«وحید کنعانی» نماینده مردم شهرستانهای خلخال و کوثر در مجلس خبر داد: با تخصیص اعتبار مورد نیاز به میزان ۱۵۰ میلیارد ریال، جهت آسفالت ۱۲ کیلومتر از مسیر خاکی باقیمانده راه گردشگری خلخال – ماسوله، طلسم ۹۰ ساله این پروژه شکسته شد.
به گفته وی، با اجرای پروژه راهسازی مذکور، یکی از آرزوهای دیرینه مردم منطقه که دسترسی به استان گیلان از طریق این راه است، محقق میشود.
مسیر خاکی باقیمانده راه گردشگری خلخال – ماسوله در حوزه استحفاظی استان گیلان قرار دارد و با این اعتبار این بخش از مسیر به صورت کامل آسفالت و راه ارتباطی ۲ استان از این مسیر برقرار خواهد شد.
مهمترین دلیل طولانی شدن این پروژه و تعلل در اجرای آن، عدم تخصیص به موقع اعتبارات بوده است. همچنین ۸ کیلومتر از این جاده درحوزهی استحفاضی گیلان واقع است که بعد از گذشت چند سال بلاتکلیف رها شده و عملیات زیرسازی تنها بخش کوچکی از آن انجام شد.
آنطور که مسئولان گیلانی تاکنون عنوان کردهاند ظاهرا این کندی به دلیل ملاحظات محیطزیستی اتفاق افتاده است اما معضل اینجاست که تا چند سال مسیر جدید هم مورد تایید و اجرا قرار نگرفت.
استانداری اردبیل همواره بر این نکته که اجرای این جاده ارتباطی، شهرستان خلخال استان اردبیل را به شهر گردشگری ماسوله در گیلان متصل میکند و در صورت تحقق آن، گردشگران به راحتی میتوانند بین این دو استان تردد کنند تأکید داشته و دارند. به عقیده مسئولان ارشد اردبیل، این اتفاق در سطح کلان، رونق گردشگری و فعالیتهای سرمایهگذاری این استان را در پی خواهد داشت.
در مورد بلاتکلیفی ۱۲ کیلومتر از مسیر خاکی باقیمانده راه گردشگری خلخال – ماسوله چندین و چند نکته مهم و بسیار حیاتی باید مورد توجه قرار بگیرد. از کمکاری مسئولان گیلان برای جذب اعتبارات ملی گرفته تا ملاحظات زیست محیطی و منابع طبیعی که در استانهایی مانند گیلان اهمیت بالایی دارند.
در مورد کم کاری مسئولان و عدم رایزنیهای نتیجه بخش برای افزایش سهم گیلان از سبد اعتبارات و بودجههای ملی، باید گفت؛ ظاهرا سریال بیتوجهی مسئولان و نمایندگان ادوار گیلان و شهرستان به جذب اعتبارات ملی و استانی و تلاش برای رفع موانع پروژههای مهم ، همچنان پایانی ندارد و سرانجام استانی مانند اردبیل که از اهمیت این راه ارتباطی برای رونق صنعت گردشگری و توسعه استان خود باخبرند با تلاش فراوان توانستند اعتبارات آسفالت مسیر دسترسی مسیر خاکی باقیمانده راه گردشگری خلخال – ماسوله را جذب کنند.
ناگفته نماند: ادارهی کل راه وشهر سازی گیلان مسئول زیرسازی و آسفالت ۱۸ کیلومتر از این مسیر در حوزهی گیلان است. حدودا ۵ سال قبل معاونت مهندسی و ساخت این ادارهی کل، مشکلات و معارضات منابع طبیعی در کنار عدم تخصیص اعتبارات را دلیل توقف پروژه در گیلان عنوان کرده بود.
اما نکته مهم دیگری که در اینجا مطرح میشود و نمیتوان به سادگی از آن گذشت تحلیلی است که اداره کل منابع طبیعی گیلان ارائه میکند.
منابع طبیعی گیلان معتقد است: با احداث این جاده، بخشی از درختان توسکا و راش در کهنه ماسوله تخریب میشوند.
طبق استناد منابعطبیعی گیلان که قابل بحث و بررسی است، با جادهکشی در این مسیر، راه برای قاچاق چوب و تغییر کاربریها هموار میشود و در آینده با ایجاد مسیر جدید گردشگری، شاهد ویلاسازی و تخریب جنگل و مراتع خواهیم بود.
نظرات بسته شده است.