چرا باید کار میرزا، ثبت می‌شد!!!

به مناسبت ثبت اولین باغ چایی ایران در لاهیجان؛

0 18

صنعت گردشگری با رقابتی گسترده و تنگاتنگ در تمامی مقیاس‌هایش از سطوح بین‌المللی تا ملی و محلی، در تلاش برای ایجاد هرچه بیشتر فرصت جهت استفاده از پتانسیل‌های موجود و در صورت عدم وجود، ایجاد و آفرینش چنین فرصت‌هایی است.

 

بدون شک ایجاد این فرصت‌ها، کمک موثری در ایجاد شغل، جذب سرمایه و ایجاد پرستیژ برای جوامع برخوردار خواهد کرد. با توجه به اینکه ذات گردشگری هم‌ساز و هم‌گام با توسعه پایدار و حفظ محیط‌زیست است، گرایش به استفاده از این پتانسیل وجود دارد.

 

از مواردی که در صنعت گردشگری همیشه مورد توجه قرار داشته، ویژگی و صفت‌های اولین، قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین و… است. شهر لاهیجان علی‌رغم اینکه در زمینه‌های مختلف طبیعی و انسانی از توانمندی زیادی در بحث گردشگری برخوردار است، برای به روز بودن و آمادگی در رقابت تنکاتنگ فعلی، نیاز به آفرینش طرح‌هایی نو و استفاده از پتانسیل‌های موجود دارد.

 

با توجه به اینکه لاهیجان سردمدار تاریخ و صنعت چای در ایران است و شهرت چای با اسم این شهر با چای عجین شده است و با توجه به اینکه می‌توان از گردشگری چای بهره مادی و معنوی برد. شهر لاهیجان اولین محل کشت و توسعه چای در ایران بوده است. در همین راستا انجمن حمایت از میراث فرهنگی و طبیعی گیلان، پیشنهاد طرحی به نام « اولین باغ چای ایران» را به شهرداری لاهیجان ارائه می‌کند.

 

با توجه به شواهد تاریخی و محیطی موجود، اولین باغ چای ایران در شهر لاهیجان در مسیر خیابان شیخ زاهد گیلانی قرار دارد. شهرداری لاهیجان می‌تواند، با تملک این باغ چای، ایجاد المان و نصب تابلو، اولین باغ چای ایران را معرفی و ثبت کند. ثبت این باغ چای، علاوه بر ارزش‌های تاریخی، نقش موثری در افزایش وزن معنوی لاهیجان به عنوان سردمدار این صنعت در استان و ایران خواهد داشت.

 

انجام این طرح با یک برنامه‌ریزی مناسب و دقیق می‌تواند چند هدف کلی را محقق سازد:

الف-برندسازی چای به نام شهر لاهیجان (رقابت برای معرفی برخی از شهرها، فارغ از دیدگاه تاریخی به شدت بالا گرفته است).

ب-آشنایی بیشتر با صنعت چای و کمک به آن، از طریق ایجاد هرگونه امکان اطلا‌ع‌رسانی و همچنین ایجاد مکانی برای عرضه چای ایرانی ارگانیک به هموطنان و…

ج-ایجاد یک مرکز گردشگری در این نقطه از شهر و استفاده از فواید آن.

در پایان لازم است از دکتر علی امیری و مهندس سیدمحسن سنجری به منظور همکاری در تهیه این پرونده تشکر کنم. پرونده توسط انجمن حفظ میراث فرهنگی و طبیعی گیلان در اختیار میراث فرهنگی استان گیلان جهت ثبت ملی قرار گرفت.

 

*پیشنهاد دهنده و عضو انجمن حفاظت از میراث فرهنگی و طبیعی گیلان

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.