رونمایی از کشفیات ۲۳۰ هزار ساله در موزه رشت

کهن‌ترین یافته باستان شناسی گیلان به نمایش گذاشته شدند؛

0 45

آثار و ابزار انسان‌های دوره پارینه سنگی میانی متعلق به ۲۳۰ هزار سال پیش روز دوشنبه بیست و یکم آبان در موزه رشت در معرض تماشا قرار داده شد.

مدیر موزه رشت در آیین رونمایی از این کشفیات گفت: این آثار سنگ و استخوان‌های مربوط به کاوش‌های سال ۱۳۹۱ دکتر بیگلری در غار دربند رشی است که پس از سن یابی و کارهای تحقیقاتی در موزه ملی ایران و فرانسه اکنون به گیلان آورده شده است.

 

«میثم نواییان» اظهار داشت: در کاوش‌های باستان شناسی ابزار سنگی، دندان خرس و استخوان‌های دیگر باقی مانده از شکار انسان‌های پارینه سنگی میانی کشف شد که کهن ترین آثار به دست آمده تا به امروز در گیلان به شمار می‌آید.

وی با اشاره به وجود آثار تاریخی ارزشمندی از گیلان در مخازن موزه ملی ایران؛ ابراز امیدواری کرد با برون سپاری این آثار به شناخت و دانش عمومی از فرهنگ و هویت مان افزوده شود.

 

لزوم آماده سازی موزه رشت برای نمایش آثار ارزشمند

« نسرین زهتاب» امین اموال مخزن موزه ملی ایران در ادامه مراسم با اشاره به آثار بسیار ارزنده کشف شده از گیلان گفت: حق هر منطقه ای است که آثار مکشوفه در منطقه خود را از نزدیک ببیند.

وی خاطرنشان کرد: موزه ملی و موزه رشت می‌توانند همکارهای متعددی داشته باشند چون آثاری که از منطقه گیلان بخصوص مارلیک به دست آمده از ابزار جنگی تا تزئینات و اشیاء دیگر بسیار مهم و ارزشمند است.

وی افزود: از آنجا که مردم منطقه مارلیک ثروتمند بودند، مردگانشان را با لباسها و تزئینات فاخر به خاک می سپردند و از این منطقه آثار با ارزشی از جمله زیور آلات و حتی گوش پاک کن و خلال دندان طلا به دست آمده است.

زهتاب با اشاره به این که از مهم ترین این آثار شاخص جام مارلیک است ابراز امیدواری کرد؛ تدابیری در نظر گرفته شود که این جام و باقی آثار مربوط به گیلان در موزه رشت در معرض تماشا قرار داده شود .

 

کشف ۱۲۴ اثر تاریخی پیش از اسلام

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان نیز در این مراسم گفت: کارهای خوبی در بحث شناسایی انجام شده. بخشی از این آثار مکشوفه در کاوش‌های باستان شناسی منطقه رودسر مربوط به پیش از اسلام در گیلان بوده است.

وی یادآور شد: در مورد یافته‌های پارینه سنگی سه چهار هیئت از جمله  هیئت مشترک ایران و ژاپن در کرانه باختری سفیدرود کار کرده اند بخشی از آثار به دست آمده در منطقه گنج پر در موزه ملی ایران وجود دارد.

جهانی با اشاره به این که مهمترین آثار مکشوفه دوران پارینه سنگی از غار دربندرشی بود، خاطرنشان کرد: ۱۲۴ اثر تاریخی در این کاوش ها کشف شد که برخی از محوطه‌های مربوط به دوران پارینه سنگی بود و از منطقه علی آباد شهرستان رودبار آثار پارینه سنگی و نو سنگی کشف شده است .

 به گفته وی در کاوش های هیات مشترک کره جنوبی در سیاهکل دیلمان نیز بقایای فسیل حیوانی مربوط به دوره پارینه سنگی کشف شد.

وی اظهار داشت: یکی از اهداف ما نیز این است که با فراهم شدن شرایط، آثار مربوط به گیلان در موزه رشت به نمایش گذاشته شود.

در پایان آئین رونمایی از کهن ترین آثار مکشوفه دوران پارینه سنگی گیلان، یک تابلوی نفیس رشتی دوزی از طرف سپیده توتچی هنرمند جوان گیلانی به موزه رشت اهدا شد.

لازم به ذکر است: افزون بر پنج هزار  اثر تاریخی در گیلان شناسایی شده که بیش از یک هزار و ۲۷۰ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

عکس: نگین عیناوی پور

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.