افزایش صادرات غیرنفتی گیلان؛

۱۹۸ میلیون دلار کالا صادر شد

0 ۰

میزان صادرات غیرنفتی گیلان در سه‌ ماهه نخست امسال از ۱۷۶ میلیون دلار به ۱۹۸ میلیون دلار افزایش پیدا کرد. «هادی حق‌شناس» استاندار گیلان، امروز در جلسه توسعه صادرات محصولات غیرنفتی این روند را نشان‌دهنده رشد ارزش و وزن کالاهای صادراتی دانست.

 

او با اشاره به هدف‌گذاری ۳۵۰ میلیون دلاری صادرات غیرنفتی گیلان در سال جاری گفت: تاکنون حدود ۲۰۰ میلیون دلار صادرات محقق شده که بیانگر حرکت رو به جلو فعالان اقتصادی است. حق‌شناس همچنین نقش موقعیت بندرانزلی و لایروبی‌های اخیر را در افزایش ظرفیت صادراتی گیلان مؤثر دانست.

 

۱۲ فروردین سال گذشته مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان از صادرات هزار و ۱۱۹ تُن کالا به ارزش ۶۷۶ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ خبر داد که به لحاظ وزنی سه درصد رشد داشته است. سه اردیبهشت امسال نیز این اداره کل از صادرات هزار و ۳۷۲ تُن کالا به ارزش ۷۶۸ میلیون دلار در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

 

بر اساس این آمار، محصولات غذایی و دامی با ۴۳۷ میلیون و ۷۵۵ هزار دلار بیشترین سهم را در صادرات داشتند و روغن‌های حیوانی با ۲۲۲ دلار کمترین سهم را به خود اختصاص دادند.

 

گیلان با مرزهای زمینی و دریایی، فرودگاه بین‌المللی، شبکه ریلی و جاده‌ای و توانمندی‌های صنعتی و کشاورزی ظرفیت بالایی برای گسترش صادرات غیرنفتی دارد. نزدیکی به کشورهای حوزه دریای خزر و قرار گرفتن در مسیر کریدور شمال–جنوب و موافقت‌نامه‌های تجاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، این استان را به فرصت مهمی برای توسعه تجارت و ترانزیت کالا در آینده تبدیل کرده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.