«هادی تیزهوش تابان» رییس سابق اتاق بازرگانی گیلان در اظهار نظری مدعی شد که سندی را رونمایی کرده که نشان میدهد؛ در سکوت خبری ۲۰ درصد از مالکیت سرای تجاری ایرانیان که بنام اتاق بازرگانی بوده در تارخ ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ طی صورتجلسهای در ازای دریافت ۱۵ میلیارد تومان، به اتاق بازرگانی ایران واگذار شده است.
گویا ایشان، دچار فراموشی شده که این سند را در ابتدای اردیبهشت برای چندمین بار رونمایی و یا آنچنان که گفته فاش کرده است!
او با جنجالآفرینی به دنبال نامه سرگشاده به دادستان محترم گیلان است ! ایشان نمیداند به نامه ای که فاقد پشتوانه حقوقی، فنی، جمعی و گروهی است، سرگشاده نمیگویند، بلکه نامه سرتنگ است!
چنین اقدامی، آدرس غلط به دادستان گیلان و شاید برای او تبعات قضایی هم داشته باشد چون نمیگوید با چه انگیزه و پیامدی سرای تجاری ایرانیان در آستراخان روسیه واگذار شده است!
او نمیداند که دادستان محترم گیلان یکی از بزرگترین پشتوانههای تولید و صنعت استان است و به جریانات امور واقف است و شاید در زمانی که دستگاه قضا تشخیص دهد برای ایجاد آرامش و امنیت برای یک نهاد مدنی در گیلان که امسال در یکصدسالگی قرار دارد به کودکستانی از رفتارها و ناهنجاریهایی تبدیل شده است ورود خواهد کرد.
چرا که ادامه این روند در شرایط حساس و سخت اقتصادی کشور، لطمه سنگینی به فعالیتهای اقتصادی مولد و سالم گیلان وارد خواهد کرد که جبرانناپذیر خواهد بود و در سوی دیگر موجب فرار سرمایهگذار و کارآفرینی میشود که وارد گیلان شده و با مشاهده چنین وضعیتی از شکاف و کارشکنی در بین فعالان اقتصادی عطای سرمایهگذاری در این استان را به لقایش میبخشد، غافل از اینکه این استان در بهترین شرایط مدیریتی و نظارتی در بین دولت و دستگاه قضایی قرار دارد!
حواشی پیش روی اتاق بازرگانی گیلان دقیقا از اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ پیش روی این اتاق قرار گرفت. زمانی که پس از دو دهه ریاست اتاق بازرگانی گیلان به فردی که در عمق تولید و تجارت قرار داشت، با رای اکثریت هیات نمایندگان به او سپرده میشود، تشویش، کارشکنی، پرونده سازی و توطئه بر علیه برخی از اعضای هیات نمایندگان از جمله قاسم رضاییان شروع میشود.
«قاسم رضاییان» در آن مقطع تصمیم میگیرد؛ سهم سرای تجاری ایرانیان در آستراخان روسیه را به اتاق ایران واگذار کند.
از آنجا که اتاق بازرگانی گیلان دارای شخصیتی حقوقی بود و نمیتوانست سهامدار خاص داشته باشد و از سال ۱۳۹۶ تا اردیبهشت ۱۴۰۲ ماهانه هزینههای بالایی به “شرکت پارس” بابت مدیریت “ شرکت پارس “ پرداخت میکرد به جهت فقدان شفافیت در هزینه کرد و اسناد و تحمیل آن به اتاق گیلان و نبود خروجی مناسب، سرای تجاری ایرانیان به اتاق ایران واگذار میشود.
چون ایشان به خوبی دریافته بود که این سرا جز هزینه و حیف و میل بیت المال و هدر رفت سرمایه فعالان اقتصادی گیلان هیچ منفعتی را متوجه تجارت گیلان پس از ۶ سال از افتتاح سرای تجاری ایرانیان در آستراخان روسیه در سال ۹۶ نکرده و نخواهد کرد و لذا سرای تجاری ایرانیان که بخشی از سهم آن در اختیار یک شرکت وابسته به هادی تیزهوش تابان (پارس) بود به اتاق ایران واگذار میشود.
این بررسیها از سوی هیات نمایندگان وجود داشت که آستراخان روسیه، مرکزی برای عرضه کالاهای صادراتی ایران نخواهد بود، بلکه آستراخان یک مرکز لجستیکی و سکوی تجارت ایران به کل فدراسیون روسیه و کشورهای اوراسیا است و اگر اینچنین نبود سرای تجاری ایرانیان در طول سالها راه اندازی، به بهرهوری و سودهی میرسید و ماهانه هزینه هنگفتی را از بایت هزینههای جاری و حقوق پرسنل متوجه اتاق گیلان نمیکرد و از سویی رفت و آمدهای مستمر هادی تیزهوش تابان در طی این سالها، هزینه هنگفتی را از خزانه اتاق گیلان خارج نمیکرد، بلکه از محل درآمدها هزینههای خود را جبران میکرد.
هزینهای که سالانه چندین بار صرف آمد و رفت هادی تیزهوش تابان و همراهش میشد، برای هر سفر او بین ۸ تا ۱۰ هزار دلار از امور مالی اتاق گیلان دریافت میکرد که برای راستیآزمایی بر این شنیدهها رییس جدید اتاق بازرگانی گیلان میتواند اسناد مالی این سفرها را در اختیار افکار عمومی قرار دهد.
هادی تیزهوش تابان در دوران کرونا ظاهرا سفر چندین باره به آستراخان روسیه داشته است و باز رییس جدید اتاق بازرگانی گیلان میتواند با بررسی اسناد مالی دریابد که آیا در طول دوران کرونا، او چند بار و در هر بار چند روز و با دریافت چند هزار دلار به آستراخان رفت و آمد و اقامت داشته است؟ اقامتی که قرار بود بیشتر از اینکه به کمک تجارت ایران بشتابد صرف تزریق واکسن “اسپوتنیک “روسی میشد.
سفرهای مداوم هادی تیزهوش تابان و اقامت او در هتل های گران قیمت در آستراخان روسیه و هزینههایی که بر اتاق بازرگانی گیلان در طول این سالها تحمیل کرده است چند نکته با خود به همراه دارد:
سرای تجاری ایرانیان ساختمان مجهزی هست که حتی یکی از اتاقهای آن امکان اقامت برای یک یا چند نفر را داشت، چرا به جای صرف هزینه های اقامت در هتل که بعضا هر سفر “هادی تیزهوش تابان” تا یک هفته به طول میانجامید، در دوران کرونا این اقامت از دو هفته نیز عدول کرد و یکی از اتاق های سرای تجاری برای اقامت تجهیز نشد؟
چرا بعد از راهاندازی سرای تجاری، استقبالی از سوی شرکتهای تولیدی، صنعتی و فعالان اقتصادی برای اجاره غرفه های ایجاده شده در سرای تجاری برای به نمایش گذاشتن کالاهای ایرانی صورت نگرفت، تا این غرفهها به رایگان در اختیار تولیدکنندگان گیلانی قرار گیرد ؟
عدم انگیزه برای رونق تجارت و عدم تحرک در شناسایی بازارهای هدف، مهمترین انتقاد عملکرد ضعیف اتاق بازرگانی گیلان بود. به تعبیری اتاق بازرگانی گیلان که میتوانست سکویی برای به تحرک درآوردن تجارت و بازرگانی گیلان باشد متاسفانه به “چایخانهای” تبدیل شده بود که روز به روز به سمت افول پیش میرفت.
قاسم رضاییان برای بقای خود در کرسی ریاست پشت کارت عضویت مادر زن سالخورده ، خواهر زن و همسر مخفی نشد و با خارج کردن حق بازرگانان و فعالان اقتصادی گیلان از مالکیت شخصی “هادی تیزهوش تابان”، هزینه این جدال را با صندلی ریاستش پرداخت کرد و با پاکدستی از منافع بخش خصوصی صیانت کرد و با عهد و پیمان و سوگندی که بسته بود وفادار ماند.
پس از او که در اسفند سال گذشته «سامان نظری» از فعالان اقتصادی و کارآفرینان شناخته شده و از اقوام دور هادی تیزهوش تابان بر کرسی ریاست اتاق بازرگانی نشست، آرام آرام نوک پیکان حملهها به سوی او نشانه رفت و “سامان نظری” جوان با هدف و انگیزهای جدیدی که داشت، به خوبی میدانست و میتوانست نبض اتاق گیلان را در دست گیرد. او به تجارت و بازرگانی آگاهی دارد و البته به خوبی این را هم میداند که دیابت با افراد بیمار چه میکند و برای درمان بیمار دیابتی چه نسخهای را باید پیچید!
در پایان اما در خصوص فرافکنی و دادن آدرس غلط توسط آقای تیزهوش تابان، در خصوص واکاوی و شفاف کردن وضعیت مالکیت ساختمان سرای تجاری ایرانیان در آستراخان روسیه نیاز است با حضور کارشناس حقوقی و مالی و نمایندگان دستگاه نظارتی و با حضور خود ایشان مورد بررسی شود تا واقعیتها برای همگان شفاف و فریب در داده رسانهای ایشان نیز آشکار شود . ایشان اساسنامه شرکت بازرگانی پارس و سند ساختمان را انتشار تا اثبات شود که این شرکت و ساختمان، بنام اتاق بازرگانی است یا شخص و اشخاص ؟؟؟؟