بی‌قراری در طلب قرار

۱۰۰ روز با استانداری گیلان-۶

0 13

 

ارزیابی نتایج رفتاری و عملکرد یک مسوول اجرایی در ایران باید با توجه به چارچوب ساختار نظام بوروکراتیک انجام شود. حال که اراده مسوول عامل تام و تمام نیست، بلکه اراده مسوول در چارچوب ساختار بروکراتیک به مسول، نقش عاملیت می‌دهد.

 

یعنی بخشی از فرضیات و مطالبات مسوول،  اجرایی و بخشی ناکام می‌ماند. آقای دکتر حق شناس نیز از این فرضیه مستثنی نیست. اگر نهادهای سازنده ساختار حاکمیت در یک رابطه هماهنگ و هارمونیک با هدف گذاری توسعه همه جانبه، تامین و حفظ منافع ملی عمل کنند، نقش عاملیت مسوولان نیز افزایش می‌یابد و  در صورت ناهماهنگی و ناهمگونی نهادهای حاکمیتی و تاثر عاملیت مسوول اجرایی تقلیل می یابد.

 

با توجه به فرضیه ذکر شده و براساس شناختی که راقم یادداشت از جناب دکتر هادی حق شناس و ساختار سیاسی و حاکمیتی و اداری ایران دارد در یک مقایسه نسبی میان ایشان و همسانان گذشته استانی و دیگر استانداران دولت دکتر پزشکیان، ارزیابی این یادداشت از عملکرد ۱۰۰ روزه دکتر حق شناس به دلایلی که در ادامه می‌آید مثبت، رضایت بخش و قابل قبول ارزیابی می‌شود.

 

1_ آقای دکتر حق شناس به لحاظ علمی و تحصیلی در رشته فنی مهندسی (مهندسی برق) و در اقتصاد (دکترای اقتصاد و مدرس دانشگاه) از موقعیت ممتازی برخوردار است.

 

۲-  تجربه کار در نظام اداری کشور در طول چند دهه از سازمان بنادر، استانداری گلستان تا نمایندگی مجلس شورای اسلامی از شهرستان بندر انزلی از ایشان نیروی توانمندی ساخته است.

۳- بومی بودن و آگاهی از ساختار فرهنگی، جغرافیایی، اقتصادی، صنعتی، صنعت دریا محور، کشاورزی و … تجربه دانش و توانایی وی را در آگاهی و حل مشکلات استان دو چندان خواهد کرد.

 

۴- اعتقاد و اصرار به توسعه همه جانبه یعنی رشد اقتصادی، صنعتی و کشاورزی در کنار رشد فرهنگی، سیاسی و مدنی از ایشان شخصیتی چند وجهی ساخته است.

 

۵- درک عملی از مقوله توسعه، نقش مثبت ارتباطات بین‌المللی، باور به تنش زدایی با جهان، اعتقاد به بخش خصوصی توانمند مستقل و علمی که نقش بسزایی در توسعه استان دارد از دیگر مولفه‌های شخصیت دکتر هادی حق شناس است.

۶- انگیزه، دانش و توانایی ایشان در آسیب شناسی معضلات استان در حوزه صنعت، زیست محیطی، رودخانه‌ها، زباله و شیرابه شهرک‌های صنعتی ناترازی هزینه تولید و بازدهی در کشاورزی، تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی و مهمتر از آسیب شناسی، جست‌وجوگری در یافتن راه حل و تدوین برنامه علمی و تخصصی در حل مشکلات از دیگر نکات مثبت عملکرد ایشان است.

 

۷-  از دیگر ویژگی‌های ممتاز وی ارتباطات گسترده با نهادهای حاکمیتی، افراد حقیقی، احزاب، نهادهای صنفی، مدنی و بی‌قراری و پیگیری شان برای دست یافتن به نتایج مثبت در رفع مشکلات است.

با توجه به زمان ۱۰۰ روزه که بیشتر در جهت اصلاح و تعدیل نیرو سپری گردید، در این یادداشت به علت کوتاهی زمان مسئولیت جناب دکتر حق‌شناس برکلیات رفتاری، عملکردی و اندیشه‌ای ایشان تاکید داشت، پرتو افکندن بر جزئیات عملکرد استاندار نیازمند زمان بیشتری است.

 

*نماینده سابق مجلس شورای اسلامی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.