نماینده مردم آستانه اشرفیه از رسوب یک میلیون تن برنج کشاورزان در بازار خبر داد و خواستار جلوگیری از واردات برنج خارجی به کشور و گرانفروشی برنج بسته بندی توسط انجمن تولید کنندگان شد.
«ابراهیم نجفی» نماینده آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: میزان نیاز کشور به واردات برنج خارجی، ۵۰۰ یا ۷۰۰ هزار تن است اما واردکنندگان یک میلیون و ۷۷۰ هزار تن برنج وارد کردند. اخیرا این وارد کنندگان در نامه ای به معاون اول دولت خواستار لغو واردات در ماههای مرداد، شهریور، مهر و آبان شده اند.
نجفی با تاکید بر عدم نظارت سازان صمت بر فروش برنج توسط دلالان و کارخانجات افزود: نرخ برنج «هاشمی» اکنون در کارخانجات برنجکوبی گیلان و مازندران کیلویی ۸۰ هزار تومان است، انجمن تولیدکنندگان برنج همین برنج را بسته بندی میکنند و کیلویی ۱۲۰ تا ۱۸۰ هزار تومان در فروشگاههای زنجیرهای به فروش میرسانند و متاسفانه به هیچ وجه نظارتی توسط صمت، جهاد کشاورزی، تعزیرات صورت نمیگیرد تا حداقل مبلغ خریداری شده از کشاورز را با مبلغ عرضه تطبیق دهند.
وی گفت: واردکنندگان برای واردات ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان دریاف میکنند، قیمت برنجی که از هند و پاکستان خریداری میکنند کمتر از یک دلار است، اما در کشور از کیلویی ۵۵ هزار تومان تا ۷۰ هزار تومان میفروشند و بیش از ۱۰۰ درصد سود میکنند چون عوارض ورودی و ارزش افزوده برای برنج نزدیک به صفر است و سود کلانی میکنند اما هیچ نظارتی بر آنها نیست.
نجفی بیان کرد: با پیگیریهایی که کردیم و جلسهای که با دکتر نوری، وزیر جهادکشاورزی داشتیم بعد از ۴۵ سال از پیروزی انقلاب، امسال اولین سالی است که برنج با کیفیت هاشمی در شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی به ارزش ۹۸ هزار و ۸۸۰ تومان قیمتگذاری شد که تاکنون سابقه نداشته است.
نماینده مردم آستانه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز نامهای خطاب به آقای عارف معاون اول رئیس جمهور تنظیم میکنیم مبنی بر اینکه به هیچ وجه تحت جوسازی واردکنندگان قرار نگیرند و واردات در سالجاری بخاطر رسوبی که در سال ۱۴۰۱ داشتیم، انجام نشود.
نجفی گفت: به دنبال این هستیم که ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان در واردات برنج حذف شود و به تالار دوم ارزی برود تا به این صورت واردات برنج با ارز آزاد انجام شود.
لازم به ذکر است: امسال یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شلتوک و ۷۲۰ هزار تن برنج سفید از سطح ۲۲۷ هزار هکتار اراضی شالیزاری گیلان برداشت و تولید شد.
نظرات بسته شده است.