علوم پزشکی گیلان ضعف‌های خود را توجیه نکند

نارضایتی شدید مردم از نحوه ارائه خدمت در بیمارستان پیروز لاهیجان؛

62

بیمارستان پیروز لاهیجان جایی است که در آن به وضعیت بیمار رسیدگی نمی‌شود. مدیریتش از صدر تا ذیل بسیار ضعیف است. بخش‌های خدماتی و بهداشتی این بیمارستان دولتی نقص‌های فاحشی دارند و حتی اپراتور مسئولیت‌پذیری هم حضور ندارد که با حوصله و دقت تلفن‌های ضروری را جواب بدهد و مردم را راهنمایی کند.

اینها تنها بخش کوچکی از گله‌های بیشمار مردمی ا‎ست که به بیمارستان پیروز لاهیجان مراجعه می‌کنند و ناراضی برمی‌گردند.

 

همین مرداد امسال بود که رییس بیمارستان پیروز لاهیجان در پی قطعی برق این بیمارستان از کار خود برکنار شد. در واقع قطع برق، پرده از حقیقتی عجیب در این بیمارستان برداشت و مشخص شد ژنراتور بیمارستان پیروز لاهیجان که باید در مواقع ضروری کار کند خراب بوده است!

 

وجود بیمارستان‌های به شدت فرسوده با عمر بالای ۱۰۰ سال یا وقوع آتش‌سوزی و مرگ چندین بیمار در بیمارستان قائم رشت تنها گوشه‌ای از رخدادهایی است که مراکز درمانی گیلان چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی را درگیر کرده و متاسفانه از مردم انتظار می‎‌رود فعلا با کمبودها بسازند و کمتر از گلایه کنند.

 

تنها بعد از گذشت دو ماه از برکناری رییس بیمارستان پیروز لاهیجان، «احمد آقایی» بازرس کل گیلان اخیرا به همراه جمعی از ناظران کارشنان خویش به طور سرزده در محل این بیمارستان حضور پیدا کرده و ضمن گفتگو با مردم و مراجعان، روند ارائه خدمات به بیماران و مراجعان را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده است. جایی که علاوه بر مردم حتی کادر پزشکی، پرستاری و خدماتی هم از آن شکوائیه‌های زیادی دارند.

 

«دکتر محمد عاطف» سرپرست بیمارستان پیروز لاهیجان می‌گوید: تمام مدیریت یک بیمارستان وابسته به منابع است. وقتی پولی نداشته باشیم چگونه می‌توانیم هزینه کنیم. وی در حالی‌که بیمارستان پیروز لاهیجان را بیمارستان ایده‌آل خود نمی‌داند می‌گوید: یکسال است که مطالبات پزشکان و پرستاران این بیمارستان پرداخت نشده است.

 

رییس بیمارستان در حالی این سخنان را بر زبان می‌راند که به گفته خود دانشگاه علوم پزشکی گیلان، بیمارستان پیروز به دلیل پوشش نیازهای جراحی و بستری شرق گیلان از مراکز درمانی سودده دانشگاه به حساب می‌آید.

 

به گفته دکتر محمد عاطف، این بیمارستان درآمد خوبی دارد. درآمد آن با توجه به میزان مراجعه بیماران، ماهانه به حدود ۲۰ تا ۲۲ میلیارد تومان هم می‌رسد که البته مستقیما به حساب دانشگاه علوم پزشکی گیلان واریز می‌شود تا بعد دانشگاه با توجه به توانایی مالی که دارد منابعی را به بیمارستان پیروز تزریق کند.

 

صحبت‌ها و توجیهات مدیر بیمارستان پیروز لاهیجان در حالی از سوی وی مطرح می‌شود که مردم معتقدند؛ مدیران این بیمارستان حتی رعایت حداقلی بهداشت و نظافت را هم وابسته به بودجه می‌دانند.

آنان حتی معتقدند؛ بسیاری از بیمارستان‌ها نظیر همین بیمارستان دولتی پیروز لاهیجان، با مردم و بیماران در حال تجارت و کسب درآمدند و این نظارت‌ها و بازرسی‌ها مقطعی و بسیار کوتاه مدت است.

 

«احمد آقایی» بازرس کل گیلان در حاشیه این بازدید به رسانه‌ها گفته: بیمارستان پیروز لاهیجان در بسیاری از بخش‌ها دچار نقصان‌ است. از کمبود امکانات و منابع بیمارستانی گرفته تا خلاء وجود نیروی انسانی در بخش خدمات و پرستاری.

وی همچنین ضمن اذعان به نارضایتی مردم از نحوه روند ارائه خدمات در بیمارستان پیروز اضافه کرده: بخش خدمات و بهداشت بیمارستان پیروز لاهیجان بسیار ضعیف است و رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان باید برای رفع این مشکلات، نظارت بیشتری بر روی نحوه کار بیمارستان‌های استان از جمله بیمارستان پیروز داشته باشد.

 

اخیرا یکی از اعضای شورای عالی نظام پرستاری در حضور وزیر بهداشت گفته علاوه بر بیمه‌های درمانی و داروخانه‌ها، دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نیز به دلیل بدهی‌های مالی سنگین تقریبا ورشکسته هستند.

 

در حالی که برخی از جمله مدیران دانشگاه‌های علوم پزشکی آمارهای مختلفی از بدهی، ضرر و زیان و ناترازی شدید مالی ارائه می‌دهند برخی دیگر این آمار را سیاه‌نمایی می‌دانند که در توجیه عملکرد پایین و ارائه خدمات ضعیف به مردم و مراجعان به افکار عمومی ارائه می‌شود.

 

فرسودگی و ظرفیت پایین بیمارستان‌ها در کنار تجهیزات ناکافی و نامناسب، کمبود پزشکان متخصص، پرستار، نیروهای خدماتی و نبود استانداردهای اولیه بهداشتی در بیمارستان‌هایی نظیر بیمارستان پیروز که به قول رییس این بیمارستان اتفاقا در ماه سود خوبی را هم نصیب خزانه دانشگاه علوم پزشکی می‌کند اما در عوض مردم و مراجعان را به شدت گرفتار کرده است.

 

بازرس کل گیلان خطاب به رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرده؛ وی باید در اسرع وقت مشکلات بیمارستان پیروز را حل و فصل کرده و نظارت‌ها را افزایش دهد.

 

با توجه به اینکه همین دو ماه پیش در پی قطع برق بیمارستان، قضیه خراب بودن ژنوراتور آن برملا شد و به برکناری رییس بیمارستان انجامید انتظار نمی‌رود که به همین زودی‌ها بیمارستان پیروز از وضعیت وخیمی که بسیاری از بیمارستان‌های مرکز و دیگر نقاط استان هم دچار آن هستند نجات پیدا کند.

 

با توجه به تجاربی که تاکنون به دست آمده برخوردها احتمالا به همان شکل مقطعی ادامه پیدا می‌کند. با این حال مردم امیدوارند دانشگاه علوم پزشکی گیلان اینبار رویه تکراری خود را تغییر دهد و برای یکبار هم که شده به وضعیت بیمارستان‌های دولتی نظیر بیمارستان پیروز لاهیجان از محل درآمدهای همین مرکز درمانی رسیدگی کند.

 

نظرات بسته شده است.