جریمه 100 میلیون تومانی برای «درخت کُشی» در رشت اعمال میشود؛
درختان، قربانی پروژههای عمرانی در گیلان
«سید حسین روضویان» رییس کمیسیون توسعه پایدار شورای شهر رشت، از اعمال جریمه 100 میلیون تومانی برای «درخت کُشی» خبر داد.
وی با تاکید بر اینکه باید به جای عبارت «قطع درخت» از «کُشتن درخت» استفاده کنیم گفت: جریمه قطع یا آسیبزدن به درختان را به سطح 100 میلیون تومان رسانده ایم که به عنوان مصوبه شورای شهر می باید اجرایی شود.
آنطور که سید حسین رضویان اعلام میدارد؛ شهرداری رشت امسال علاوه بر چند 10 هزار نهالی که غرس می کند، 4 هزار اصله درخت چند ساله نیز خواهد کاشت که این آمار در سال گذشته دو هزار و 800 درخت و پیش از آن نیز 600 درخت بوده است.
وی در حالی اقدامات شهرداری رشت در راستای بهبود سرانه فضای سبز را رو به جلو ارزیابی میکند که در مهر ماه 1402 و در جریان برگزاری یکصد و یکمین جلسه علنی شورای شهر از قطع بیش از 1000 درخت در مسیر اجرای پروژههای طرح میثاق(احداث تقاطع) در رشت خبر داده و از عدم کاشت درختان مناسب به خصوص در ورودیهای رشت انتقاد کرده بود.
قطع حدود 40 اصله درخت چنار ریشهدار با عمر متوسط 50 سال به دلیل اجرای پروژه عمرانی تقاطع غیر همسطح باهنر(یکی از پروژههای طرح میثاق) نیز از دیگر اتفاقاتی است که در سال گذشته به وقوع پیوسته بود.
قطع درخت با انگیزه اجرای پروژههای عمرانی، در شهر رشت سابقه زیادی دارد. در سال 1394 نیز شهرداری رشت برای اجرای پروژه اتوبوسهای تندرو، (BRT) تعداد 37 اصله درخت را قطع کرد.
در حال حاضر سرانه فضای سبز شهر رشت امروز عددی معادل 2 و نیم مترمربع است، در صورتی که سرانه کشوری رقمی معادل 7 تا 12 و در دنیا معادل 25 متر مربع را شامل میشود.
وضعیت نامطلوب ایجاد فضای سبز و قطع درختان به بهانه اجرای پروژههای عمرانی کار را تا بدانجا پیش برده که روز گذشته با دستور«هادی حقشناس» استاندار گیلان، دستورالعمل جدیدی در بحث صدور مجوز پایان کار ساختمانی و کاشت درخت ابلاغ شد.
آنگونه که استاندار گیلان شهرداریها و دهیاریها را ملزم کرده؛ کاشت درخت، در کنار معیار ارزیابی عملکرد مدیران، یکی از مهمترین اقدامات در راستای توسعه فضای سبز شهری است و از این پس، شهرداریها و دهیاریها باید صدور پایان کار ساختمانها را مشروط به کاشت حداقل دو اصله درخت در مقابل ساختمان کنند.
دستورالعمل جدید استاندار گیلان در راستای حفظ درختان و مشارکت مدیران در افزایش فضای سبز قابل تقدیر است. هر چند که هنوز خبرهای ناگوار و عجیبی در مورد قطع درختان به بهانه اجرای پروژههای عمرانی در سطح استان به گوش میرسد که قابل تأمل بوده و نگاه حمایتی مسئولان به خصوص مقام ارشد استان را میطلبد.
راهآهن رشت – آستارا که در راستای تکمیل کریدور ریلی شمال – جنوب ایران قرار است اجرایی شود یکی از همین پروژهها البته با ابعاد ملی و بینالمللی است. برخی کارشناسان حوزههای محیطزیست و منابع طبیعی، با انتقاد از اجرای این پروژه آن را عامل تخریب بخش مهمی از جنگلهای جلگهای گیلان دانسته و معتقدند؛ اجرای این خطآهن میتواند تنها جنگل جلگهای ایران یعنی جنگل گیسوم را از بین ببرد و باعث قطع 100 هزار قطعه درخت با قطر 30 سانتیمتر در جنگلهای هیرکانی شود.
نظرات بسته شده است.