درخواست ویژه برای تأمین مالی پروژههای پسماند گیلان
در اجلاس مشورتی روسای شوراهها و شهرداران کشور در رشت عنوان شد:
همزمان با در پیش بودن هفته رشت، مراسم اختتامیه هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی مراکز استانها و کلانشهرهای کشور، با هدف بهرهگیری از نظرات صاحب نظران و نخبگان جامعه شورایی و با نگاه جامع به مسائل جاری شهرهای کشور، امروز پنجشنبه ۶ دی با حضور مسئولان استانی و کشوری به میزبانی رشت در تالای مرکزی شهر برگزار شد.
تلاش دولت برای حل معضل پسماند گیلان
«شهرام دبیری» معاون پارلمانی رییس جمهور در این مراسم بیان کرد: برای رفع مسایل و مشکلات اصلی گیلان و پروژههای مهم این خطه از جمله پسماند، مسایل زیست محیطی، مرداب انزلی و پروژه راه آهن انزلی – آستارا تلاش میکنیم.
وی اضافه کرد: باید با مدیریت یکپارچه شهری و ارتقاء جایگاه شوراها و شهرداریها گامهای موثری در این زمینه برداشته شود تا فعالیت در شهرها با نظم بیشتری پیش برود.
تأمین مالی پروژههای پسماند گیلان در اولویت کشوری قرار گیرد
«هادی حقشناس» استاندار گیلان هم در این اجلاس ضمن اشاره به ورود ۴۰۰ هزار خودرو به استان در تعطیلات چند روز گذشته تصریح کرد: این میزان مسافر پسماند بسیاری را برای مردم استان ایجاد کرده و ما قادر به دفن زباله نیستیم، زیرا به آبهای زیرزمینی و کشاورزی آسیب وارد میکند.
استاندار گیلان افزود: پسماند گیلان به نقطه بحران رسیده و به ابرچالش تبدیل شده، اما هنوز برای کشور ابرچالش نیست و لذا باید به مسأله اول برای مقامات تبدیل شود. وی همچنین خواستار اجرای تکالیف ملی و استانی برای مشکلات حوزه پسماند گیلان و تامین مالی پروژه ها از جمله زباله سوز شد و گفت: نیازمند احداث شبکه و تصفیه خانه فاضلاب رشت و انزلی هستیم تا بتوانیم تالاب و رودخانه های رشت را احیا کنیم.
نماینده عالی دولت در گیلان گفت: دو تالاب در غرب و دو تالاب در شرق گیلان در حال تبدیل شدن به تالاب انزلی دیگری هستند و سرنوشت سراوان در انتظار ساماندهی ۶ نقطه از استان است.
معاون پارلمانی رییس جمهور، پیگیر اعتبارات زباله سوز شهر رشت باشد
«محمد حسین واثق کارگرنیا» رییس شورای شهر رشت هم در این اجلاس گفت: باید از ظرفیت این اجلاسیه برای رفع مسائل و مشکلات شهر رشت که در طول سالیان متمادی ایجاد شده استفاده کنیم. همه شوراها و شهرداران رشت در حد توان برای توسعه این شهر گام برداشتند، اما شورای ششم با همدلی و انتخاب یک شهردار متعهد، متخصص و مجرب در کارهای عمرانی مجددا رشت را در مسیر توسعه قرار داد و با اجرای طرح میثاق، برای ارتقای رضایت مردم از مدیریت شهری کوشید.
کارگرنیا افزود: در آستانه روز رشت بخشی از پروژههای طرح میثاق به بهرهبرداری خواهند رسید. وی در ادامه به معضل جدی پسماند اشاره کرد و گفت: شهر رشت بیش از ۳۸ سال است که با چالش پسماند در یک منطقه جنگلی مواجه است. در این مدت یک کوه ۱۱۰ متری از زباله با وسعت زیاد ایجاد شده و کام مردم را تلخ کرده است.
وی ضمن اظهار تاسف از عدم تامین اعتبار پروژه زباله سوز رشت، بیان کرد: از معاون پارلمانی رئیس جمهور انتظار داریم پیگیر اعتبارات زباله سوز شهر رشت باشد. رییس شورای شهر رشت همچنین از برگزاری چهار کمیسیون تخصصی با استفاده از ظرفیت علمی گیلان در نخستین روز اجلاسیه سخن گفت و افزود: این کمیسیونها از کیفیت بالایی برخوردار بود و ۱۲ موضوع مهم کلانشهرها را مورد بحث و بررسی قرار داد.
دولت بخشی از امکانات را در اختیار شهرداری و شورای شهر قرار دهد
«مهدی چمران» رییس مجمع مشورتی روسای شوراهای کشور هم در این اجلاس بیان کرد: بسیاری از امکانات کشور در اختیار دولت است، لذا باید دولت در این زمینه همراهی کرده و بخشی از امکانات خود را در اختیار شهرداری و شورای اسلامی شهر در کشور قرار دهد.
رییس شورای شهر تهران ادامه داد: رضایت عمومی مردم در سراسر کشور بخش عمدهای به شوراها و شهرداریها مرتبط است زیرا رضایت مردم منجر به رضایتمندی عمومی در جامعه میشود. چمران افزود: ۱۲۷ هزار نفر در شوراها عضویت دارند و مجمع سعی کرده تمامی اجلاسها را تخصصی برگزار کند. ما میخواهیم از این اجلاس یک یادگاری برای رشت باقی بماند.
رشت نمادی از همزیستی و پویایی است
«رحیم شوقی» شهرداری رشت نیز در این مراسم با بیان اینکه رشت همیشه نمادی از همزیستی و پویایی بوده است گفت: این رویداد با محوریت تعامل و هم افزایی برای تبادل نظر و بهبود روابط بین شهرداران و رؤسای شوراهای اسلامی کلانشهرهای کشور به منظور حل مشکلات و پیشبرد اهداف بزرگ در مدیریت شهرها است.
شهردار رشت ادامه داد: امیدوارم این نشست به تصمیماتی سازنده برای تعامل و همافزایی بین شهرداران کشور و همین طور به اعتلا و ارتقای جایگاه شهر تاریخی رشت منجر شود.
مشکلات را بر گردن دولتها نیاندازیم
«علیرضا زاکانی» شهردار تهران نیز در این اجلاس عنوان کرد: مشکل پسماند رشت نیز مانند مسأله ناترازی انرژی، مربوط به سالهای گذشته است و مشکلات را نباید بر گردن دولتها انداخت.
زاکانی تصریح کرد: دولت اعلام کرده که برای ۸۰۰ هزار نفر جهت احداث مسکن ملی ۲ هزار همت اعتبار نیاز است که تأمین آن امکانپذیر نیست و برای عبور از مشکلات باید مشارکت جمعی در اولویت قرار گیرد.
لازم به ذکر است: هفتاد و چهارمین مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی مراکز استانها و کلانشهرهای کشور که از روز گذشته در رشت با هدف استفاده از دیدگاههای کاربردی صاحب نظران و نخبگان جامعه شورایی کشور و با تاکید بر رویکرد «از حکمرانی دولتی تا حکمروایی شهری» و با نگاه جامع به مسائل جاری شهرهای کشور در رشت آغاز شده بود امروز پنجشنبه به کار خود پایان داد.