«سید امیر حسن علوی» شهردار رشت در نشست خبری پایان سال، رویکرد شهرداری در سال آینده را پروژه های عمرانی و زیر ساختی بیان کرد و گفت: ۵۶ درصد بودجه ۱۴۰۱ به شکل واقعی عمرانی است.
شهردار رشت در ادامه به تشریح عملکرد شهرداری در سال جاری و رویکرد این سازمان برای سال ۱۴۰۱ پرداخت.
علوی در ادامه با کذب محض دانستن حذف بودجه جاری و حقوق پرسنل به منظور اجرای پروژه های عمرانی تاکید کرد: سبد بودجه جاری شهرداری را از هزینه های عمرانی خارج کردیم و اتمام پروژههای نیمه تمام روبنایی و برنامه ریزی برای اجرای پروژههای زیرساختی، رویکرد شهرداری رشت در سال ۱۴۰۱ قرار دادیم.
علوی با تاکید به اینکه در برهه ای زمانی که پرداخت هزینه های جاری و دستمزد پرسنل بزرگترین دغدغه شهرداری بود، بحث آسفالت خیابانها و معابر رشت را در اولویت پروژه های شهرداری گذاشتیم افزود: طی این برنامه بالغ بر ۲۰ هزار تن آسفالت در چند ماهه گذشته در رشت پخش شد. همچنین مبحث افزایش بودجه سنگ فرش محلات در مباحث بازآفرینی شهری را داشتیم که طی آن با افزایش ۵ میلیارد تومانی بودجه باز آفرینی، سنگفرش محلات بخصوص سنگ فرش پیرسرا را در اولویت قرار دادیم.
وی با اشاره به افزایش ۱۵۰ درصدی بودجه قیردر سال آینده نیز افزود: سهمیه قیر دولتی را از دو مسیر مختلف وزارت کشور و سازمان راه و شهرسازی وشرکت بازآفرینی شهری پیگیری کردیم و موفق به جذب دو سهمیه جداگانه شدیم که نیمی از آن جذب شده است.
اتمام پروژههای نیمه تمام و برنامه ریزی برای اجرای پروژههای زیرساختی نظیر بازگشایی مسیر در محلات پنجگانه از جمله محور خیابان سعدی به میدان سرگل، مسیرامام علی، خیابان شهید عاطفی و خیابان اقتصاد را با استفاده از منابع داخلی شهرداری آغاز کردیم و برای سرعت دهی به این پروژه ها، مشوقهای زیادی را در اختیار سرمایه گذاران قرار میدهیم.
علوی گفت: اورهال و تامین ماشین آلات جدید برای شهرداری، افتتاح چند پروژه روبنایی از جمله افتتاح مرکز آتش نشانی و تامین ماشین امداد نجات و کنترل هوایی، مزار شهدای پارک ملت، افتتاح باغ ژاپنی و پارک گیلانه، نهاد توسعه محله در صفه سر و رصد خانه کوشیار گیلانی در عینک از جمله پروژههای روبنایی شهرداری بود که مورد افتتاح قرار گرفت.
وی در خصوص پروژه های زیربنایی شهرداری هم از تصویب ۸ توافق نامه توسط شورای شهر خبرداد وافزود: اتمام پروژههای نیمه تمام و برنامه ریزی برای اجرای پروژههای زیرساختی نظیر بازگشایی مسیر در محلات پنجگانه از جمله محور خیابان سعدی به میدان سرگل، مسیرامام علی، خیابان شهید عاطفی و خیابان اقتصاد را با استفاده از منابع داخلی شهرداری آغاز کردیم و برای سرعت دهی به این پروژه ها، مشوقهای زیادی را در اختیار سرمایه گذاران قرار میدهیم.
شهردار رشت ادامه داد: در اختیار قرار گرفتن اراضی شرکت سپیدرود و زمینهای در مسیر پروژه رینگ ۹۰ متری به روش مدل پیمانکاری سرمایه گذاری، از سرمایه گذران برای مشارکت در اجرای پروژه دعوت می کنیم.
علوی با اشاره به ر شد منابع درآمدی شهرداری در دی ماه گذشته گفت: پیگیری مطالبات دولتی شهرداری از جمله اقدامات انجام شده چند ماه اخیر بود. در بخش درآمدی با وجود همه التهاباتی که به شهرداری وارد شد، درآمدهایمان در دی ماه افزایش چشمگیری پیدا کرد اما در بهمن ماه این روند افزایشی به دلایل جلسات طرح سوال واستیضاح کمی متوقف شد که نسبت به جبران آن اقدام خواهیم کرد.
شهرداری تا به امروز اطلس جامع و مدونی برای فرصتهای سرمایهگذاری نداشته و تحقق این کار در دستور کار سازمان سرمایهگذاری شهرداری رشت قرار گرفته است.
شهردار رشت به موضوعات فرهنگی نیز اشاره کرد و گفت: برگزای فستیوال خوراک شهر رشت در راستای احیاء برند شهر خلاق خوراک از جمله این برنامه ها بود که مورد استقبال مردم قرار گرفت. برگزاری ورزش محلات بخصوص در محلات کم برخوردار، تدوین لایحه های حمایتی از دو تیم فوتبال رشت و بازگشایی پاکت مناقصه مرمت سقف ساختمان ساعت، مرمت ساختمان میرزا خلیل رفیع و ساختمان فرهنگ و هنر از دیگر برنامه های فرهنگی شهرداری است.
علوی با اشاره به برنامه استقبال از بهار شهرداری اضافه کرد: درختکاری و کاشت گونههای درختی خاص و با عمر بالا در مسیرهایی مانند بلوار افتخاری و جاده تهران و رنگ امیزی جداول و المانها در مناطق ۵ گانه شهری از اولویتهای دیگر شهرداری بود که اجرایی شد. همچنین جذب مشاور برای پهنه آبی تالاب عینک و ساماندهی پلهای عابر پیاده از دیگر برنامه های شهرداری است.
شهردار رشت تعیین و مشخص شدن فرصتهای سرمایهگذاری در شهر رشت با تدوین اطلس سرمایهگذاری را اقدام راهبردی دیگر شهرداری بیان کرد و افزود: شهرداری تا به امروز اطلس جامع و مدونی برای فرصتهای سرمایهگذاری نداشته و تحقق این کار در دستور کار سازمان سرمایهگذاری شهرداری رشت قرار گرفته است.
وی در خصوص معضل پسماند نیز اظهارکرد: جلسات بسیار فشرده ای با وزارت کشور و سازمان شهرداریها در خصوص معضل پسماند شهر رشت برگزار کردیم. همچنین تلاش کردیم مشکلات ساختاری مدیریت کارخانه کودآلی را برطرف کرده و ظرفیت آن را به هزار تن برسانیم.
وی با تاکید به لزوم تعطیلی و انتقال محل دفن زباله سراوان بیان کرد: برای انجام لازم است در ابتدا زباله سوز با تزریق اعتبارات ملی راه اندازی شود و در وهله دوم نسبت به تدارک یک لندفیل بهداشتی اقدام کنیم.
شهردار رشت درخصوص صدور پروانه ساخت برای ساخت و سازهای نسقی افزود: طبق اعلام وزارت کشور ساخت و سازهایی که تا سال ۱۳۹۶ انجام شده میتوانند انشعاب موقت بگیرند. از طرفی شهرداری رشت با بخشی از ساختمانسازی که مشکل یک خانواده را حل میکند، هیچ مشکلی ندارد و حتی آنها را از پرداخت عوارض معاف کرده است اما ساخت بدون پروانه و بدون نظارت ساختمانهای بلند مرتبه را به هیچ عنوان تائید نمیکند.