ممانعت از ایجاد خانه مشروطه گیلان

در نمایشگاه اسناد بلدیه رشت عنوان شد

0 573

مراسم بازگشایی نمایشگاه اسناد بلدیه رشت امروز یک‌شنبه هجدهم اردیبهشت در عمارت تاریخی میرزا خلیل رفیع با حضور برخی از چهره‌های فرهنگی و ادبی و همچنین برخی از اعضای شورای شهر و شهردار رشت برگزار شد. این نمایشگاه به مدت سه روز در این بنای تاریخی برگزار می‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند همه روزه از ساعت ۱۰ تا ۱۳ به تماشای این اسناد تاریخی بروند.

نخستین سخنران مراسم بازگشایی «میثم حرفت‌خواه»، رییس سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری رشت بود. او که به سخنرانی کوتاهی بسنده کرد گفت: این ساختمان در سال ۱۳۸۰توسط شهرداری خریداری شد و در حال حاضر رها شده است. با توجه به اعتباراتی که شهرداری به این ساختمان اختصاص داده است انتظار می‌رود ظرف چند روز آینده این ساختمان آماده بازسازی شود.

ظرفیت رشت برای پرداختن به آثار مشروطه

«حبیب پوراکبری»، رییس سازمان اسناد و کتاب‌خانه ملی گیلان پس از تشریح وظایف سازمان اسناد گفت: تمام مراحل جمع آوری، ارزشیابی، طبقه‌بندی و همچنین حفظ اسناد تاریخی توسط این سازمان انجام می‌شود. اینجا از سال ۹۱ تاسیس شد اما از سال ۹۳ کارهای اسنادی آن انجام شد.

او ادامه داد: در طول این هشت سال ۱۹ هزار و ۵۵۱ پرونده خوانده شد که تعدادی از آن‌ها در گیلان موجودند. همچنین ۲۵۵۰۱۸ برگ سند از اسناد شهرداری موجود است.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت دیگر سخنران این مراسم بود. «نادر حسینی» ضمن تشکر از سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری رشت برای برگزاری این نمایشگاه گفت: نگاه جامعه امروز به‌گونه‌ای است که علاقه‌مند به مباحث تاریخی و هویتی شهر رشت به عنوان شهر اولین‌ها است. قطعا چنین اقداماتی موجب اثرگزاری بیش‌تر در جامعه می‌شود.

حسینی ادامه داد: تک تک ما در معرفی این هویت بخشی می‌توانند نقش‌آفرینی داشته باشند. تقاضا داریم افراد فرهیخته جامعه نیز کمک کنند زیرا مسئولین گاهی اوقات آن قول‌هایی که داده‌اند را فراموش می‌کنند. ظرفیت‌های رشت بیش از این‌هاست و می‌توانیم در سطح کشور و حتی جهانی حرف‌هایی برای گفتن داشته باشیم.

«حسن اکبری» مجموعه‌دار این نمایشگاه در سخنرانی کوتاه گفت: تصمیم بر آن بود که این ساختمان تبدیل به خانه مشروطه استان گیلان شود اما موانعی بر سر راه آن قرار گرفت که چنین امری میسر نشد. استان گیلان از استان‌های پیشرو در انقلاب مشروطه بود این در حالی که در برخی استان‌ها شاهد وجود چندین خانه مشروطه هستیم.

«ناصر وحدتی» خواننده فولکلور گیلانی نیز گفت: در بازآفرینی آثار تاریخی و خانه‌های با ارزش نباید به اسکلت آن ساختمان تعرض کرد. هر چه ساختمان کهنه‌تر بماند از اصالت بیش‌تری برخوردار است. حضور صفویه در اصفهان باعث شد تا این شهر بعد از مشهد دومین مرکز گردشگری شود. پس از آن شیراز و سپس شهر رشت این عنوان را دارند. من  این عقیده را دارم که هر چه بنا قدیمی‌تر بماند برای گردشگران جذاب‌تر است.

 ممانعت از ایجاد خانه مشروطه رشت

در ادامه «امیرحسین علوی» شهردار رشت یکی دیگر از سخنرانان مراسم بازگشایی این مراسم بود. او سخنان خود را با اشاره به ارزیابی عملکرد این دوره توسط آیندگان آغاز کرد و گفت: از سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری رشت در خواست کردیم که در این بازه مدیریتی به‌شکل جدی‌تری نسبت به بازآفرینی و استفاده از ظرفیتهای فیزیکی تاریخی در شهر رشت اقدام کند تا چنین فرصت‌هایی در اختیار عموم قرار بگیرد.

او افزود: فرآیند مناقصه مرمت عمارت میرزا خلیل رفیع طی هفته آتی برگزار می‌شود. همچنین از دیگر مواردی که شهرداری هدف اجرایی کردن آن را دارد، این است که این فرآیند را تا مقدار مشخصی انجام دهد و مراحل نهایی آماده‌سازی و مرمت را به بهره‌بردار بسپرد.

«حسن اکبری» مجموعه‌دار این نمایشگاه در سخنرانی کوتاه گفت: تصمیم بر آن بود که این ساختمان تبدیل به خانه مشروطه استان گیلان شود اما موانعی بر سر راه آن قرار گرفت که چنین امری میسر نشد. استان گیلان از استان‌های پیشرو در انقلاب مشروطه بود این در حالی که در برخی استان‌ها شاهد وجود چندین خانه مشروطه هستیم.

«سیدهاشم موسوی» پژوهشگر و عضو هیات علمی دانشگاه گیلان آخرین سخنران این مراسم بود. او گفت: کار کردن در عرصه فرهنگ برای ما گیلانیان بسیار راحت است زیرا این استان از اساتید بسیار زیادی بهره می‌برد. یادآوری مطالبه فرهنگی این است که هم این خانه و خانه ابریشمی در آن به روی مردم گشوده شود و بر غنای شهر ما را بیفزاید. افراد زیادی را می‌شناسم که دوست دارند کمک کنند و از این نظر بسیار غنی‌ایم. خانه مشروطه خواسته اهالی فرهنگ این استان است که آن را در اولویت قرار دهیم.

او در پایان صحبت‌های خودش افزود: ما فعال‌ترین نهاد فرهنگی را شهرداری رشت می‌دانیم که همیشه پشتیبان فرهنگ گیلان بوده است. چنین اقداماتی می‌تواند به کمک همه نهادها بیاید. چطور می‌توانیم این شهر را شهری فرهنگی بکنیم و همه حواس پنج‌گانه را به فرهنگ شهر معطوف کنیم و آن را در طراحی شهر رشت ببینیم. من فکر می‌کنم فرصت بسیار خوبی است که همگی آن را غنیمت بشمرند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.