مدیرکل امور اقتصاد و دارایی گیلان گفت: گیلان از استانهای پیشرو و الگو در حوزه تهاتر و معاوضه املاک مازاد کشوراست.
«علیرضا نوروزی بهمبری» به ایرنا گفت: در سال ۱۴۰۲ مدل دولت در مولد سازی به شکل فروش املاک مازاد مطرح بود اما باتوجه به آنکه دولت به دنبال ایجاد درآمد دائمی و بلند مدت از محل املاک مازاد است، بحث فروش آخرین گزینه و انتخاب دولت شده و روشهای بهتری برای مولدسازی مانند اجاره املاک و اعیان دولت، تهاتر، معاوضه، اوراق بهادار سازی و مشارکت عمومی خصوصی و سایر موارد در برنامه قرار گرفته است.
نوروزی افزود: در این زمینه در گیلان تعدادی از املاک از سال ۱۴۰۱ بجا مانده و انتقال آنها به سال جاری وجود دارد. با امضا و تائید حکم وزیر اقتصاد و دارایی ۲۶ ملک مازاد که مجوز فروش داشت به ارزش تقریبی زمان کارشناسی نزدیک به ۲۵۰ میلیارد تومان عینا به ۱۴۰۲ تنفیذ شده و تکلیف فروش این املاک را داریم.
نوروزی در مورد همکاری دستگاههای اجرایی استان در شناسایی املاک مازاد دولت با اداره کل اقتصاد و دارایی نیز گفت: دستگاههای استان به تدریج املاک مازاد خود را به ما معرفی میکنند. هم اکنون دستگاهایی مانند آموزش و پرورش، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فنی و حرفه ای، بهزیستی، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی املاک مازادی معرفی کردهاند که در دستور کار شناسایی اولیه ملک قرار گرفتند.
لازم به ذکر است؛ در سال ۱۴۰۱ مطابق ضوابط و آیین نامههای ابلاغی به استانها ۶۶ ملک در گیلان برای طرح مولد سازی شناسایی شد که ارزش این املاک ۲ هزار و ۵۰ میلیارد تومان برآورد شد.
تعداد املاکی که از محل جزء ۲ بند ب تبصره ۱۸ در گیلان به فروش رفت ۱۰ ملک بود که معادل ۷۱ میلیارد تومان درآمد از محل فروش آنها برای استان حاصل شد.