شرکت توانیر، اعلام کرده در راستای بهبود زیرساختهای برق گیلان و جبران عقبماندگیهای استان، برنامهریزی خوبی را به عمل آورده است.
ناترازی تولید برق که برخی از آن به عنوان ابرچالش یاد میکنند هماینک به یکی از مشکلات عدیده و کلان کشور تبدیل شده است. تابستان امسال نیز مطابق با سایر فصول گرم در سالهای گذشته، قطع برق مشترکان خانگی و صنعتی به شکل وسیعی در کل کشور از جمله گیلان اجرا شد و مشکلات زیادی را برای مردم و بخش تولید پدید آورد.
در همین راستا «مصطفی رجبی مشهدی» مدیرعامل شرکت توانیر در حاشیه پروژه ملی خط چهار مداره رشت – انزلی- پره سر خبر داده که احداث نیروگاههای تجدیدپذیر و مقیاس کوچک برای گیلان پیشبینی شده است. او البته اضافه کرده: به دلایلی مانند کمبود زمین، احداث نیروگاه با مقیاس بزرگ در گیلان کار بسیار سختی است.
وی در مورد پروژه خط چهار مداره رشت – انزلی- پره سر هم گفت: این پروژه به طول ۶۰ کیلومتر و با سرمایهگذاری هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی در حال حاضر ۹۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا آبان ماه امسال به بهرهبرداری میرسد.
به گفته مدیرعامل شرکت توانیر، با بهرهبرداری از این پروژه علاوه بر تأمین انرژی و برق واحدهای تولیدی گیلان، میتوان مازاد مصرف انرژی را به استانهای دیگر صادر کرد.
میزان تولید برق در گیلان بسیار بیشتر از مصرف آن است و شرکت توانیر نیز این موضوع را پذیرفته با این حال مدیرعامل شرکت توانیر از رشد سالانه ۸ درصدی مصرف برق در گیلان سخن گفته و اظهار نگرانی کرده است.
طبق آمارهای رسمی دو کشور ترکیه و آلمان با جمعیتی مشابه ایران، مصرف خانگی برق شهروندان این دو کشور ۳۵ درصد بیشتر از ایرانیهاست. این آمارها حتی نشان میدهد حتی متوسط برق اتحادیه اروپا، ایالات متحده آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی طی سال ۲۰۱۱ بیشتر از ایرانیها بوده است.
تحریمها به خصوص در بخش انرژی، کشور را فلج کرده، اعتبارات دولتی برای عمران و آبادانی بسیار محدود و قطرهچکانیست و جذب سرمایهگذاری خارجی خاصه در بخش توسعه زیرساختهای برق اتفاق نمیافتد.
از طرفی مسئولان کشور به خصوص در شرکت توانیر به شکل دقیقی از این وضعیت و آمارهای ارائه شده اطلاع دارند اما مشخص نیست چرا باز هم مردم را مقصر کسری برق، گاز و دیگر حاملهای انرژی میدانند.
تاکنون گزارشهای زیادی از قول مقامات کشور مبنی بر اینکه شهروندان ایرانی چندین برابر اروپاییها برق، گاز و بنزین مصرف میکنند منتشر شده اقدامی که با توجه به ضعف شدید در عدم سرمایهگذاریهای زیرساختی در حوزه انرژی، نوعی فرار به جلو و خط زدن صورت مسأله محسوب میشود.
نایب رییس هیأت مدیره شرکتهای تولیدکننده برق اخیرا خبر داده در پیک مصرف شبکه، حدود ۱۵ هزار مگاوات ناترازی برق وجود دارد. به گفته او اگر این روند به همین ترتیب پیش برود کشور در ۱۰ سال آینده حدود ۳۷ هزار مگاوات ناترازی تولید خواهد داشت یعنی ۳۳ درصد از نیاز مصرف. در واقع یک سوم برق مورد نیاز کشور که گیلان نیز سهم زیادی در این بخش دارد، تا ۱۰ سال دیگر قابل تأمین نخواهد بود.
هرچند که به باور بسیار از تحلیلگران اقتصاد انرژی، کشور هماینک نیز در بدترین شرایط ناترازی انرژی برق به سر میبرد و اوضاع بحرانیست.
نظرات بسته شده است.