ماسوله در معرض سیلاب و رانش زمین

خطر فروریزش جاده ماسوله به ماجلان بر اثر سیلاب

0 771

شهرک تاریخی ماسوله درسالهای اخیر بارها درمعرض سیلاب های متوالی با دوره های بازگشت کوتاه مدت قرار گرفته است. بارشهای شدید درماسوله به دفعات وقوع سیلاب و رانش زمین در این منطقه را در پی داشته است. هنوزخاطره‌ی سال ۱۳۷۷ و جان باختن ۳۰ نفر و نیز سیلاب سال ۱۳۸۴ وکشته شدن بیش از ۴۰ نفر در این شهر از اذهان شهروندان ماسوله پاک نشده است. درعین حال روز گذشته بعد از بارش های متناوب روزهای اخیر، سست شدن سنگ‌ها در بالا دست ماسوله منجر به رانش قطعه سنگ بزرگی بروری آبشار ماسوله و از بین رفتن این جاذبه دیدنی دراین شهرک تاریخی شد.

رانش قطعه سنگ و مسدودیت آبشار ماسوله در حالی رخ داد که در سال‌های گذشته طرحی برای احیای آبشار ماسوله در شورای اسلامی این شهر آماده شد اما به دلایلی به سرانجام نرسید. این درحالیست که جمع ‌شدن آب بیش از حد معمول درحوضه های آبریز بالادست این منطقه از بحرانهای جدی در ماسوله است که باید به عنوان یک هشدار جدی مورد توجه قرار گیرد.

اما چرا این طرح اجرایی نشد. این سوال را از« رضوان عسگرپور» عضو و سخنگوی شورای شهر ماسوله پرسیدیم.

«رضوان عسگرپور» با اشاره به تعلم خاطر شهروندان ماسوله ای از این اتفاق به مرور گفت: در سالهای اخیر سیلاب های متعدد در ماسوله موجب فرسایش خاک و حرکت سنگ ها از بالادست حوضه آبریز شده است. دو سال پیش شورای شهر ماسوله و شهرداری در راستای ساماندهی رودخانه ماسوله ، کف بندی و تثبیت سنگها درآبشار، طرحی ارایه کردند تا این جاذبه گردشگری که درایام مختلف سال میزبان مسافران و گردشگران است حفظ شود، اما به دلیل ممانعت میراث فرهنگی ازجهت شروع اقدامات در ثبت جهانی، ماسوله این طرح اجرایی نشد.

این عضو شورای شهر ادامه داد: سیلاب های اخیر موجب سستی زمین در بالادست ماسوله و درجاده‌ی ماجلان شده است. لذا هرآن با جابجایی این قطعه سنگ امکان وقوع سیلاب و کشیده شدن آن به سمت جاده اصلی و پایین دست ماسوله وجود دارد. همچنین درجاده‌ی ماسوله به ماجلان نیز خطر فروریزش جاده وجود دارد. لذا ازمنابع طبیعی و آبخیزداری استان درخواست داریم هرچه سریعتر نسبت به عملیات آبخیزداری در بالادست شهرک تاریخی ماسوله اقدام کند.

گفتنی است دو سال پیش مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از اجرای طرح جامع حوزه‌ی آبخیز در ماسوله خبرداده بود. یوسف پورگفته بود: بندهای سرشاخه‌ گیر درمسیر آبراهه‌ها و حوزه‌های آبخیز گیلان احداث می شود. همچنین انجام عملیات آبخیزداری از سال ۸۵ به بعد درمناطق بالادست موجب شده ماسوله از خطر بزرگ وقوع سیلاب‌های بزرگ نجات پیدا کند.!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.