درهمایش تدوین برنامه مدیریت جامع زیست بومی تالاب امیرکلایه که روز گذشته از سوی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی درشهرستان لاهیجان برگزار شد، حرکت از رویکردهای سنتی به رویکردهای زیست بومی مهمترین هدف درمدیریت تالاب های کشورنام برده شد.
«ژاله امینی» نماینده دفتر حفاظت واحیای تالاب های کشوردراین همایش گفت: محدودیت آب، توسعه ناپایدار درحوضه آبریز تالابی، تغییرکاربری و… از مشکلات تالاب های دنیا است و برای برون رفت از این مشکلات باید به دنبال تدوین طرح ها با رویکردهای زیست بومی باشیم.
امینی افزود: رویکرد ما جامع نگر است و ما به دنبال مدیریت پکپارچه در این اکوسیستم های ارزشمند هستیم وامیدواریم مشارکت های منسجم موجب شود به نتایج مثبت اجرای این طرح هر چه سریعتر دست یابیم. لذا هدف نهایی این برنامه تصویب و اجرای برنامه های جامع مدیریتی در بالاترین سطوح مدیریتی برای تالاب است.
«منصور سربازی» معاون فنی اداره کل محیط زیست گیلان نیز در این همایش گفت: توسعه مشاغل سازگار با محیط زیست در حاشیه تالاب امیر کلایه از اهداف اجرای طرح تدوین مدیریت جامع زیست بومی است.
وی افزود: تالاب امیر کلایه یکی از اکوسیستم های ارزشمند محیط زیست گیلان است که به عنوان پایلوت به منظور تدوین و اجرای برنامه اطلاع رسانی، آموزش، مشارکت و آگاهی افزایی در نظر گرفته شده است.
سربازی با بیان اینکه اجرای این طرح در ۳۰ تالاب کشور در دستور کار است، افزود: طرح تفضیلی تالاب امیرکلایه در حال انجام است و تا یک ماه آینده به اتمام می رسد. برنامه های مدونی تدوین شده است تا از ایجاد مشاغل ضد زیست محیطی به خصوص در حاشیه تالاب پرهیز شود و مشاغل سازگار با محیط زیست به خصوص صنایع دستی بومی جایگزین شود. باید با توسعه مشاغل سازگار با محیط زیست معیشت جوامع محلی را بهبود ببخشیم و همچنین به گونه ای زمینه را فراهم کنیم که از این اکوسیستم ارزشمند بیش از پیش حفاظت شود.
تالاب بین المللی امیرکلایه با مساحت یک هزار و ۲۳۰ هکتار مساحت در سال ۱۳۴۹ به عنوان منطقه حفاظت شده در شورای عالی محیط زیست کشور تصویب و با توجه به جاذبهها و ویژگیهای اکولوژیکی آن، در سال ۱۳۵۴ در فهرست ۱۹ تالاب ایران، ثبت بین المللی شد.
تالاب بین المللی امیرکلایه در فاصله ۳۶ کیلومتری شمال شرقی لاهیجان و بین شهرهای لنگرود، لاهیجان و بندرکیاشهر قرار دارد.
پایگاه تحلیلی خبری مرور
پست بعدی