به گفته «علی درجانی » رییس سازمان جهاد کشاورزی 87 درصد اراضی استان ممنوعیت تغییر کاربری دارند. اما طبق آمارهای معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری ، سال گذشته در 86 هکتار از اراضی کشاورزی استان تغییر کاربری صورت گرفته است.
« جان احمد آقایی» معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری گیلان سیاست ها و عدم حمایت دولت از کشاورزان و اجرای طرح های غیر بومی و وارداتی را زمینه ساز تغییر کاربری در استان دانسته بود.
در هیمن زمینه «جبار کوچکی نژاد » نماینده مردم رشت در مجلس گفت: کاهش سطح شالیزارهای گیلان و تبدیل اراضی کشاورزی به ویلا یک هشدار جدی برای مسوولان است. کوچکی نژاد افزود: در اثر بی توجهی و تغییر کاربری های فراوان در اراضی کشاورزی ، اکنون سطح شالیزارهای استان از 240 هزار هکتار به پایینتر از 200 هزار هکتار رسیده است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برجلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی شمال کشور تاکید کرد و افزود: درحوزه مرتع نیز به علت سوء مدیریت و چرای بیش از اندازه دام بخش زیادی از مراتع شمال از بین رفته به همین خاطرهر ازچند گاهی شاهد جاری شدن سیلابهای بزرگ هستیم. این نماینده مجلس تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی در حوزه جنگل و مرتع باید بسیار قاطع ورود کند و از هرگونه عمل غیرقانونی و تغییر کاربری اراضی جلوگیری کند.
به گزارش مرور، از مساحت یک میلیون و 400 هزار هکتاری گیلان ، حدود 430 هزار هکتار آن زمینهای زراعی و باغی،234 هزار هکتار اراضی شالیزاری ، 245 هزار هکتار بهصورت مرتع و 565 هزار هکتار آن نیز پوشش جنگلی است.
پیشتر نیز« یاور پیرعلایی» مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گیلان از خطر کاهش متراژ زمینهای زراعی و باغی استان خبر داده بود و گفت: مستندات و آمارها نشان میدهد متراژ زمینهای زراعی و باغی گیلان بهعلت وجود مسائل ارثی دائماً در حال کاهش یافتن است.