در گیلان ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ ﺟﺎﻣﻊ ﺷﻬﺮی نداریم

شهرهای استان فاقد طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی؛

3

اگرچه روند کاهش میزان بارندگی در بسیاری از نقاط ایران همچنان ادامه دارد و گیلان هم از این امر مستثنی نیست اما با این حال میانگین بارش باران در این استان که دائما با آبگرفتگی معابر مواجه است به شدت قابل توجه است.

بنابراین تدوین طرح جامع و تفصیلی هدایت، جمع‌آوری و دفع روان آب‌های سطحی در تمام شهرستان‌های گیلان باید با اولویت بیشتری پیگیری شود.

 

اداره کل هواشناسی گیلان اعلام کرد؛ پس از چند روز متوالی بارش باران در نقاط مختلف استان که به طغیان رودخانه‌ها، سیلابی شدن کانال‌های آب و آبگرفتگی معابر شهری و راه‌های روستایی و بارش برف در ارتفاعات و ییلاقات ختم شد مجددا بارش باران از فردا چهارشنبه دوم آبان در گیلان تشدید می‌شود.

 

در دو روز گذشته که بارش باران در گیلان به میزان قابل توجهی رسید برخی از معابر شهری به‌ ویژه در مرکز و شرق گیلان با آب‌گرفتگی مواجه شدند. بارش شدید باران در رضوانشهر به آبگرفتگی معابر انجامید، محور پونل به خلخال در رضوانشهر و اسالم به خلخال در شهرستان تالش سفید پوش شدند و رودخانه خالکایی ماسال و رودخانه چوبر شفت طغیان کردند.

«محمدرضا حق‌بین» مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان در همین زمینه بیان کرد: بارندگی‌های دو روز اخیر در گیلان مشکلی ایجاد نکرده و فقط در برخی از شهرهای استان شاهد آبگرفتگی معابر بودیم که البته مقدار آن سطحی بود و برطرف شد.

به گفته وی تنها در عرض ۶ ساعت در آبکنار بندرانزلی بیش از ۱۰۰ میلیمتر باران باریده است و با توجه به اینکه این شهرستان ساحلی است مشکل جدی برای مردم به وجود نیامده است. با این حال و با توجه ادامه‌دار بودن بارش‌ها تا ظهر فردا، ستاد مدیریت بحران در حالت آماده باش قرار دارد.

 

بر اساس آخرین اطلاعات اداره کل هواشناسی گیلان، به موجب بارندگی شدید دو روز اخیر بارندگی در آبکنار بندر انزلی به میزان ۱۵۸ میلیمتر، رضوانشهر به میزان ۶۶ میلیمتر، کیاشهر به میزان ۵۵ و صومعه‌سرا به میزان ۵۲ میلیمتر گزارش شده است. همچنین دیشب در ارتفاعات اسب وونی تالش نیز ۵ سانتیمتر برف بارید که این امر نشان‌دهنده کاهش کم سابقه دما در گیلان در این فصل از سال است.

 

بر اساس خروجی داده‌های مربوط به وضعیت بارندگی طی فصل پاییز سال ۱۴۰۲ به طور میانگین ۲۸۰.۶ میلیمتر باران در پهنه گیلان باریده است. اگرچه این میزان بارش باران به نسبت سال‌های گذشته کاهش ۳۲.۶درصدی داشته اما آخرین داده‌های سازمان هواشناسی، حاکیست میانگین بارش‌های کشور در پاییز ۱۴۰۲ حدود ۳۳.۴ میلیمتر بوده است.

با این تفاسیر و با توجه به اینکه پس از هر بارش بارانی در گیلان چه در فصل بهار، تابستان و چه در فصول سرد سال، آبگرفتگی معابر در مرکز و مناطق مختلف استان اتفاق می‌افتد تدوین طرح جامع و تفصیلی هدایت، جمع‌آوری و ساماندهی روان آب‌های سطحی باید در اولویت شهرهای گیلان قرار بگیرد.

 

اگر چه شهرداری‌ها چند سالی‌است که اعلام می‌کنند حتی یک ریال از اعتبارات دولتی سهم آنان نمی‌شود و درآمدها و منابع داخلی آن‌ها نیز به شدت افت کرده و حتی همان منابع داخلی بخش زیادی از هزینه‌های واجب را پوشش نمی‌دهد اما تجربه نشان داده نداشتن ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ ﺟﺎﻣﻊ ﺷﻬﺮی آسیب‌ها و خسارات زیادی را به همراه داشته و دارد.

به همین دلیل لازم است موضوع طرح جامع مدیریت روان آب‌های سطحی و تأمین منابع مالی آن با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی گیلان با سرعت و فوریت بیشتری به خصوص از سوی مسئولان ارشد استان و نمایندگان مجلس دنبال شود.

نظرات بسته شده است.