گزارش آبفا از پایان جهاد آبرسانی در 80 روستای استان؛

تنش آبی روستاهای گیلان ادامه دارد

1 1,688

حدود 23 هزار روستا در ایران دچار تنش آبی هستند. بیش از 300 روستای گیلان نیز به خصوص روستاهایی که در ارتفاعات شرق، غرب و مرکز استان واقع شده‌اند سال‌هاست با چالش تنش آبی مواجهند. شمار این روستاها هرساله تغییر می‌کند و بنا بر میزان بارش‌ها، کاهش و در اکثر مواقع با افزایش همراه است.

 

این مشکل در گیلانی که به صورت سنتی به پرآبی شهرت دارد گاهی تا حدی بحرانی می‌شود که در فصول گرم سال، آب باید از طریق تانکر به ساکنان این دست از روستاها انتقال پیدا کند.

در این میان کاهش حجم بارش‌ها به نسبت سال‌های گذشته، کاهش دبی چشمه‌ها و چاه‌های منطقه، برداشت غیراصولی از منابع آب زیرزمینی و یا عدم تعمیر خطوط آبرسانی و فرسودگی شبکه تآثیر زیادی در تنش آبی روستاها داشته است.

 

در همین رابطه شرکت آب و فاضلاب گیلان از پایان طرح جهاد آبرسانی در 80 روستای استان خبر داده و اعلام کرده این طرح در 631 روستا دیگر همچنان در دست اجراست.

مدیرعامل آبفا اعلام کرد: در حال حاضر عملیات آبرسانی در بسیاری از روستاهای گیلان در دست انجام است و شبکه آبرسانی به 626 روستا هم از نظر کمی و کیفی ارتقا پیدا می‌کند. به گفته وی این برنامه تاکنون در 80 روستا گیلان اجرایی شده است.

 

«علیرضا غیاثی» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان در گفت‌وگو با مرور با اشاره به اقداماتی که ابتدای امسال برای رفع تنش آبی در روستاهای استان انجام شده اظهار کرد: در نیمه نخست سال، در راستای ارتقای کمیت و کیفیت آب شرب در روستاهای دارای تنش آبی گیلان، در قالب طرح جهاد آبرسانی خط انتقال و شبکه توزیع آب شرب به طول 140 کیلومتر توسط قرارگاه خاتم الانبیاء و سازمان بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان به عنوان معین های قرارگاه امام حسن مجتبی(ع)، در سطح 25 روستا لوله گذاری شد و توسعه پیدا کرد.

 

به گفته وی، شرکت آبفا برای آن دسته از روستاهای گیلان که با مشکل تنش آبی مواجهند عوامل تنش را شناسایی کرده تا دقیقا مشخص شود چه موادی بر روی کاهش میزان آب روستاها اثرگذار بوده است.

همچنین متعاقبا و ظرفیت تولید را افزایش داده و تلاش می‌کند جلوی هدررفت گرفته شود. اجرای طرح‌های تقویت فشار آب شرب هم از دیگر طرح‌هایی است که برای رفع مشکل روستاهای دچرا تنش آبی عملیاتی می‌شود.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان اضافه کرد: بازسازی و رفع آسیب شبکه از طریق تعریف و اجرای انواع پروژه‌ها و ارتقاء فرهنگ مصرف با آگاهی و آموزش به ساکنان منطقه در راستای مدیریت درست منابع آبی از دیگر اقداماتی است که شرکت آب و فاضلاب گیلان برای رفع مشکل روستاهای دچار تنش آبی در گیلان در پیش گرفته است.

طرح محرومیت‌زدایی توسط سازمان بسیج سازندگی و قرارگاه خاتم‌الانبیا به‌عنوان دو مجموعه معین قرارگاه امام حسن مجتبی از بهمن‌ماه سال 1400 در گیلان آغاز شده است.

 

با این حال گزارشاتی که در مورد اجرای انواع پروژه‌های آبرسانی و جهادی اطلاع‌رسانی می‌شود دقیقا مشخص نمی‌کند که هم‌اینک وضعیت رفع تنش آبی در روستاهای گیلان چگونه است؟ چند درصد از این روستاها در آستانه خروج از تنش آبی قرار دارند و اساسا با اجرای این طرح‌ها چه تعداد از روستاهای گیلان از تنش آبی رهایی پیدا کرده‌اند.

 

1 نظر
  1. Bn می گوید

    واقعا خنده دار من خودم گیلانی هستم دور تادور گیلان چشمه واب هستش ولی مردم عزیز مان رفتن روی چشمه وجاهای که مثل رود میره رو خشک کردن زمین فروختن خانه سازی یابهتر بگم اپارتمان سازی کردن بعد میان چاههای عمیق میزنند خب شمابگین این ابی که خودمون باسیمان باکلوخ خشک کردیم چجوری جریان داشته باش متاسفانه در روستاهامردم بخاطر مشکلات یا بدون مشکلات زمین هارو میفروشن حالا چرا ناراحتن خود کرده را تدبیر نیست برین امامزاده ابراهیم ببین چه بلای سر ابی که همه از چشمه میاد جز اشغال فاضلاب چرا بالای کوه روستاهای که از رودخانه رو بافاضلاب اشتباه گرفتن مثل دریای خزر فاضلاب میریزن داخلش خب بابا به فاضلاب خونه خودت بکن چی میشه ماکندیم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.