هدف گذاری توسعه استان باید میان مدت باشد

100 روز با استاندار گیلان -4

22

استاندار گیلان از قدرت دانش، قدرت تجربه و قدرت ارتباط بسیار خوبی برخوردار است. در ۱۰۰ روزی که از حضور ایشان در گیلان به عنوان استاندار گذشت، ما شاهد تبلور این سه ویژگی بودیم. در مورد قدرت دانش استاندار گیلان، باید گفت؛ با توجه به اینکه تحصیلات ایشان در حوزه اقتصاد است، بنابراین اشراف خوبی به مسائل توسعه گیلان و توسعه اقتصادی اجتماعی استان دارند.

 

قدرت دانش دکتر حق‌شناس، باعث شده تا ایشان بتوانند برنامه‌های توسعه را از گذشته تا حال به تحلیل بنشینند. در واقع ایشان از قدرت خوبی برای طراحی برنامه‌های آینده برخوردارند و این امتیاز بزرگی است.

 

برای توسعه و پیشرفت یکسری مباحث مهم و کلیدی وجود دارد. مباحثی مانند آمایش، برنامه پنج ساله، چشم‌انداز و بودجه‌های سالانه. این‌ها مهم‌ترین موضوعاتی هستند که اگر شخص مدیر در مورد آن‌ها اشراف و تسلط بالایی داشته باشد خواهد توانست هدایت‌های مدیریتی خوبی را شکل بدهد و در حوزه سیاستگذاری برای توسعه نقش کلیدی ایفا کند. استاندار گیلان از این مولفه‌های مهم به خوبی برخوردار هستند.

 

در مورد قدرت تجربه، باید گفت؛ با توجه به اینکه دکتر حق‌شناس در گلستان سابقه استانداری داشته‌اند، این تجربه می‌تواند کمک بزرگی برای ایشان جهت اداره استان گیلان باشد. در واقع استاندار گیلان با این ویژگی، می‌توانند بسیاری از موضوعات را به خوبی آنالیز کرده و در کمترین زمان، تصمیمات مناسب را اتخاذ کنند. با توجه به پیچیدگی‌های اجرا، این تجربیات یک پشتوانه فکری قوی برای ایشان محسوب می‌شود.

 

دکتر حق‌شناس در حوزه قدرت تجربه نیز از دو تجربه مهم و کاربردی برخوردارند. یعنی حضور در قوه مجریه و حضور در قوه مقننه. این بدان معنی است که ایشان به اصول اجرایی، قانونگذاری و سیاستگذاری آشنایی کامل دارند.

 

ویژگی سوم نیز قدرت ارتباط ایشان است. دکتر حق‌شناس، در سطوح محلی، ملی و حتی در منطقه شمال، ارتباطاتی خوب و قوی دارند. ارتباطات بروکراتیک در نظام اداری و ارتباط با چهره‌ها در سطح محلی و ملی که می‌تواند برای توسعه و پیشرفت گیلان، بسیار راهگشا باشد.

 

از طرفی ارتباطات با سازمان‌ها در سطوح ملی و محلی هم دیگر شاخصه مهم استاندار گیلان است و ایشان با استفاده از این شاخصه‌ها قادر خواهند بود در راستای اعتلای گیلان و ارتقاء جایگاه آن، بسیاری از سازمان‌ها را به همکاری یا پشتیبانی دعوت کنند.

 

البته ارتباطات وسیعی که ایشان در حوزه مناسبات سیاسی و اجتماعی دارند هم بسیار موثر و کارآمد خواهد بود. در واقع باید گفت؛ مجموعه این سه ویژگی از دکتر حق‌شناس، یک شخصیت ویژه می‌سازد که می‌تواند برای سرعت توسعه در گیلان بسیار کمک کننده باشد.

 

معتقدم دکتر حق‌شناس، در طی ۱۰۰ روز اخیر، بیشتر درگیر شناسایی مسائل، گره‌ها و معضلات و مسائل موجود گیلان بود و همزمان با آن بحث چیدمان مدیریتی استان را هم دنبال کردند، تا بتوانند به واسطه آن برای ایجاد یک سیستم مدیریتی قوی و منسجم در گیلان بسترسازی کنند.

 

استاندار گیلان، باید تلاش کنند تا با عبور از فاز شناخت و تحلیل و سازماندهی مدیریتی و انسجام و چیدمان مدیریتی، دو مفهوم کلیدی را به هم پیوند بزنند.

 

بحث سرعت توسعه یکی از این مفهوم‌های مهم است. با توجه به عقب‌ماندگی‌های فاحشی که طی دهه‌های گذشته در گیلان به وجود آمده است، انتظار داریم در یک قالب زمانی میان مدت، شاهد رشد شتابان و یکسری تغییرات در حوزه اقتصادی و اجتماعی گیلان باشیم. به طوری که این تغییرات، کاملا ملموس و قابل مشاهده باشد.

 

در حال حاضر در بسیاری از حوزه‌ها از صنعت و تجارت گرفته تا بهداشت و درمان و مسائل اجتماعی، زمینه‌هایی وجود دارد که گیلان می‌تواند در آنها جزو ده استان برتر قرار بگیرد.

 

موضوع مهم دیگر، قدرت مدیریت و بروکراسی ایشان است. در واقع پیوند این دو مفهوم، یعنی سرعت توسعه و بازسازی حرفه‌ای، هدفمند و نتیجه‌گرا در عرصه مدیریت می‌تواند آثار خوبی را برای گیلان به همراه داشته باشد. سرعت توسعه امکان‌پذیر نیست مگر از طریق توسعه مدیریت حرفه‌ای.

 

فکر می‌کنم با توانمندسازی نظام اداری و با توانمندسازی سیستم‌های مدیریتی استان، مجموعه‌ای کارآمدی می‌تواند در کنار استاندار گیلان قرار بگیرد، تا به موجب آن در طی سال‌های آتی شاهد سرعت توسعه در گیلان باشیم.

نظرات بسته شده است.