نخبگان مورد حمایت مالی قرار بگیرند

معاون علمی رییس جمهور در سفر به گیلان؛

55

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری صبح روز شنبه در بازدید از شرکت‌های دانش بنیان گیلان در دهکده فناوری و نوآوری فشتام رشت گفت: اثرگذاری نخبگان در جامعه با حمایت مالی و رفع مشکلات معیشتی آنان امکان پذیر است.

حسین افشین معاون علمی رئیس جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان کشور در سفر یک روزه خود به گیلان به همراه هادی حق شناس استاندار گیلان و جمعی از مسئولان استان از نمایشگاه محصولات شرکت های دانش بنیان در فشتام رشت دیدن کرد و در جریان مسائل، ظرفیت ها و توانمندی های شرکت های دانش بنیان گیلان قرار گرفت.

تنوع و توانمندی خوبی در حوزه های فنی مهندسی، صنایع شیمیایی، کشاورزی، فناوری نانو در گیلان وجود دارد.

حمایت از نخبگان در قالب بسته‌های حمایتی

« حسین افشین»  با اشاره به این که چرخه حمایت از نخبگان باید از کودکی تا سالخوردگی را در بر بگیرد افزود: بحث تامین مسکن نخبگان در اولویت است و استاندار گیلان نیز در زمینه تهیه زمین برای این امر قول مساعد داده اند.

وی تاکیدکرد: حمایت از نخبگان در قالب بسته‌های حمایتی ویژه تدوین و برنامه ریزی می‌شود و در قالب این حمایت ها موضوع خانه‌دار شدن نخبگان نیز مد نظر است.

دکتر افشین با اشاره به فعالیت حدود ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور تصریح کرد: پتانسیل کشور بیش از این است و شمار این واحدها طبق برنامه باید به ۳۰ هزار واحد افزایش یابد.

وی با اشاره به فعالیت ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در گیلان متذکر شد: این آمار شرکت های دانش بنیان با توجه به ظرفیت منابع انسانی و زیستی این منطقه رقم پایینی است.

افشین تصریح کرد: تنوع و توانمندی خوبی در حوزه های فنی مهندسی، صنایع شیمیایی، کشاورزی، فناوری نانو در گیلان وجود دارد.

 

افشین با تاکید بر لزوم فعال شدن  شرکت های دانش بنیان در حوزه هایی نظیر هوش مصنوعی افزود: بسته حمایتی در این حوزه نیز تعریف و در نظر گرفته می شود.

وی با اشاره به این که شرکتهایی که امروز در گیلان از آنها  بازدید شد جزء شرکتهای خوب کشور هستند متذکر شد: پتانسیل خیلی بیشتری در گیلان وجود دارد و امیدواریم با حمایت و مساعدت استاندار در بازه زمانی کوتاه این تعداد را حداقل به دو برابر برسانیم.

 

وی با بیان این که گیلان چون از قطبهای کشاورزی است، باید بتوانند از هوش مصنوعی در این بخش یاری بگیرد تصریح کرد: ما بسته های حمایتی ویژه در این حوزه می گذاریم .

افشین در خاتمه ابراز امیدواری کرد: با مشارکت سه جانبه معاونت فن اوری ریاست جمهور، استانداری گیلان و دانشگاه ها همگرایی در راستای تقویت ظرفیت های موجود و به فعل رساندن آنها اجرایی شود.

اثرگذاری نخبگان در جامعه با حمایت مالی و رفع مشکلات معیشتی آنان امکان پذیر است. چرخه حمایت از نخبگان باید از کودکی تا سالخوردگی را در بر بگیرد.

*توجه به دانش و فناوری راه نجات کشور

استاندار گیلان نیز در این جلسه گفت: راه نجات کشور توجه به دانش، توسعه و تقویت شرکت های دانش بنیان و فناوری نوین است.

«هادی حق شناس» اظهار کرد: مسیر توسعه کشور علاوه بر توجه به شرکت های دانش بنیان ، استفاده از تکنولوژی روز و ابزار نوین در تولید است.

وی با بیان اینکه گیلان در حوزه امنیت غذایی جزو ۱۰ استان برتر کشور است، افزود: با توجه به ظرفیت گیلان و نیز توان شرکت های دانش بنیان می توان برای امنیت غذایی استان و کشور گام های بلندی برداشت.

وی با اشاره به ظرفیت ها و استعدادهای گیلان در زمینه نیروی انسانی ، آب و زمین حاصلخیز بر ضرورت بهره وری مناسب از این امکانات و استعدادها تاکید کرد.

حق شناس با اشاره به فعالیت ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در گیلان اظهار کرد: اغلب شرکت ها با مشکل کمبود زمین و عدم وجود فضای کافی و شرایط لازم برای تولید انبوه مواجهند که باید این مشکل مرتفع شود.

وی با بیان این که  گیلان با داشتن منابع آبی و خاک حاصلخیز از نظر امنیت قضایی در بین ۱۰ استان نخست کشور است خاطرنشان کرد:  امیدواریم موسسات تحقیقاتی چون دانشگاه گیلان و پارکهای فناوری و شرکتهای دانش بنیان گیلان گام بلندی در جهت امنیت غذایی گیلان و کشور بردارند و در سایر عرصه هااز جمله صنایع الکترونیکی، مکانیکی و غیره نیز از نخبگان گیلانی و کشور استفاده بایسته صورت بگیرد .

استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت های فراوان استان در بخش نیروی انسانی و منابع طبیعی تاکید کرد: شرکت های دانش بنیان در گیلان باید تا پایان برنامه هفتم توسعه، حداقل سه برابر شود.

گیلان در حوزه امنیت غذایی جزو ۱۰ استان برتر کشور است با توجه به ظرفیت گیلان و نیز توان شرکت های دانش بنیان میتوان برای امنیت غذایی استان و کشور گام های بلندی برداشت.

*وجود ۴۰۰ شرکت دانش بنیان در گیلان

رییس پارک علم و فناوری گیلان در حاشیه این بازدید گفت: پارک علم و فناوری گیلان در سال ۱۳۸۱ شکل گرفت و از پارکهای فناوری با سابقه محسوب می شود

« عبدالله حاتم زاده» با اشاره به وجود ۴۰۰ شرکت دانش بنیان و فناور در پارک علم و فناوری گیلان افزود: از این میان ۱۰۰ شرکت دانش بنیان هستند.

وی، ارائه خدمات فنی مهندسی، مکانیک، کشاورزی، بیوتکنولوژی، الکترونیک را از جمله فعالیت های شرکت های دانش بنیان در گیلان عنوان کرد.

رئیس پارک علم و فناوری گیلان با اشاره به تاسیس دهکده فناوری و نوآوری فشتام رشت در سال ۸۲  یاداور شد: ۳۹ شرکت دانش بنیان در این دهکده فعال هستند و تا دانشگاه گیلان، شهرک صنعتی و منطقه آزاد نیز فاصله کمی دارد .

وی با اشاره به این که پیشرفت کشور در زمینه های مختلف  از جمله اقتصادی و رفع فقر از مسیر تقویت تولید می گذرد تاکید کرد: ما باید به دانش و کلیه امور مبتنی بر دانش توجه کافی داشته باشیم .

دکتر حاتم زاده تاکید کرد: کمبود زمین از مشکلات اصلی پارک فناوری است با توجه به پیشرفت و توسعه امروز مساحت پارک فناوری گیلان پاسخگو نیست .

رئیس پارک علم و فناوری گیلان با اشاره به ایجاد سه هزار فرصت شغلی در پارک و واحدهای فناور یاداور شد: ۸۷ محصول هایتک در فناوری گیلان تولید می شود که برخی فراملی هستند.

 

لازم به ذکر است: در این نمایشگاه دستاوردها و تولیدات شرکت های دانش بنیان اعم از تولید محصول یک شرکت دانش بنیان برای کنترل و مهار گیاه سنبل آبی بعنوان یکی از معضلات خطرساز تالاب انزلی و منابع آبی استان رو نمایی شد.

به گفته تولید کننده در این محصول از ترکیبات شیمیایی و خطرناک مانند سموم و آفت کش ها استفاده نشده و آسیبی به طبیعت و محیط زیست تالاب و منابع آبی وارد نمی کند.

دستگاه بازوی مکانیکی شاخه زن قابل نصب بر خودرو، ربات سمپاش هوایی هوشمند، ترانس تروئید قدرت و استبلایزر ولتاژ برق، طراحی تولید نصب و راه اندازی سامانه های قرائت از دور برای صنایع برق و گاز ،  تولید نهال سالم و گواهی شده از ارقام مختلف کیوی فروت، تولید سنگ مصنوعی نانو پلیمر، طراحی و نگهداری نرم افزارهای تحت وب و طراحی و توسعه سامانه های خدمات نوین از جمله دستاوردهای مورد بازدید در این نمایشگاه بود.

در ادامه معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همچنین از ۱۵ شرکت دانش بنیان پارک علم و فناوری گیلان در شهرک صنعتی رشت دیدن کرد.

 

ورود نخبگان بومی به نابودی سنبل آبی در تالاب انزلی

در حاشیه این نمایشگاه «امیرحسین ابراهیمی» مدیرعامل شرکت دانش بنیان «شهریور گستران کاسپین» که در زمینه تولید محلول مبارزه بیولوژیکی با سنبل آبی در تالاب ها فعالیت می‌کند در خصوص راهکار نوآرانه این شرکت برای مقابله با گسترش گیاه مهام سنبل آبی به مروراظهار کرد:

راهکار نوآورانه ما استفاده از سیگنال یا پیام زیستی مرتبط با نقطه قوت تکثیر گیاه و تبدیل آن به نقطه ضعف اختصاصی گیاه مهاجم سنبل آبی است.

راهکار نوآورانه ما استفاده از سیگنال یا پیام زیستی مرتبط با نقطه قوت تکثیر گیاه و تبدیل آن به نقطه ضعف اختصاصی گیاه مهاجم سنبل آبی است

 از مزیت این روش عدم نیاز به استفاده از سموم و علف کش هاست که معمولا در مبارزه شیمیایی استفاده می‌شوند. همینطور گونه بیولوژیک جدید و غیربومی وارد محیط نمی‌شود.

وی اضافه کرد: این فناوری در قالب یک محلول استفاده می‌شود و فرمولاسیون آن عاری از ترکیبات و گروه های عاملی خطرناک و یا فلزات است.

بالغ بر ۲ سال مطالعه وسیع بر ریز موجودات و درشت موجودات آبزی و اثرات اجرای این روش بر اکوسیستم های مرتبط انجام شده است و حتی گونه های بین المللی حساس و شاخص در ماهیان و حتی کپورماهی بومی و گیاهان بومی نیز مورد مطالعه قرار گرفته است.

 

وی با بیان اینکه اساسا این روش ارتباطی با مواد موثر فعال و واکنش دهنده که مضر برای محیط زیست بوده و نابود کننده یاخته های زیستی هستند، ندارد تصریح کرد: این روش با توجه به درک از زنجیره و چرخه اکوسیستم و برهم نخوردن چرخه اکولوژیکی تالاب بین المللی انزلی و پهنه های آبی در نظر گرفته شده است. از آنجاییکه بخش خصوصی بومی به ویژه شرکت های دانش بنیان دلسوزی و درک مناسبی از محیط تالاب دارند، ورود نخبگان بومی به عرصه حل معضلات زیست محیطی ارزشمند است.

 

ابراهیمی تاکید کرد: این راهکار نوآورانه موفق به طی کردن مسیر اخذ پتنت (ثبت اختراع بین المللی) در سازمان جهانی مالکیت فکری سازمان ملل متحد (wipo  ) شده است و همچنین اجرای فاز ۱ و پایلوت اولیه این راهکار پس از ماه ها جلسات متعدد و بررسی های اداره کل محیط زیست و بررسی اسناد و اطلاعات نتایج و آثار اجرای راهکار ، مورد موافقت دانشگاهیان و پژوهشکده های استان قرار گرفته است.

 

 

عکس: نگین عیناوی پور

 

 

 

 

نظرات بسته شده است.