بررسی مسائل زنان دورهی پهلوی در مطبوعات گیلان
در آستانهی پیشهمایش «زن در تاریخ محلی پهنهی شمال ایران»؛
نشست « بررسی و تحلیل مسائل زنان در مطبوعات گیلان در دورهی پهلوی » در راستای برگزاری پیشهمایش زن در تاریخ محلی گیلان در دیماه سالجاری، به میزبانی انجمن زنان پژوهشگر برگزار شد.
در نشستی که روز دوشنبه، ۲۸ آبانماه، در راستای برگزاری پیشهمایش زن در تاریخ محلی پهنهی شمال ایران به میزبانی انجمن زنان پژوهشگر تاریخ با همکاری باشگاه اندیشه در تهران برگزار شده بود، «ماریا اسرافیلیان» پژوهشگر حوزهی تاریخ ایران در دوره اسلامی به بررسی و تحلیل مسائل زنان در مطبوعات گیلان در دورهی پهلوی پرداخت.
اسرافیلیان در این نشست، تاریخ جنسیت و طرح مسئلهی زنان در ایران و بازپردازی وضعیت زن ایرانی را ضرورتی مهم در گفتمان تجددخواهی و ملیگرایی دانسته و گفت: گفتمان تجدد با پشتیبانی از مفاهیم و آموزههای مدرن در حوزهی مسائل زنان، زمینههای تغییر در ساختار سنتی را ایجاد کرد و این امر با بازنمایی گفتمان مسائل زنان در مطبوعات گیلان در دورهی پهلوی از گفتمان سنتی به مدرن با صبغهی ملیگرایانه و لیبرال تحول یافت.
این مدرس دانشگاه در ادامه ضمن بررسی اجمالی مطبوعات گیلان به جایگاه زنان و روند تحول مسائل آنها در مطبوعات گیلان در دورهی پهلوی و چگونگی انعکاس دغدغههای بازنماییشده در مطبوعات پرداخت.
گفتنی است: همایش «زن در تاریخ محلی پهنهی شمال ایران» که در اردیبهشتماه ۱۴۰۴ در ساری برگزار خواهد شد، شامل دو پیشهمایش است: بخش اول آن به میزبانی استان گلستان در شهر گرگان برگزار شد و بخش دوم آن نیز ششم دیماه ۱۴۰۳ در دهکده ساحلی استان گیلان در چهار پنل و با ۱۲ سخنران برگزار خواهد شد.
انجمن زنان پژوهشگر تاریخ و انجمن ایرانی تاریخ، با سابقهای نزدیک به چند دهه فعالیت علمی، در راستای اهداف علمی و فرهنگی خود برای بازشناسی تاریخ زنان که از جمله بخشهای ناشناخته در حوزهی مطالعات تاریخی است، همایش زن در تاریخ محلی ایران (پهنۀ شمال) را با هدف پژوهش دربارهی مسائل زنان، امکانات، فرصتها و موانع پیشروی آنان برگزار میکنند.
این سلسه همایشها که با هدف بررسی تاریخ زنان در پهنههای جغرافیای ایران است پیشاز این نیز دو همایش زن در تاریخ محلی پهنهی جنوب و غرب ایران در استانهای خوزستان و کردستان برگزار کرده است.