کارگروه کارشناسی بازنگری رای دیوان عدالت اداری در خصوص عدم صدور پروانه ساختمانی برای زمین های روستایی فاقد سند تشکیل میشود.
مصوبه اخیر دیوان عدالت اداری در مورد ممنوعیت ساخت و ساز در اراضی روستایی فاقد سند رسمی که مورد اعتراض کشاورزان و مسئولان گیلانی قرار گرفت با پیگیری استاندار ،مجمع نمایندگان گیلان و دستور معاون اول قوه قضاییه با تشکیل کارگروه کارشناسی بازنگری خواهد شد.
«هادی حقشناس» استاندار با همراهی اعضای مجمع نمایندگان گیلان دوشنبه شب با حجتالاسلام والمسلمین حمزه خلیلی معاون اول قوه قضاییه در خصوص مسائل مختلف استان دیدار و گفتگو کردند.
استاندار در این دیدار با بیان اینکه رای دیوان عدالت اداری در خصوص عدم صدور پروانه ساخت برای زمین های روستایی فاقد سند، مشکلاتی را برای روستاییان ایجاد کرده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه درصد بالایی از زمین های روستائیان در گیلان، فاقد سند است، اجرای این رای، تبعات شدید اجتماعی و اقتصادی را برای این مردم زحمتکش، در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه حدود ۸۰ درصد از اراضی روستایی در گیلان فاقد سند هستند، گفت: به طور حتم این طرح برای روستاییان به خصوص برای جوانان و سکونت آنها در روستا مشکل ایجاد می کند، لذا از رئیس قوه قضاییه درخواست داریم به این مسئله ورود کرده تا در رای دیوان عدالت اداری در این زمینه تجدید نظر شود.
استاندار گیلان با بیان اینکه اجرای رای دیوان عدالت اداری در خصوص عدم صدور پروانه برای زمین های فاقد سند روستایی مخالف با سیاست و برنامه های ماندگاری روستاییان در روستا است، افزود: همه ارکان حاکمیت در استان اعم از نمایندگی ولی فقیه در استان، مجموعه دولت، اعضای مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی بر ضرورت بازنگری رای دیوان عدالت اداری در خصوص عدم صدور پروانه ساخت برای زمین های روستایی فاقد سند اتفاق نظر دارند و با جدیت به دنبال حل این مشکل روستاییان هستند.
استاندار گیلان تغییر کاربری اراضی کشاورزی و مهاجرت از روستا به شهر را از تبعات مقرون به صرفه نبودن کاشت برنج برای کشاورزان دانست و خاطر نشان کرد: برای ساماندهی وضعیت برنج باید به واقعی سازی قیمت برنج کمک کنیم تا با مقرون به صرفه شدن کشاورزی از تغییر کاربری زمین روستاییان و ویلاسازی در روستا جلوگیری شود، لذا از قوه قضاییه درخواست دارم به این مسئله ورود کنند.
لازم به ذکر است: حدود ۸۰ درصد زمینهای کشاورزی استان فاقد سند رسمی است و با اجرای حکم دیوان عدالت اداری، معضلات و چالشهای اجتماعی زیادی برای زارعین ایجاد میشود.
گیلان دارای بیش از ۳۴۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در این بخش مشغول به فعالیت هستند. برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی گیلان هستند. ۴۷درصد جمعیت شاغل استان در بخش کشاورزی فعالیت دارند که ۲۲درصد بالاتر از میانگین کشور است.