فرهاد دلق پوش رییس سازمان صنعت و معدن و تجارت استان از راه اندازی پایانه صادرات محصولات کشاورزی شمال کشور در گیلان خبر داد.
وی گفت: با توجه به موقعیت خوب گیلان برای صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای حاشیه دریای خزر، در سفر اخیر وزیر صمت به گیلان مقرر شد به زودی پایانه صادراتی محصولات کشاورزی شمال کشور در استان راهاندازی شود.
وی افزود: گیلان میتواند نقش به سزائی در صادرات محصولات کشاورزی به بازار 400 میلیون نفری کشورهای حاشیه دریای خزر که عضو معاهده اقتصادی تجاری است داشته باشد.
وی اتصال از راه بنادر و کشتیرانی ، زمینی و در آینده امکان حمل و نقل ریلی کالا و بار به کشورهای همسایه آسیایی را از ظرفیتهای موجود گیلان عنوان کرد و گفت: در حال حاضر بسیاری از محصولات تولیدی کشاورزی گیلان به سایر استانهای مرزی کشور حمل و از آن جا با قیمتی مناسب به کشورهای همسایه فروخته میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با بیان اینکه تشکیل شرکتهای مدیریت صادرات در حوزه محصولات کشاورزی لازم و ضروری است گفت : وجود صنایع تبدیلی ، فرآوری و بستهبندی محصولات کشاورزی با توجه به پتانسیلهای گیلان دربخش صنایع غذایی و کشاورزی، میتواند توان رقابتی محصولات تولیدی این استان را افزایش دهد.
ایجاد پایانه صادراتی در گیلان از سالهای گذشته مطرح شد اما تاکنون محقق نشده بود. پیشتر از سوی کارشناسان اقتصادی عنوان شده بود، نبود پایانه مجهز صادراتی در گیلان با توجه به ایجاد مسیرهای جدید حمل و نقل دریایی و ریلی ، محصولات کشاورزی و خدماتی در بازارهای حاشیه دریای خزر كمرنگ شوند این درحالیست که گیلان به دلیل برخورداری از مرز خشكی و دریایی با كشورهای شمالی از موقعیتی قابل توجه در حوزه صادرات برخورداراست.
در این شرایط، نبود زیرساختهای لازم مانند نداشتن پایانه صادراتی برای محصولاتی كه عمر زیادی برای رسیدن به مقصد ندارند، سبب ضرر زیاد و كاهش بهرهمندی از موقعیت صادراتی مرزهای گیلان بهویژه مرز خشكی آستارا شده است.
در همین باره پیشتر «جلیل جلالیفر» مشاور روابط اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و كشاورزی گیلان با روسیه با انتقاد از نبود زیرساختهایی همچون پایانه صادراتی در مرز خشكی آستارا گفته بود: گیلان پیشانی اقتصاد كشور با روسیه است و نبود یك پایانه صادراتی و زنجیره حملونقل مناسب كه بتواند محصولات كشاورزی همچون صیفی و سبزی را با كیفیت مطلوب و دلخواه بازار روسیه به این كشور صادر كند باعث شده كه عملاً فرصت بهرهمندی كشور از این بازار كاهش پیدا كند.