۱۱۶ دهمین نشست سرآ با عنوان برابری جنسیتی، یکشنبه ۲۵ آذرماه ۱۴۰۳ در دفتر موسسسه سبزکاران بالان برگزار شد.
نشست ماهانه موسسه سبزکاران به عنوان یک نهادهای فعال در حوزه محیط زیست به شیوه های نوین محقق شدن برابری جنسیتی در جامعه اختصاص داشت. این برنامه به اهداف هفدهگانه توسعه پایدار میپردازد.
نشست سرا ( سیر رهیافت آگاهی) در آخرین یکشنبه هرماه به یک موضوع میپردازد؛ این نشست به منظور فراهم آوردن بستری برای مشارکت فعال انسانهای مسئولیتپذیر، آگاه و توسعه یافته است تا در حرکت به سمت پایداری اجتماعی و محیطی گام بردارند.
در نشست یکشنبه ۲۵ آذرماه سرا؛ «زهرا جعفری» کارشناس پرتفوی سرمایه گذاری صندوق پژوهش و فناوری گیلان در خصوص هوش مصنوعی پلی به سوی برابری جنسیتی یا تکرار تعصبات گذشته و «نسیم طواف زاده» مدیرعامل موسسه سبزکاران، فعال اجتماعی و محیط زیست درباره جامعه مدنی فرصتی برای تمرین برابری جنسیتی سخنرانی کردند.
کمک هوش مصنوعی به کاهش نابرابری
«زهرا جعفری» با تاکید به اینکه هوش مصنوعی در صورت استفاده صحیح و با دادههای مناسب، میتواند به کاهش تعصبات و نابرابریها کمک کند اظهار کرد: اما اگر دادههای آموزشی نابرابر یا تعصبی باشند، این فناوری ممکن است به بازتولید نابرابریهای موجود منجر شود.
کارشناس صندوق پژوهش و فناوری گیلان با اشاره به مثالهایی از کاربرد هوش مصنوعی در راستای بهبود وضعیت زنان و برابری جنسیتی بیان کرد: با طراحی و توسعه الگوریتمهای بدون تعصب، میتوان به ایجاد فرصتهای برابر برای جنسیتهای مختلف کمک کرد و در عین حال بر لزوم آموزش و آگاهیبخشی در این زمینه تأکید داشت.
جامعه مدنی پلتفرم مؤثر برابری جنسیتی
در ادامه «نسیم طوافزاده» به بررسی نقش جامعه مدنی در پیشبرد برابری جنسیتی پرداخت.
وی اظهار کرد؛ جامعه مدنی میتواند به عنوان یک پلتفرم مؤثر برای ترویج حقوق زنان و برابری جنسیتی عمل کند و این نیازمند آگاهیبخشی در تمامی سطوح جامعه است.
طوافزاده با اشاره به موفقیتهایی مانند حساسیتسازی در خصوص دریاچه ارومیه که توانست صدای خود را به بالاترین مقامات دولتی برساند افزود: این نتایج نشان میدهد که جامعه مدنی میتواند در تغییرات اجتماعی مؤثر واقع شود.
این فعال محیط زیست در عین حال به چالشهای این موضوع نیز اشاره کرد و گفت؛ برخی مناطق، نظیر گیلان و تالاب انزلی، در مواجهه با بحرانهای محیطزیستی با مشکلات جدی روبهرو هستند.
هاگواگوها و موضوعات اجتماعی
در حاشیه سخنرانیهای سرا، سه هاگواگو با حضور افراد دغدغهمند با موضوعات کودک همسری، حمایت از زنان و داوطلب نیز ارایه شد.
موسسه سبزکاران به عنوان نهاد برگزارکننده این نشست، سعی دارد که مفاهیم توسعه پایدار را به زبانی قابل درک برای عموم تبدیل کند. هدف این تلاشها افزایش آگاهی عمومی درباره چالشهای اجتماعی، اقتصادی ومحیطزیستی است.
در نهایت، این رویداد یک گام مثبت در راستای رسیدن به توسعه پایدار و دستیابی به اهداف اجتماعی است. موسسه سبزکاران با فعالیتهای مستقل و همکاریهای اجتماعی خود میتواند به ایجاد تغییرات مثبت در جامعه کمک کند و با تداوم این نوع فعالیتها و گسترش آگاهی از طریق افزایش شبکه آگاهی، به سمت آیندهای پایدارحرکت کنند.