بیمارستان انزلی سالهاست که از کمبود نیروی انسانی در رنج است. هر چند اقدامات صورت گرفته در راستای تجهیز و ارتقا و بهبود خدمات این بیمارستان به ویژه طی دو سال اخیر بسیار قابل تقدیر است اما واقعیت این است که ارائه خدمت مطلوب و کسب رضایت مراجعان منوط به برخورداری این بیمارستان از نیروی انسانی به اندازهی کافیست.
نصب و راه اندازی رادیولوژی پرتابل بیمارستان انزلی و تعویض ماشین های بیهوشی و چراغ های سیالیتیک اتاق عمل از جمله اخبار خوبی بود که شهروندان انزلی اخیرا دربارهی بیمارستان شهرشان شنیدند، اما تردیدی وجود ندارد که کمبود پرسنل به ویژه در عرصهی پرستاری و نیروی خدماتی همچنان از گلایههای مردم شهر است؛ معضلی که نیازمند توجه ویژهی متولیان استانی و کشوریست.
دکتر «مرتضی فلاح کرکان» رییس بیمارستان انزلی اخیرا در جلسهی شورای اسلامی شهر انزلی بر اهمیت برخوردار بودن این بیمارستان به نیروی انسانی با کیفیت و کمیت مناسب تاکید کرد و گفت: شرایط اقتصادی حاکم بر کل مملکت در بیمارستان نیز وجود دارد. اکنون حدود ۷ ماه است که از سوی دولت هیج استخدامی صورت نگرفته، حتی نیروی شرکتی را هم بستند.
گفتنی است که استاندارد نیروی خدماتی به ازای هر ۲۰۰ متر مربع فضای بیمارستانی یک نیروی خدماتی است و بر این اساس بیمارستان انزلی ۱۷ نفر نیروی خدماتی کم دارد. همچنین به ازای هر ۶ تا ۸ تخت عادی یک پرستار باید داشته باشیم اما در بیمارستان انزلی شاهد هستیم که گاهی در یک بخش ۴۱ بیماری بستری است و پرستاری از آنها بر عهدهی ۲نفر پرستار است.
وی در شرح کمبودهای بیمارستان همچنین اظهار کرد: بعنوان مثال مطابق قانون من که پزشکم در حداکثر شیفتم باید ۱۵ شب آنکالی داشته باشم اما مدت ۲۰ ماه است که ۲۳ شب آنکالم و پزشکی هست که ۳۰ شب آنکالی در برنامهی خویش دارد.
این پزشک با تاکید بر اهمیت تلاش و فداکاری کارکنان بیمارستان در همهگیری کرونا گفت: هیچ کس مایل نیست مورد انتقاد قرار گیرد یا شرمندهی مردم باشد. باید توجه داشت که تعرفهگذاری دولت برای سیستم خصوصی نسبت به دولتی ۵ برابر است، بنابراین جذابیتی برای ماندگاری پزشک در سیستم دولتی وجود ندارد.
فلاح همچنین تصریح کرد: انتظاراتی که از مدیران شهری و کارمندان داریم باید به اندازه امکاناتی باشد که در اختیارشان میگذاریم. مطمئن باشید اگر امکانات ما هم بر اساس استانداردها باشد، از هیچ سیستمی چیزی کم نداریم.