تدوین شیوه نامه خط و الفبای گیلکی

0 399

رئیس پژوهشکده گیلان شناسی از رونمایی شیوه‌ نامه خط و الفبای گیلکی با عنوان «سرخط گیلکی» در استان خبر داد. «سید هاشم موسوی» گفت: این طرح با همت گروهی از فرهیختگان و استادان دانشگاه گیلان و همکاری پژوهشکده گیلان‌شناسی تهیه و رونمایی شد.

سید هاشم موسوی با اشاره به مشارکت جمعی از ادیبان و محققان و پژوهشگران و نویسندگان گیلانی از جمله محمدتقی پوراحمد جکتاجی، پرویز فکرآزاد، جهاندوست سبزعلی پور، محسن آریاپاد، هوشنگ عباسی، محمد بشرا، ناصر وحدتی و… در تدوین شیوه نامه خط و الفبای گیلکی، به ایسنا گفت: با وجود اختلاف نظرها برسر شیوه نگارش، به یک میثاق نامه رسیدیم و بسته شیوه نامه خط و الفبای گیلکی را تحت عنوان «سرخط گیلکی» تهیه و رونمایی کردیم. این شیوه نامه به زودی تبدیل به کتاب شده و در اختیار اهالی قلم و هنر قرار می گیرد.

وی از چاپ کتاب راهنمای الفبا و دستور خط زبان تالشی تحت عنوان «هم واج» با مشارکت حوزه هنری گیلان خبر داد و تصریح کرد: افراد در مناطق مختلف گیلان به شیوه های مختلف تالشی و گیلکی حرف می زنند لذا در مرحله اول راهنمای خط و نگارش تالشی را تدوین کردیم و راهنمای نگارش گیلکی مرحله بعدی است.

رئیس پژوهشکده گیلان شناسی، با بیان اینکه تالشی و گیلکی را زبان می دانیم، عنوان کرد: یکی از ویژگی های زبان بازتولید است، یعنی باید بتوانیم شعر و داستان و فیلم و… از آن داشته باشیم و لذا برای این مهم نیازمند راهنمای واحد هستیم.گیلکی را از جمله زبان هایی است که از گذشته‌های دور دارای ادبیات مکتوب بوده است .

رئیس پژوهشکده گیلان شناسی، با اشاره به وجود بیش از ۱۰ فرهنگ لغت گیلکی، اظهار کرد: بسته راهنمای خط و نگارش گیلکی فراتر از جمع آوری لغت و قصه های محلی است، بلکه الگوی خاصی برای نگارش و دستور زبان گیلکی را ارائه می دهد تا ظرفیت آموزشی داشته باشد.

موسوی، از تدریس زبان گیلکی در مدارس و دانشگاه ها در آینده نزدیک خبر داد و بیان کرد: کتاب راهنمای خط و نگارش گیلکی مقدمه ای برای آموزش زبان گیلکی است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.