معدن گنجه رودبار تعطیل شد

شهرستان رودبار زیر تیغ فعالیت‌های مخرب محیط‌زیستی؛

0 31

روز گذشته صدای انفجاری مهیبی توسط اهالی رودبار شنیده شد. ساعاتی بعد رسانه‌ها از انفجار در معدن گنجه رودبار خبر دادند. این انفجار با شکسته شدن شیشه‌های منازل و واحد‌های تجاری و ایجاد ترس و اضطراب برای اهالی منطقه همراه بود.

 

به غیر از این حادثه، دیروز شهرستان رودبار با حادثه مهم محیط‌زیستی دیگر هم مواجه شد. در حادثه اول بیش از پنج هکتار از جنگل‌های روستای سی‌دشت بخش رحمت‌آباد و بلوکات شهرستان رودبار به دلیل بی‌احتیاطی گردشگرنماها، طعمه حریق شد و حدود ۱۰ هکتار از جنگل‌های منطقه که غالبا از نوع راش بودند در آتش سوخت. در حادثه دوم نیز رانش کوه در روستای خرشک رودبار اتفاق افتاد.

 

حوادث اشاره شده که همگی در حوزه محیط‌زیستی رخ دادند؛نگرانی‌های زیادی به همراه داشته است. چنانچه پیش از این فعالیت‌های غیراصولی معدنی در دو سال گذشته باعث رانش کوه در روستای خرشک رودبار شده و نمی‌توان آثار سو انفجار معادن در مناطق کوهستانی و تبعات محیط‌زیستی آن را نادیده گرفت.

 

در مورد انفجار معدن «دیمابن گنجه رودبار»، آنطور که معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت و معدن گیلان عنوان کرد: ظاهرا یک عملیات آتش باری و کنترل‌ شده بود که به طور معمول در بسیاری از معادن سنگین کشور انجام می‌شود.

 

بر اساس گزارش آتش‌نشانی، این حادثه در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است. با این حال دو نفر از ساکنین بومی اطراف معدن، دچار اضطراب ناشی از صدای انفجار شدند که با رسیدگی به موقع اورژانس بهبود پیدا کردند.

به گفته فرماندار شهرستان،عملیات انفجار کنترل شده از سوی پیمانکار معدن به اهالی محلی اطلاع رسانی نشده بود.

 

این موضوع باعث شد «تیمور پورحیدری» رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان تا اطلاع بعدی  معدن گنجه رودبار را پلمپ و دستور توقف فعالیت آن را صادر کرد.

به گفته وی انفجار معدن گنجه رودبار کنترل شده بود و بعد از بررسی و تعیین ابعاد آتش باری، تصمیم گرفته شد این معدن پلمب شود و تا زمان مشخص شدن علت شدت انفجار، از فعالیت آن جلوگیری به عمل آید.

 

تخریب زیستگاه‌های طبیعی از جمله تبعات فعالیت استخراج مواد معدنی از معدن است که همراه با تخریب زمین و جنگل‌ها است. این اقدامات که سالانه در کشور باعث کشته شدن و مصدومیت‌های شدید تعداد زیادی از کارگران معدن هم می‌شود نارضایتی‌های زیادی را از حیث ایمنی کار در معادن برای کارگران و مردم بومی ایجاد کرده است.

 

فعالیت‌های مرتبط با استخراج مواد معدنی و فرآوری آن، همچنین زیستگاه‌های طبیعی گیاهان و حیوانات را از بین می‌برد و آلودگی آب و خاک را به همراه دارد. کارشناسان محیط‌زیستی در مورد این تبعات خطرناک برای محیط‌زیست گیلان دائما هشدار می‌دهند.

 

لازم به ذکر است:در گیلان ۱۲۲ معدن با میزان برداشت سالانه ۱۲ میلیون تن فعال هستند. ۶۰ درصد معادن استان رودخانه ای و ۴۰ درصد معادن کوهستانی هستند. رودبار یکی از زونهای معدنی کشور است و ۷۰ درصد معادن استان در حوزه شهرستان رودبار واقع شده اند.

از معدن گنجه رودبار سنگ لاشه استخراج می‌شود.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.