کارگروه مدیریت تالاب انزلی با حضور معاون رییس جمهور برگزار شد؛

نجات تالاب انزلی در گرو ۲۷ هزار میلیارد تومان اعتبار

0 17

نشست کارگروه مدیریت تالاب بین‌المللی انزلی عصر امروز با حضور «شینا انصاری» معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط‌زیست، «هادی حق‌شناس» استاندار گیلان، «احمدرضا لاهیجان‌زاده» معاون محیط‌زیست دریایی و تالاب‌های سازمان محیط‌زیست و مسئولان استانی و شهرستانی در محل پایگاه محیط بانی قلم گوده انزلی برگزار شد.

 

رییس جمهور شخصا پیگیر احیای تالاب انزلی است

 

«شینا انصاری» معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور در این نشست گفت: تالاب انزلی در حال حاضر جزو تالاب‌های در معرض نابودی قرار گرفته است. موضوع تالاب انزلی یک‌ مسأله ملی بوده و رئیس‌جمهور شخصاً پیگیر احیای آن است.

 

وی افزود: مشکلات حوزه تالاب انزلی و همه چالش‌هایی که باعث شده این اکوسیستم ارزشمند در فهرست تالاب‌های در معرض خطر یا همان فهرست “مونترو” قرار بگیرد از مصادیق بی‌توجهی به مساله محیط زیست در طول ادوار گذشته است.

 

معاون رییس جمهور با بیان اینکه در جلسه آینده هیات دولت حتما گزارشی از سفر به استان گیلان به رئیس جمهور ارائه خواهد شد اضافه کرد: به طور ویژه موضوع تالاب انزلی مطرح و اقداماتی که می‌توان به عنوان راهکارهای عاجل و اولویت‌دار انجام داد، ارائه می‌شود.

 

وی تصریح کرد: مصوبات این جلسه پیگیری خواهد شد و در جلسه بعدی ستاد مدیریت و احیای تالاب‌ها موضوع تالاب انزلی در دستور کار قرار می‌گیرد تا مصوبات خوبی با قید مسائل و منابع مالی حاصل شود.

 

معاون رییس جمهور یکی از دغدغه‌های سازمان حفاظت از محیط‌زیست را تولیدات کشاورزی آلوده به سموم کشاورزی ذکر کرد و افزود: این مسأله در همه استان‌هایی که در آن‌ها کشت محصولات کشاورزی در وسعت زیاد دنبال می‌شود وجود دارد و باید به لحاظ فلزات سنگین و آلاینده‌های مختلف و برای حفظ سلامت مردم رصدهای لازم انجام گیرد.

 

احیای تالاب انزلی نیازمند اقدامی فراتر از پروژه‌های نمادین و نمایشی است

«هادی حق‌شناس» استاندار گیلان هم در این نشست بیان کرد: نجات تالاب انزلی، نیازمند همکاری همه‌جانبه نهادهای ملی، استانی و محلی و تأمین اعتباری معادل ۲۷ هزار میلیارد تومان جهت تکمیل تصفیه‌خانه‌ها و شبکه‌های فاضلاب شهرهای مجاور تالاب است.

 

نماینده عالی دولت در استان گیلان ادامه داد: حال تالاب انزلی نسبت به هفت سال گذشته وخیم‌تر شده و اقدامات انجام‌شده، بیشتر جنبه مسکّن داشته‌اند تا درمان اساسی. احیای تالاب انزلی نیازمند اقدامی فراتر از پروژه‌های نمادین و نمایشی است، تصریح کرد: به اعتقاد من، نجات تالاب بدون ایجاد شبکه فاضلاب برای ۷ شهر و ۷۲۰ روستای اطراف ممکن نیست.

 

حق‌شناس اضافه کرد: بودجه مورد نیاز برای این کار، معادل ۳۰۰ میلیون دلار برآورد شده است که اگر امروز پرداخت نشود، باید در آینده هزینه درمان چند برابری آن را بپردازیم.

 

وی با بیان اینکه ۲۰۰ هزار متر مکعب ظرفیت تصفیه‌خانه برای چهار شهر اطراف تالاب هدف‌گذاری شده بود و تاکنون ۵۰ درصد این پروژه‌ها انجام شده است گفت: ما در این دولت تلاش می‌کنیم سهم خود را ادا کنیم و امسال با بهره‌برداری از ۲۵ هزار متر مکعب جدید، این عدد به ۶۰ درصد برسد.

 

استاندار گیلان عنوان کرد: برای تکمیل تصفیه‌خانه‌ها و و اتصال ۲۸ روستا به شبکه، نیازمند تأمین اعتباری معادل۱۰ هزار میلیارد تومان هستیم. البته این موضوع در جلسه پیش‌روی ستاد احیای تالاب‌های کشور مطرح خواهد شد، که اگر موفق به دریافت این مبلغ شویم، کل ظرفیت تصفیه‌خانه‌ها تکمیل خواهد شد.

 

استاندار گیلان اضافه کرد: پس از عملی کردن مراحل اشاره شده آنچه باقی می‌ماند، اجرای کامل شبکه فاضلاب در چهار شهر اصلی اطراف تالاب است که طبق برآوردها نیازمند ۱۷ هزار میلیارد تومان اعتبار دیگر است. با این حساب، مجموع بودجه موردنیاز برای پایان این پروژه حیاتی به حدود ۲۷ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

 

به گفته حق‌شناس؛ با تأمین ۸ هزار میلیارد تومان از این رقم در سال جاری، می‌توان تمامی تصفیه‌خانه‌های مربوطه را تکمیل کرد. این اقدام، گامی بلند در مسیر احیای تالاب انزلی خواهد بود.

 

همچنین عصر امروز «احمدرضا لاهیجان‌زاده» معاون محیط‌زیست دریایی و تالاب‌های سازمان محیط‌زیست از تالاب‌های امیرکلایه و بوجاق بازدید کرد.

 

وی در حاشیه این بازدید عنوان کرد: تالاب‌های امیرکلایه و بوجاق با دارا بودن تنوع زیستی منحصربه‌فرد، پتانسیل بسیار بالایی برای جذب گردشگران طبیعت دوست دارند که می‌تواند به ایجاد اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی منطقه کمک کند.

 

لاهیجان‌زاده با اعلام برنامه‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست برای احیا تالاب‌های گیلان تصریح کرد: مدیریت آب در تالاب‌ها، اجرای برنامه‌های آموزشی برای جوامع محلی و ذی‌نفعان، توسعه زیرساخت‌های اکوتوریسم مانند مسیرهای پیاده‌روی و مراکز بازدیدکنندگان از جمله برنامه‌های احیای تالاب‌ها در گیلان است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.