‌بین با اشاره به شکستگی یکی از دیواره‌های این آب‌بندان افزود: با حضور به موقع نیروهای مدیریت بحران و انتقال ماشین‌الات و ادوات مورد نیاز از قبیل بیل مکانیکی و کامیون‌ها توانستیم این شکستگی و خطر بزرگی که مردم منطقه را تهدید می‌کرد را کنترل کنیم و اگر اقدامات ما به موقع انجام نمی‌شد فاجعه‌ای بزرگ در منطقه پدید می‌آمد.

به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان، شکستگی دیواره آب بندان روستای آبکنار بندرانزلی فعلا کنترل شده اما ا ین مشکل به طور کامل رفع نشده است.

 

وی ادامه داد: مدیریت بحران بر اساس الگوهای هواشناسی که در اختیار دارد قبل از هرگونه بارندگی هشدارهای مورد نیاز را به مردم و به دستگاه‌ها می‌دهد. از طرفی مدیریت آب‌بندان‌ها در حیطه وظایف شرکت آب منطقه‌ای گیلان قرار دارد و این شرکت است که باید اقدامات کنترلی در این باره را از طریق کنترل دریچه‌ها انجام دهد تا با مشکلاتی از قبیل شکستگی دیواره آب‌بندان‌هایی نظیر همین آب‌بندان بزرگ آبکنار نباشیم.

 

شرکت آب منطقه‌ای گیلان همواره پس از صدور هشدارهای زرد و نارنجی هواشناسی، هشدارهای لازم را در خصوص سیلابی شدن رودخانه‌های استان و خطر سرریز شدن آب در آب‌بندان‌ها صادر می‌کند. عدم لایروبی‌های به موقع و نبود اعتبارات لازم از مشکلاتی است که در حوزه مدیریت آب‌بندان‌های گیلان وجود دارد.

 

خودداری از تردد، توقف، اسکان و برپایی چادرهای مسافرتی در حریم و بستر رودخانه‌ها، مسیل‌ها، تأسیسات آبی و کانال‌های آبرسانی از جمله این هشدارهاست که البته طی هفته‌های اخیر به طور مداوم صادر شده با این حال شرکت آب منطقه‌ای گیلان که به طور مستقیم در این حوزه‌ها مسئولیت دارد تاکنون در مورد وضعیت آب‌بندان روستای آبکنار و شکستگی دیواره آن همچنین خطراتی که سایر آب‌بندان‌های مشابه را تهدید می‌کند اظهارنظری نکرده است.

 

نظرات بسته شده است.