۵هزار گیلانی در انتظار انسولین قلمی

انسولین های معمولی در داروخانه های استان موجود است

0 663

کمبود انسولین قلمی در داروخانه های کشور طی روزهای اخیر به مساله جدی برای دیابتی ها تبدیل شده که انتقادات زیادی را از سوی خانواده‌هایی که حداقل یک فرد مبتلا به دیابت نوع یک درخانه دارند به دنبال داشته است. به گفته آنان این کمبود می‌تواند سلامت آنها را به خطر بیندازد وحتی به قیمت جان دیابتی ها تمام شود. ازاینرو طی دو روز گذشته «هشتک انسولین نیست» به یکی ازداغترین هشتکهای شبکه های اجتماعی کشور تبدیل شده است.

اما در گیلان ۵۰ هزار نفر بطور رسمی توسط انجمن دیابت استان شناسایی و دارای کارت هستند. ازتعداد دیابتی های استان فقط  ۱۰ درصد افراد نیازمند دریافت انسولین هستند.

« شکور امیدی» رییس انجمن دیابت گیلان در گفت وگو با مرور، آمار واقعی مبتلایان را بیش از ۵۰ هزارنفر بیان کرد و گفت: حدود ۲۵۰ هزار نفر دراستان دیابتی شناسایی نشده داریم که از بیماری خود بی خبرند.

امیدی با تاکید به اینکه ۱۰ درصد افراد دیابتی نیازمند دریافت انسولین هستند افزود: در گیلان ۵ هزار نفر به طور روزانه انسولین دریافت می‌کنند که می‌توانند دراین روزها که با کمبود انسولین قلمی مواجه هستیم از انسولین های معمولی تولید داخل برای نیاز خود استفاده کنند. تاکنون نیز درسهیمه‌ی انسولین قلمی دراستان به تعداد بیماران مشکلی نداشتیم و اکنون این کمبود سراسری است.

وی با تاکید به اینکه انسولین انواع و اقسام ندارد گفت: فقط برخی از انسولین ها تند اثر هستند و متاسفانه به دلیل واردات بی رویه درسالهای گذشته، بیماران دیابتی را تشویق به استفاده ازاین نوع انسولین کردند و مردم هم گمان می‌کنند فقط این نوع انسولین قابل استفاده است که اکنون کمبودش در کشور برای جامعه دیابتی ها مشکل ساز شده ، درحالیکه بیماران می توانند با تهیه انسولین رگولار ازداروخانه ها که به صورت تزریقی و با سرنگ است داروی خود را دریافت کنند و نگران نباشند.

امیدی با انتقاد ازاینکه در استفاده از انسولین تولید داخل فرهنگ سازی صورت نگرفته گفت: استفاده از انسولین قلمی برای مردم راحت تر است اما اکنون که دراین قلم جنس با کمبود مواجه هستیم، مردم از انسولین معمولی که به راحتی در داروخانه ها قابل تهیه است با تشخیص پزشک استفاده کنند درغیراینصورت با قطع انسولین، مشکلات سلامتی از جمله به کما رفتن و سکته بیماران را تهدید می‌کند.

رییس انجمن دیابت گیلان با تاکید به اینکه بیماران دیابتی ضعف ایمنی و سیستم دفاعی پایینی دارند گفت: این بیماران درصورت مبتلا شدن به کرونا قادر به مقابله با این بیماری نیستند و از جمله کسانی هستند که باید حتما واکسن آنفولانزا دریافت کنند اما متاسفانه از زمان شروع توزیع واکسن آنفولانزا در استان تاکنون سهمیه ای به این بیماران تعلق نگرفته است.

درهمین رابطه «فریبرز سرودی» رییس سازمان غذا و داروی گیلان نیز به مرور گفت: در گیلان نیز این کمبود همزمان با کشور وجود دارد اما به صورت پارت به پارت و با توجه به تعداد دریافت کنندگان انسولین در استان توزیع می‌شود.

وی تاکید کرد: همه‌ی بیماران دیابتی از انسولین قلمی استفاده نمی‌کنند و انسولین های معمولی نیز در داروخانه ها موجود است که همان اثر را بروی بیماران دارد. بیماران دیابتی استان می‌توانند تا تخصیص انسولین قلمی ازاین نوع استفاده کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.