افزایش عوارض قطع درختان جنگلی پس از ۵۳ سال

0 505

مدیرکل دفتر امور حقوقی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از افزایش عوارض قطع درختان جنگلی در اراضی متعلق به اشخاص و مستثنیات پس از ۵۳ سال خبر داد.

«اصغر احمدی» با اشاره به اصلاح ماده ۱۵ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع به ایسنا گفت: بر اساس این ماده قانونی برای قطع درختان جنگلی در اراضی متعلق به اشخاص و مستثنیات عوارضی تعیین شده است اما این قانون در سال ۱۳۴۶ تدوین شده بود و متأسفانه بند مرتبط با اخذ عوارض آن تاکنون اصلاح یا به‌روز رسانی نشده بود.

در حالیکه گیلان ۵۰ درصد زراعت چوب کشور را به خود اختصاص داده، درعین حال از جمله استانهایی است که در معرض مداوم قاچاق چوب از جنگلهای باستانی هیرکانی قرار دارد. افزایش ۴۰ درصدی قاچاق چوب درعرصه‌های ملی و دست کاشت جنگلی طی سال گذشته حاکی از وجود خلاهای قانونی ونبود مجازاتهای بازدارنده متناسب با جرم در این بخش است. این در حالیست که این قاچاقچیان عمدتا از جوامع محلی روستاهای حاشیه جنگل بوده و ناآگاهانه در عرصه‌های جنگلی و محوطه منازل خود اقدام به کاشت درخت و برداشت آن می‌کنند.

اثرات مثبت اصلاح این قانون در جلوگیری از قطع بی‌رویه درختان جنگلی و قاچاق چوب چیست؟ «محمد رضا عبداللهی» معاون امور جنگل اداره  کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در این خصوص به مرور گفت: به مدت ۵۰ سال عوارض پرداخت قطع درختان باغی و اشجار در مناز مسکونی مبلغ جزیی ۳۰۰ ریال به ازای هر اصله درخت بوده که تاکنون هیچ گونه درآمدی نصیب سازمان جنگلها نکرده است.

 عبداللهی ادامه داد: در حالیکه از محل دریافت عوارض می‌بایست برای مباحث حفاظتی، زراعت چوب و جلوگیری از بروز خسارات به منابع طبیعی ناشی از اجرای پروژه‌های عمرانی هزینه شود میزان این درآمد انقدر کم و جزیی است که اصلا محل اعتنا نبود.

معاون امور جنگلهای گیلان افزود: با اصلاح مبلغ عوارض قطع درختان، منابع طبیعی قادر خواهد بود در بحث زراعت چوب و جلوگیری از قطع و قاچاق چوب درختان منابع اعتباری بیشتری در نظر بگیرد.

وی میزان مبلغ این عوارض را به ازای هر متر مکعب، یک میلیون و چهارصد هزار ریال اعلام کرد و افزود: این عوارض شامل درختان رده یک از جمله ارس، شمشاد، سرخدار، گردو، زربین و آزاد خواهد بود. عوارض قطع درختان رده دو شامل راش، بلوط، زبان گنجشک، ملچ، افرا، شیردار، آلوکک، توسکا و نمدار در اراضی و مستثنیات به ازای هر متر مکعب باید مبلغ یک میلیون و ۱۷۲ هزار ریال از سوی دولت تعیین شده است.

وی ادامه داد: برای قطع درختان رده سه مانند اوجا، سفیدپلت، کلهو، ممرز نیزعوارض تعیین شده به ازای هر مترمکعب ۷۰۰ هزار ریال است.

گفتنی است گیلان ۵۶۵ هزارهکتار جنگل طبیعی دارد و از سال ۱۳۹۶طرح توقف قطع درختان جنگلی تحت عنوان طرح تنفس به مدت ۱۰سال در این استان اجرایی شده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.