طی یک ماه گذشته با افزایش تعداد مبتلایان به بیماری های تنفسی، مراکز درمانی استان شاهد حضور بیماران با علایم شدید تنفسی هستند.
بنا به گزارشات مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت؛ نتایج آخرین رصدهای آزمایشگاهی، از شیوع بالای سویه H۱N۱ آنفلوانزای فصلی حاکی است که با افزایش موارد مراجعه بیماران به مراکز پزشکی همراه شده است.
در همین رابطه امروز معاون دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز به افزایش موارد مبتلایان به آنفلوانزا در استان اشاره کرد و گفت: طی یک ماه گذشته ویروس آنفلوانزا گردش بیشتری در گیلان داشته است.
وی با بیان اینکه به جز ویروس آنفلوانزا، رینوویروس، کووید و «RSV» که بیشتر کودکان را درگیر میکند در گردش است، افزود: مهمترین فاکتور در پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای ویروسی، رعایت نکات بهداشتی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاکید کرد: افرادی که مبتلا به آنفلوانزا هستند باید از ماسک استفاده کنند در محیطهای سربسته حضور پیدا نکنند، زیرا حضور آنها در فضاهای بسته احتمال آلوده کردن سایر افراد را فراهم میکند.
سلیمانی تاکید کرد: افراد دارای بیماریهای زمینهای بهویژه دیابتیها و دیالیزیها، سنین بالای ۶۵ سال و کودکان زیر پنج سال بیشتر در معرض خطر ابتلاء به ویروس آنفلوانزا قرار دارند، بنابراین رعایت دستورالعملهای بهداشتی را مدنظر قرار دهند.
وی تصریح کرد: بهترین روش برای درمان بیماریهای ویروسی استراحت است و مصرف مایعات گرم و استفاده از مُسکن و داروهای ضد سرفه نیز به فرایند درمان کمک میکند، اما آنتیبیوتیک در عمل جایی در درمان ندارد.
معاون علوم پزشکی گیلان تاکید کرد: افراد در معرض ابتلاء به ویروس آنفلوانزا بهویژه بیماران زمینهای، کودکان و افراد با سنین بالا در صورت تداوم تب بالا و علائم بیماری بیش از دو تا سه روز به پزشک مراجعه و تحت نظر پزشک معالج باید درمانهای حمایتی را دریافت کنند.