استاد دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه خطر زیست محیطی زبالههای پلاستیکی در مرز هشدار است، گفت: ۷ درصد زباله تولیدی گیلان دورریزهای پلاستیکی است.
به نقل از مهر،«مهدی شیرزاد» در نشست نتایج پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار کرد: طبق آمار روزانه ۱۴۰ تن زباله پلاستیکی روانه طبیعت میشود که بسیار فاجعه آمیز است. باید تعریف جایگزین مناسبتر برای تولید پلاستیک در اولویت قرار گیرد.
شیرزاد با بیان اینکه گرمایش کره زمین یک دغدغه جهانی است، افزود: بازیافت زبالههای پلاستیکی و صنعتی بسیار حائز اهمیت است و باید مورد توجه قرار گیرد.
این کارشناس بهداشت و محیط زیست با اشاره به اقدامات برخی کشورها در جایگزین کردن پلاستیک و کاهش تولید زباله پلاستیکی، بیان کرد: زبالههای پلاستیکی خطر جدی برای محیط زیست و طبیعت است و روند کند تجزیه پذیری زبالههای پلاستیکی و بعضاً تجزیه ناپذیری بسیاری از آنها، طبیعت را متوجه خطر بزرگی کرده است.
وی با بیان اینکه خطر زیست محیطی زبالههای پلاستیکی در مرز هشدار است، افزود: نگاه علمی به حل مسئله پسماند بویژه زبالههای پلاستیکی باید در اولویت قرار گیرد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه قدمهای مؤثری در راستای تبدیل پسماند به مواد با ارزش صورت گرفته است، گفت: تولید مواد دارویی از پسماند دستاورد بزرگی در صنعت بهداشت و درمان است.
شیرزاد با بیان اینکه مردم تولید زبالههای پلاستیکی را به صفر برسانند، اضافه کرد: تولید زبالههای بازیافت شونده، تجزیه پذیر و کم خطر برای محیط زیست در دستور کار قرار گیرد.