«جان احمد آقایی» بازرس کل گیلان از تأخیر در اجرای طرحهای عمرانی شهرستان شفت انتقاد کرد و گفت: مدیران از وعدهدرمانی فاصله بگیرند. بازرس کل استان در بازدید از برخی پروژههای نیمهتمام شفت، ضمن انتقاد از عملکرد مسئولان، خطاب به مدیران این شهرستان گفت: باید پیگیر تکمیل پروژهها باشیم و از وعدهدرمانی فاصله بگیریم.
شهرستان شفت بالغ بر ۵۵ هزار نفر جمعیت دارد که بیش از ۴۰ هزار نفر از این تعداد در روستاها زندگی میکنند. آمارها نشان میدهد؛ شفت، روستاییترین شهرستان گیلان محسوب میشود.
۳۰ سال از تبدیل این بخش به شهرستان در سال ۱۳۷۴ میگذرد. طی این سه دهه نهتنها این منطقه مسیر توسعه و پیشرفت را طی نکرده بلکه طبق ابلاغیه وزارت کشور، یکی از ۳۱ شهرستان کمبرخوردار ایران اعلام شده است.
محور مواصلاتی شفت به ملاسرا و زنجان و شفت به احمدسرگوراب، ساماندهی فاضلاب، مدیریت پسماند، آبرسانی به روستاها، ساخت مخزن تصفیهخانه، زیرساختهای درمانی و بیمارستانی، بهبود زیرساختهای مخابراتی، روکش راههای روستایی و تکمیل پل صیقلکومه نهزم از جمله طرحهایی هستند که در این شهرستان نیمهتمام رها شدهاند.
علاوه بر این، ضعف برق، سیمای ظاهری آشفته و کمبود فضای خدماتی، تفریحی و فرهنگی در این شهرستان کاملاً مشهود است.
سد لاسک از جمله پروژههای بحثبرانگیز کشور، در همین منطقه واقع شده است، پروژهای که نیمهتمام مانده و برخی آن را بهخاطر ملاحظات محیطزیستی، کابوس گیلان میخوانند.
عدم ارتقای شاخصهای توسعه در شهرستان شفت باعث موج مهاجرت مردم از این خطه شده است. دهکده چوبی امامزاده ابراهیم هم در شفت واقع شده؛ منطقهای گردشگری که هنوز از تجهیزات اولیه آتشنشانی برخوردار نبوده و از سال ۱۳۷۵ تاکنون حدود ۱۰ مورد آتشسوزی در آن رخ داده است.