معلمی بر لبه پرتگاه

جان باختن آموزگار جوان گیلانی در سقوط به رودخانه؛

96

خبر ناگوار بود «کسری طول گیلانی» آموزگار جوان تالشی که تنها ۲۴ بهار از عمرش می‌گذشت در راه رسیدن به مدرسه روستایی بر اثر سقوط خودروی شخصی به رودخانه کرگانرود جان خود را از دست داد.

این حادثه دلخراش که مردم گیلان به ویژه تالش را بسیار متالم ساخت بازتاب وسیعی در رسانه‌های اجتماعی داشت. مردم، متولیان راهداری را به بی‌توجهی نسبت به ایمن‌سازی این مسیر متهم می‌کنند.

به گفته آنان راه ییلاقی «کیشون بن» در بخش مرکزی تالش شاهراه مواصلاتی ییلاقات بخش مرکزی و مسیر تردد روزانه هزاران نفر از مردم منطقه، گردشگران و دامداران و عشایر است در وضعیت بسیار نامناسبی قرار دارد و همه ساله جان بسیارانی را می‌گیرد.

آنها همچنین بیمارستان شهید نورانی تالش را نیازمند امکانات، تجهیزات و نیروی متخصص کافی برای خدمات‌رسانی مناسب در این منطقه پرحادثه می‌دانند.

خبر ناگوار بود «کسری  طول گیلانی» آموزگار جوان تالش که تنها ۲۴ بهار از عمرش می‌گذشت در راه رسیدن به مدرسه روستایی بر اثر سقوط خودروی شخصی به رودخانه کرگانرود جان خود را از دست داد.

تعلیم و تعلم با اعمال شاقه

حدود ۳۷۰ هزار دانش‌آموز در قریب چهار هزار واحد آموزشی گیلان تحصیل می‌کنند. از این آمار ۱۳ منطقه عشایر نشین، ۱۵۸ مدرسه، سه هزار و ۴۱۹  دانش آموز( ۱۴۹۵ دختر، ۱۹۲۴ پسر)، ۲۰۱۹ کلاس درس و ۳۸ کلاس کانکسی است.

شهرستانهای آستارا، تالش، حویق، رضوانشهر، عمارلو، رحیم آباد، فومن، ماسال، اطاقور، دیلمان و سیاهکل از مناطق عشایرنشین استان هستند و معلمان و دانش آموزان این مناطق برای رسیدن به مدرسه و تعلیم و تعلم با مشکلات عدیده ای مواجهند.

 

در همین رابطه کارشناس روابط عمومی آموزش و پرورش گیلان به مرور اظهار کرد: پراکندگی مدارس ابتدایی ما زیاد است و اغلب روستاها دارای مدارس ابتدایی هستند به نحوی که اکنون۱۱ مدرسه در گیلان  فقط با یک دانش‌آموز و حدود۲۰۰ مدرسه با کمتر از۱۰ دانش آموز فعالیت دارند. برای دوره اول و دوم متوسطه نیز دانش‌آموزان چند روستا به شکل متمرکز در مدرسه یک روستا تحصیل می‌کنند.

وی اظهار داشت: بی شک تردد در مسیرهای سخت گذر خاصه در شرایط آب و هوایی سخت برای برای معلمان این مناطق دشوار است.

به گفته وی مکاتبات بسیاری برای ایمن سازی مناطق پرخطر با اداره راهداری انجام شده ولی مسئولان انجام این مهم را منوط به تامین اعتبار عنوان می‌کنند.

پراکندگی مدارس ابتدایی گیلان زیاد است و اغلب روستاها دارای مدارس ابتدایی هستند به نحوی که اکنون ۱۱ مدرسه در گیلان  فقط با یک دانش‌آموز و حدود۲۰۰ مدرسه با کمتر از۱۰ دانش آموز فعالیت دارند.

کار دشوار اعتبار کم

در ادامه رییس اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تالش با ابراز تاسف و تسلیت نسبت به درگذشت این معلم جوان به خبرنگار «مرور» گفت: مردم در مورد حادثه احساسی صحبت می‌کنند . بدیهی است که ما نیز از این حادثه و از بین رفتن یک معلم جوان که سرمایه انسانی جامعه است بسیار متاسفیم اما در مسئله ایمنی علاوه بر شرایط جاده عوامل متعدد دیگری همچون وضعیت خودرو و رعایت مقررات رانندگی حائز اهمیت است.

«غلامحسین بخت شاهی» اظهار داشت: حوزه تالش دارای  ۱۴۰۰ کیلومتر راه است که حدود ۷۰ درصد کوهستانی است و ایمن سازی آن اعتبار زیادی می‌طلبد.

 

وی با بیان این که منطقه کوهستانی و خطرناک است خاطرنشان کرد: سرعت مجاز در این منطقه در شرایط عادی ۴۰ کیلومتر در ساعت است که هنگام بارش باران، مه آلود یا برفی بودن کاهش نیز می‌یابد و بدیهی است که رانندگان برای ایمنی خود و سایر رانندگان باید مقررات را رعایت کنند.

وی اظهار داشت: مسیر تالش به مریان و آق اولر ۳۳ کیلومتر است که در پنج کیلومتر از این منطقه پرتگاه زیاد وجود دارد و متاسفانه در سنوات گذشته در این محدوده تصادفهایی رخ داده است.

بخت شاهی تاکید کرد: برای ایمن سازی مسیر تاکنون چندین بار تابلو نصب شده، خاکریز ایجاد کردیم  ولی متاسفانه تابلو و پایه گاردریل سرقت شده است. البته در نقطه سقوط این آموزگار گارد ریل نصب نبوده است.

 

وی تاکید کرد: برای ایمن سازی جاده نیاز به اعتبار داریم اما دست خالی چه می‌شود کرد. باید دپوی خاکی در نقاط پرتگاهی ایجاد کنیم که ایمنی حداقلی وجود داشته باشد البته اگر رانندگان تمکین به قانون نداشته باشند باز هم خطرات بسیاری وجود دارد.

بخت شاهی یادآور شد: برای ایمن سازی جاده را به رییس کمیته برنامه ریزی، رییس شورای تامین شهرستان و فرماندار نیز نیاز به اعتبار اعلام کرده ایم.

وی اذعان داشت: در این نقطه اولین بار است که تصادف شده است ولی در محدوده کیلومتر ۷ الی ۱۲ این محور مواصلاتی به دلیل پرتگاهی بودن طی سال های گذشته چند تصادف واژگونی داشتیم .

حوزه تالش دارای  ۱۴۰۰ کیلومتر راه است که حدود ۷۰ درصد کوهستانی است و ایمن سازی آن اعتبار زیادی می‌طلبد.

بخت شاهی تاکید کرد: ایمنی خودرو و سلامت لاستیک‌ها و ترمز نیز در زمینه امنیت تردد نقش دارد. حداکثر سرعت در این منطقه ۴۰ کیلومتر در ساعت است که راننده باید پرتگاه و کوهستان، لغزندگی جاده، امکان خطای راننده مقابل را نیز در نظر بگیرد.

 

وی یادآور شد: صبح امروز به اتفاق پلیس از منطقه بازدید کردیم. مستندات حاکی از آن بود که ماشین آموزگار که سربالایی جاده را طی می‌کرد از لاین خود خارج شده و به لاین روبه رو رفته و از آنجا هم به دره سقوط کرده بود. جاده در این منطقه تعریض شده و در لاین خود سه متر شانه خاکی دارد .

یکطرف جاده پرتگاهی به سمت رودخانه و طرف مقابل ترانشه کوهی است که در اوایل سال ۱۴۰۰ در سر پیچ و قوس بیش از ۳ متر تعریض شده است. جاده نیز در خرداد ماه ۱۴۰۱ روکش شده است.

 

گزارش پلیس از حادثه

محل تصادف محور روستایی و کوهستانی تالش به آق اولر در محدوده روستای کیشون بن یا کیش دیبی، پراید مشکی رنگ با رانندگی کسری طولی گیلانی منحرف و به داخل پرتگاه سقوط کرده است.

عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه بدلیل تخطی از سرعت مطمئنه طبق تحقیقات محلی، راننده انحراف به چپ و سبقت غیر مجاز هم داشته است.

محل تصادف بعد قوس و پیچ بوده و  راننده سر پیچ سبقت گرفته( انحراف به چپ)‌ و سرعت هم داشته. در سربالایی که مطمئناً در مواجهه با خودرو به صورت شاخ به شاخ در لاین چپ ، به طرف پرتگاه و رودخانه منحرف شده است .

 

توسعه پایدار نیازمند همت جمعی

پیشگیری از بروز حوادث تلخ این چنینی نیاز به همکاری و توجه مجموعه ای از بخش ها اعم از اداره راه و متولیان اداره آن در استان و شهرستان، رانندگان و همچنین تولیدکنندگان وسایط نقلیه دارد.

مسلما در حوادث رانندگی، عموما عوامل مختلف از جمله راه، وسیله نقلیه، شرایط راننده و بی توجهی به مقررات دخیل است.

 

قرار بود کسری طولی هفته آینده با برگزاری جشن عروسی زندگی جدیدی را آغاز کند اما هزاران آرزوی خود و عزیزانش را با خود به زیر خاک برد.

دستیابی به توسعه در بخشهای مختلف و زندگی با کیفیت نیازمند همکاری و همراهی مردم و مسئولان سازمان ها و ادارات مختلف است .

امید که شاهد چنین حوادث ناگوار و از دست دادن سرمایه های انسانی بعنوان عامل تالمات اجتماعی نباشیم.

نظرات بسته شده است.